Kaffebrief

110 millioner til fabrik, nyt hackerangreb og nedlukning af lægeklinik

… klædt på til smalltalk med substans.

16. december 2021

Fabrik styrkes med 110 millioner og vil nu ansætte dobbelt så mange

Godmorgen og velkommen til dagens kaffebrief. Vi starter dagen med en glædelig nyhed, som er et bevis på, at de nordjyske virksomheder virkelig kan noget.

Tirsdag blev det nemlig bekræftet, at den aalborgensiske virksomhed Blue Word Technologies kan se frem til mere kapital, da Vækstfonden og den tyske motorproducent Deutz Ag hver investerer 55 mio. kr. i virksomheden.

Medstifter og administrerende direktør, Anders Korsgaard, fortæller til Nordjyske:

- Det betydelige kapitaltilskud betyder, at vi kan gennemføre de planer, vi har for virksomhedens udvikling, herunder at få fabrikken op at køre inden for det kommende år, siger direktøren med henvisning til det produktionsapparat, der det seneste år er investeret et betydeligt beløb i.

Blue World Technologies har siden starten af 2021 arbejdet på at etablere en fabrik til produktion af komponenter til metanoldrevne brændselsceller ved deres hovedkvarter i Aalborg. Den øget kapital sætter ekstra fart på det projekt.

Læs mere på Nordjyske.

Nordjysk hovedkontor lagt ned af hackerangreb

På Vigeur har vi flere gange haft cybersikkerhed oppe at vende som tema, og noget tyder på, det er et emne, som ikke mister sin aktualitet i den nærmeste fremtid.

Virksomheden Royal Greenland, der er ejet af Grønlands Selvstyre, og har sit danske hovedkvarter i Svenstrup, har nemlig været udsat for et cyberangreb de seneste par dage.

Det betyder blandt andet, at de 120 ansatte har haft svært ved at arbejde.

- Vi har haft fokus på at modstå angrebet. Få opsat firewalls og oprette et eksternt system, hvor vi fortsat kan arbejde med leverancer til kunder og arbejdet i forhold til vores samarbejdspartnere, siger Hanne Kvist, der er marketingdirektør for Royal Greenland i Danmark, til Nordjyske.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvem der har angrebet virksomheden, hvordan angrebet er udført og hvad formålet kan være.

Læs mere på Nordjyske.

Nordic Medicare lukker og slukker: 6000 nordjyder må finde ny læge

Til sommer stopper Nordic Medicare med at drive klinikken i Sundhedshuset i Pandrup, og omkring 6000 borgere skal derfor ud at finde ny læge.

Firmaet har drevet den såkaldte udbudsklinik med skiftende læger siden 2015. Region Nordjyllands ønske har været at finde den traditionelle familielæge, der kender patienten.

Ifølge Nordjyske annoncerede de derfor klinikkens ydernummer i håb om, at den kunne blive overtaget af praktiserende læger på overenskomst med Praktiserende Lægers Organisation.

Men heller ikke denne gang er det lykkedes at få nye familielæger til at slå sig ned i Pandrup.

Læs mere på Nordjyske.