Navnenyt: Nye medejere af nordjysk firma
Foto: Ryoji Iwata/Unsplash.com

Ejerkredsen bag BM Byggeindustri. Fra venstre: Direktør Tom Mikkelsen, bestyrelsesformand Poul Mikkelsen samt de to ny medejere salgschef Simon Hasbøg og projektchef Karsten Krogh. Pr-foto
Ejerkredsen bag BM Byggeindustri. Fra venstre: Direktør Tom Mikkelsen, bestyrelsesformand Poul Mikkelsen samt de to ny medejere salgschef Simon Hasbøg og projektchef Karsten Krogh. Pr-foto

Nye medejere har købt sig ind

20. september: BM Byggeindustri A/S i Hobro har udvidet ejerkredsen.

Pr. 16. september 2021 trådte projektchef Karsten Kragh og salgschef Simon Hasbøg til som medejere af virksomheden, der er en af landets førende på markedet for modulbyggeri. Ejerkredsen omfatter i forvejen BM Byggeindustris grundlægger og bestyrelsesformand, Poul Mikkelsen samt direktør Tom Mikkelsen.
Udvidelsen af ejerkredsen sker på baggrund af et ønske om at styrke organisationen yderligere. Det oplyser Tom Mikkelsen, der overtog den daglige ledelse i 2018.
Han slår i øvrigt fast, at udvidelsen af ejerkredsen ikke får yderligere konsekvenser for organisationen. Karsten Kragh fortsætter som projektchef, ligesom Simon Hasbøg stadig varetager rollen som salgschef.

Søren Brogaard. Foto: Trackunit
Søren Brogaard. Foto: Trackunit

Nordjysk IT-firma går sammen med canadisk - med dansker som direktør

16. september: Den danske teknologi-virksomhed Trackunit, der leverer flådestyring til den globale byggesektor, slår sig nu sammen med Industrial IoTafdelingen hos det canadiske firma ZTR.

Trackunit, hvis danske afdeling hører hjemme på Gasværksvej i Aalborg, og ZTR går sammen for bedre at kunne imødekomme de voksende krav fra byggebranchen. Det oplyser Trackunit i en pressemeddelelse.

I de seneste år har området for IoT- og telematikmuligheder udviklet sig fra simpel track and traceteknologi til data-drevne indsigter, der skaber massiv værdi for interessenterne i byggebranchen. Når transaktionen afsluttes, vil enheden bestående af Trackunit og ZTR specialisere sig i at udvikle tilbud, der giver forbedret udnyttelse, øger flådens tilgængelighed, forbedrer sikkerheden og reducerer tab af udstyr.

Ifølge Børsen bliver Trackunits CEO Søren Brogaard adm. direktør for den sammenlagte forretning.

Foto: Fonden Autonomous
Foto: Fonden Autonomous

Nomineret til bedste erhvervsfremmeprojekt

16. september: Det nordjyske erhvervsfremmeprojekt: Nordvest Smart Production (NVSP) er kommet helt til finalen om at blive det bedste erhvervsfremmeprojekt i EU indenfor kategorien Smart Europe 2021.

Det er Fonden Autonomous med hovedkontor i Farsø, der har udtænkt projektet, startet det op og driver nu på fjerde år.

Projektet går ud på at højne det digitale niveau i små og mellemstore virksomheder – og ikke mindst at nedbryde mange af de digitale siloer, som eksisterer i rigtigt mange virksomheder – og i stedet udnytte teknologierne til at hænge sammen og skabe endnu mere værdi for den enkelte virksomhed.

Henrik L. Egestad fra Fonden Autonomous fortæller, at man blev nomineret i maj, og har nu fået at vide, at projektet er blandt de sidste fem.

Jan Bøgh. Foto: Hans Christian Jacobsen/BAM/Ritzau Scanpix
Jan Bøgh. Foto: Hans Christian Jacobsen/BAM/Ritzau Scanpix

Nordjyske Jan Bøgh i spidsen for Lars Larsen Group

14. september: Med virkning fra 1. september 2022 tiltræder nuværende president & CEO i JYSK, Jan Bøgh, en ny stilling som president & CEO for Lars Larsen Group Retail.

Jan Bøgh kunne i 2020 fejre 25-års jubilæum hos Jysk. Han stammer fra Nordjylland, hvor han for mange år siden fik sit første job med at sætte varer på hylderne i sin morfars brugs i Haldager ved Aabybro. Han blev senere udlært kommis i Vadum Brugs, og efter endt militærtjeneste blev han, efter at have arbejdet i flere forskellige brugser, butikschef i Kvickly i Frederikshavn.

Jan Bøgh arbejdede for COOP frem til 1985, hvorefter han arbejdede syv år som henholdsvis indkøbschef og markedschef hos Colorline og tre år som indkøbsdirektør og som en del af direktionen i Metro Danmark.

