Arbejdspladsen

Overblik over valgets vindere, erhvervsmand i konkurskarantæne og flere hjemmearbejdspladser

… klædt på til smalltalk med substans.

Pernilla Abildtrup
Pernilla Abildtrup
Journalist

Få overblikket over valgets nordjyske vindere

Godmorgen og velkommen til dagens kaffebrief. Jeg har fundet tre nyheder til dig, og vi begynder med et overblik over valgets nordjyske vindere.

For nu er krydserne sat, valgstederne har ringet valget af og stemmerne er talt op. Men hvordan gik det egentlig i de nordjyske kommuner?

Generelt set dominerer blå nu Nordjyllandskortet, og Socialdemokratiet mistede to borgmesterposter - kun Frederikshavn og Aalborg har nu socialdemokratiske borgmestre. Nordjyske skrev for få timer siden, at Ulla Astman (S) ved halv tre-tiden i nat måtte sande, at den borgerlige blok har et enkelt mandats flertal, så Mads Duedahl (V) med stor sandsynlighed overtager formandsposten.

Få overblikket og læs mere på Nordjyske.

Nordjysk erhvervsmand i konkurskarantæne

Fra en historie om vindere til en historie, som er knap så fejringsværdig. Den handler nemlig om en tidligere direktør og ejer, som netop er blevet idømt tre års konkurskarantæne ved Retten i Aalborg.

Det gælder European Energy Insurance ApS (EEI), som på konkurstidspunktet havde skiftet navn til Selskabet af 03.10.2018. Kreditorer havde tidligere på året et samlet krav på 1.221.155,62 kroner mod boet, men med kun 20,56 kroner på selskabets konto, blev de svære at finde.

Nordjyske skriver, at når der ikke stod flere penge på selskabets konto, så skyldtes det blandt andet, at selskabets stifter, direktør og ejer Jan Carøe Lange i månederne op til konkursen 13. august havde overført over 85.000 kroner fra selskabets til sin egen konto.

Selskabet havde ellers fra marts 2020 og fremefter fået udbetalt i alt 221.000 i statslig covid-19-hjælp som lønkompensation for to medarbejdere. Men de to medarbejdere havde ikke fået løn udbetalt siden april 2020.

Læs mere på Nordjyske.

Flere ønsker hjemmearbejdspladser

Har du arbejdet mere hjemmefra på det sidste, selvom der ikke har været restriktioner til at kræve det? Så tyder det på, du langt fra er alene.

Højere krav om fleksibilitet og løsninger, der tilgodeser hjemmearbejde, er nemlig kommet højt på ønskelisten, når kunderne går i dialog med ejendomsgiganten Jeudan.

Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan fortæller til Børsen:

- Vi kan mærke, at nogle kunder i højere grad end før efterspørger et mindre areal, da de har en del medarbejdere på hjemmearbejde. Folk går væk fra storrumskontorer og til mindre rum og større afstand.

Læs mere på Børsen.