Aalborg tættere på produktion af grønt brændstof
Tech

Aalborg tættere på produktion af grønt brændstof

European Energy og Port of Aalborg går sammen om stort Power-to-X-anlæg i Aalborg.

Foto: Port of Aalborg
30. marts 2022

Aalborg er kommet et stort skridt nærmere et nyt Power-to-X-anlæg, der skal producere grøn e-metanol til brug i transportsektoren, hedder det i en fælles pressemeddelelse.

Den danske udvikler af vedvarende energi, European Energy, og landets største indlandshavn, Port of Aalborg, har underskrevet en hensigtserklæring, der sikrer European Energy en option på et 25 hektar stort areal på Østhavnen i Aalborg, som efter planen skal danne rammen om et elektrolyseanlæg med en kapacitet på 120 MW samt et tilhørende e-metanolanlæg. 

"Vi sætter stor pris på en meget konstruktiv dialog med Port of Aalborg, der har været afgørende for, at vi nu er klar til at gå ind i næste fase," siger Emil Vikjær-Andresen, Head of Power-to-X ved European Energy.

Anlægget bliver cirka dobbelt så stort, som det anlæg European Energy aktuelt er i fuld gang med at etablere i Aabenraa, og det skal producere omkring 75.000 ton e-metanol om året. 

Hos Port of Aalborg glæder bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen sig over udsigten til et projekt, der forener grøn omstilling, jobskabelse og vækstmuligheder:

"Vi investerer i disse år massivt i at skabe optimale rammer om innovative miljøer og klynger, der bringer Aalborg helt ind i verdenseliten inden for fremtidens teknologier," siger Lasse Frimand Jensen.