I 1995 kom han til JYSK, først som indkøbsdirektør og fra 2000 som CEO & president.

Peter Møller Pedersen er konstitueret rektor for UCN resten af 2021. Arkivfoto: Mette Nielsen
Peter Møller Pedersen er konstitueret rektor for UCN resten af 2021. Arkivfoto: Mette Nielsen

Ny rektor for UCN resten af 2021

13. september: UCN's uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen er konstitueret som rektor på UCN frem til 31/12 2021, hvorefter en ny rektor forventes ansat.
Konstitueringen af Peter Møller Pedersen er en følge af, at rektor Lene Augusta Jørgensen fra 1. september 2021 er trådt ud af den daglige drift og således ikke længere er fungerende rektor.
Lene Augusta Jørgensen har besluttet, at hun ikke ønsker at genansøge stillingen som rektor, der er i opslag og forlænget frem til 28. september. Hun fratræder UCN ved årets udgang.

Kim Bollerup blev vinder af kategorien Årets Tagmaler. PR-foto
Kim Bollerup blev vinder af kategorien Årets Tagmaler. PR-foto

Bollerup blev kåret som årets tagmaler

13. september: Det var i år sjette år i træk, at tagmaler Kim Bollerup indenfor sit fag blev nomineret til titlen som Årets Håndværker. Firmaet vandt i 2017 - og løb igen i år med titlen. Det skete i forbindelse med prisuddelingen, som fandt sted i Cirkusbygningen i København.

- Målet med Årets Håndværker er at hylde kvalitetshåndværk og tale byggebranchen op. Det er der i særdeleshed brug for i en tid, hvor de erhvervsfaglige uddannelser mangler ansøgere, manglen på lærlinge er stor, fortæller Peter Birkelund, medstifter af anmeldersitet Anmeld-Håndværker.dk, der står bag awardshowet.

Jakob Junker Jeppesen er af Startup Central udnævnt til Månedens Netværker. Foto: Claus Søndberg
Jakob Junker Jeppesen er af Startup Central udnævnt til Månedens Netværker. Foto: Claus Søndberg

Nordjysk iværksætter løber med titlen som Månedens Netværker

10. september: 20-årige Jakob Junker Jeppesen fra Frederikshavn har af netværket Startup Central fået titlen som Månedens Netværker i august. 

Jakob Junker Jeppesen er i øjeblikket ved at arbejde med en app, der hjælper epileptikere. 

Han blev i sommer student og er nu i gang med et sabbatår, hvor han arbejder fuld tid med appen MyEpi. 

Læs meget mere om Jakob Junker Jespersen og MyEpi her... 

50 kvinder er nomineret til pris

10. september: Kammaprisen har fundet frem til de nominerede til Kammaprisen 2021. Prisen uddeles 7. oktober til den mest inspirerende kvinde i Nordjylland, og hele 50 kvinder er i spil til at blive kåret som årets Kammakvinde.

En kommende og en afgående adm. direktør for BK Nord: René M. Larsen overtager posten den 1. oktober efter Bente Søgaard, som i stedet bliver brand- og konstruktionschef. Foto: BK Nord
En kommende og en afgående adm. direktør for BK Nord: René M. Larsen overtager posten den 1. oktober efter Bente Søgaard, som i stedet bliver brand- og konstruktionschef. Foto: BK Nord

Ny mand i direktørstolen

10. september: 1. oktober sætter René M. Larsen sig i direktørstolen i arkitekt- og ingeniørfirmaet BK Nord i Aalborg.

René M. Larsen har en lang karriere indenfor byggebranchen bag sig. Både som udviklingschef og projektdirektør i andre arkitekt- og ingeniørvirksomheder, men også som leder for projekter og områder i uddannelsessektoren i regi af uddannelsesinstitutionen UCN. Blandt andet har han været Asia Director i fire år med base i Vietnam for UCN. Senest kommer han fra en stilling som videncenterchef for Velfærdsteknologi Vestdanmark. 

Oprindeligt er René M. Larsen uddannet både tømrer og bygningskonstruktør, men har sidenhen taget en Master of Business Administration (MBA) og en Master of Applied Business Research (MABR).  

BK Nord er ejet af Agri Nord, Fjordland og NF Plus og leverer byggerådgivning indenfor landbrug, erhverv og boliger.  

Bente Søgaard, der er afgående, adm. direktør i firmaet, har været direktør i 20 år, men fortsætter som brand- og konstruktionschef, hvor hun fremover vil fokusere mere på projektering, samarbejdspartnere og kontakt med kunden. Bente Søgaard vil stadig være en del af chefgruppen sammen med den nye adm. direktør.