Linda Giessing. Foto: Claus Søndberg
Linda Giessing er advokat og partner hos Advokatfirmaet Vingaardshus. Foto: Claus Søndberg

Som tidligere domsmand i byretten og senere journalist indenfor retsområdet er det ofte interessant at tale med en praktiserende advokat – især med en advokat, hvis arbejde sker i landets retssale.

Advokat Linda Giessing har møderet for Højesteret. Det er en imponerende titel, som langt fra er alle advokater forundt. Men føles det også som noget specielt?

- Det er jo det, man som advokat arbejder henimod. Det er de trin, vi har: Først byretten, så møderet for Landsret og så Højesteret - vel vidende, at sandsynligheden for at stå foran Højesteret er forsvindende lille. For det er der ikke ret mange af dem, der har møderet, der kommer til. Det er nok noget i retning af cirka 10 procent, fortæller 44-årige Linda Giessing.

Hendes primære område er familieret, og den type af sager handler ofte om forældremyndighed og bopæl. Langt de fleste sager bliver afgjort på de faktiske forhold. De ender altså yderst sjældent længere oppe i retssystemet.

- Selvfølgelig er der jura i sagerne, men det handler...

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Allerede abonnent?