Kaffebrief

Fremgang på nordjysk havn, danske startups og mange jobs

… klædt på til smalltalk med substans

7. april 2022

Fremgang på Hirtshals Havn: ”Vi ser lyst på udviklingen”

Godmorgen. Torsdagens Kaffebrief starter med en god nyhed fra det nordjyske. For på trods af, at coronakrisen sidste år påvirkede både bil- og passagertrafikken, lykkedes det Hirtshals Havn at opretholde et højt aktivitetsniveau.

Havnens årsregnskab viser et overskud før skat på 3,5 millioner kroner og en omsætning i 2021 på 76 millioner kroner. Det får havnens administrerende direktør Per Holm Nørgaard til at se lyst på fremtiden.

”Vi ser lyst på udviklingen i 2022 og forventer stigende aktivitet på den korte bane. Samtidig arbejder vi målrettet med planerne for fremtiden og opgraderingen af Hirtshals Havn, så det er nogle spændende år, vi går i møde,” siger han.

Omsætningen steg med seks procent sammenlignet med året før.

Læs mere ved Nordjyske.

Danske startups opkøber andre virksomheder: ”Det er vidunderligt at se”

Vi skal videre til endnu en god nyhed – denne gang for danske tech-startups. For ifølge Esben Gadsbøll, der er formand for brancheforeningen Danske Tech-Startups, er der opstået en ny tendens, hvor de danske startups opkøber andre virksomheder.

”Det er bare vidunderligt at se, hvordan det er helt anderledes nu. At danske startups ikke bliver købt op, men selv er dem, der køber op. Det er en enorm vigtig trend. For ambitionen skal være, at vi kan skabe de store virksomheder her i Danmark,” siger han.

Eksempelvis har streamingtjenesten Podimo købt en hollandsk konkurrent, og softwarevirksomheden Templafy, der udvikler forskellige skabeloner og template-løsninger til virksomheder, har købt hele tre virksomheder. Hos Templafy har opkøb altid været en vigtig del af strategien.

”Det betyder, at vi hurtigere kan få ny funktionalitet til markedet. Så kan vi fastholde og servicere de kunder, vi har, og så får man selvfølgelig også nye kunder ind. Det betyder relativt meget, at man ud over sin organiske vækst kan få andres produkter og omsætning lagt til,” siger virksomhedens administrerende direktør, Jesper Theill Eriksen.

Læs mere ved Finans.

Krigen har ikke påvirket danske arbejdsgiveres vilje til at ansætte

Sidst men ikke mindst skal vi tage et kig på jobmarkedet. For ifølge en ny opgørelse fra Jobindex har krigen i Ukraine indtil videre ikke haft særlig store konsekvenser for udviklingen.

Opgørelsen viser, at der i marts blev lagt 34.800 nye jobannoncer på nettet. Det er 550 færre annoncer sammenlignet med måneden forinden. Men niveauet er ifølge direktør hos Jobindex, Kaare Danielsen, fortsat højt.

”Det, vi kan se, er, at det indtil videre ikke ser ud til, at det har haft en større påvirkning på efterspørgslen på arbejdskraft,” siger han.

”Det, synes vi, er ganske interessant. Det her er jo en pludselig uventet begivenhed, der skaber en masse usikkerhed, men det har altså ikke påvirket arbejdsgivernes vilje til at ansætte medarbejdere”.

Læs mere ved Børsen.