Får du lov til at arbejde hjemmefra, når du vil? Hvis ja, er du langt fra alene. Det viser en ny undersøgelse.

I undersøgelsen, der er foretaget af interesseorganisationen Lederne, fremgår det, at lederen på tre ud af fire arbejdspladser, hvor det er muligt at løse arbejdsopgaver hjemmefra, giver medarbejderne lov til at skifte mellem hjemmekontoret og arbejdspladsen.

23 procent af de adspurgte ledere holder fast i, at medarbejderne skal møde op på hjemmekontoret, mens medarbejderne på de resterende to procent af arbejdspladserne udfører alle arbejdsopgaverne hjemmefra.

Kilde: Lederne.dk
Kilde: Lederne.dk

Signe Tønnesen, chefkonsulent i Lederne, forklarer undersøgelsens svar med, at muligheden for at skifte mellem at være på arbejdspladsen og hjemmekontoret kan være med til at skabe en bedre balance i hverdagen:

- Det giver en bedre balance for mange medarbejdere, når de har mulighed for at arbejde en dag eller to hjemmefra. Det resulterer så samtidig i en højere medarbejdertilfredshed og trivsel, som ofte kommer virksomheden til gavn, da trivsel hænger sammen med både produktiviteten, effektiviteten og fastholdelsen af medarbejderne, mener Signe Tønnesen.

Muligheden for at arbejde hjemmefra kan desuden benyttes som et egentligt værktøj, når virksomheden søger nye medarbejdere:

- Vi kan se, at muligheden for hjemmearbejde er blevet et vigtigt rekrutteringsværktøj på mange arbejdspladser. Det er attraktivt, og man kan rekruttere geografisk bredere. Så muligheden for hjemmearbejde kan være en kæmpe win-win for begge parter, siger Signe Tønnesen.

I undersøgelsen indgår der svar fra 975 ledere.