Må døden blive et iværksættereventyr? Ja, mener Joakim Skak
Portræt

Må døden blive et iværksættereventyr? Ja, mener Joakim Skak

I tæt samarbejde med sin mor er han gået ind i en verden, som de fleste af os helst vil holde på afstand. Her fortæller Joakim Skak om familiens forsøg på at revolutionere bedemandsbranchen. Og om den familietragedie, som blev starten på det hele.

Foto: Caroline Bundgaard
9. februar 2023

Han er velklædt, storsmilende, og næven er knyttet triumferende.

På LinkedIn-fotoet ligner han arketypen på en deltager i Løvens Hule, men Joakim Skak sælger ikke komfortabelt herretøj, hvide sneakers eller budgetvenlige armbåndsure.

Han arbejder med døden – og da han tager billedet, har den nyeste begravelsesbutik i Frederikshavn lige fået sin første henvendelse fra en pårørende.

Som direktør og medejer af syv begravelsesbutikker i Min Afsked balancerer Joakim Skak på en knivsæg, når han gerne vil markedsføre sig selv og sin forretning – med mere kreativitet og transparens, end branchen er kendt for.

“Jeg tænkte også meget over det, inden jeg lagde dét billede på LinkedIn,” siger han og ser ud til at mene det.

For må man overhovedet juble over en henvendelse, når en ny kunde betyder et nyt dødsfald og nye pårørende i dyb sorg?

Det mener 27-årige Joakim Skak, som selv kender følelsen af altoverskyggende sorg.

Det hele startede med Kristian

Joakim Skak skulle egentlig have mødtes med sine brødre i Jomfru Ane Gade den nat i 2013 – men han var lige kommet hjem fra studietur med handelsskolen og trængte mest af alt til at sove ud.

Derfor hoppede han af den taxa, som vennerne havde prajet, traskede hjemad igen og sagde til sig selv, at de jo alle sammen kunne mødes i byen en anden god gang.

Næste morgen blev Joakim Skak vækket med beskeden om, at hans syv år ældre storebror havde taget sit eget liv.

Kristian, som havde masser af venner, en sød kæreste og en lovende karriere foran sig.

Det er snart 10 år siden, men når Joakim Skak i dag sidder i sin begravelsesbutik på Vesterbro i Aalborg, er det stadig de samme spørgsmål, der rumsterer:

Øv... Delingen er udløbet


Artiklen har været delt med dig af en abonnent hos Vigeur. Der er desværre allerede gået 48 timer - tiden flyver.

Prøv Vigeur i 2 måneder for kun 1 kr.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.