Anne Mette Frost spilder ikke tiden: - Jeg forventer, at mine medarbejdere er tilgængelige hele døgnet
Transformationen

Anne Mette Frost spilder ikke tiden: - Jeg forventer, at mine medarbejdere er tilgængelige hele døgnet

I 2020 forlod Anne Mette Frost sin direktørstilling i Frost & Kjøller Ejendomme og har i stedet kastet sig ud i at starte en ny virksomhed helt fra bunden. Her har medarbejderne frihed til at indrette arbejdslivet, så det passer sammen med privatlivet. Men de skal være tilgængelige for kunderne hele døgnet.

Foto: Claus Søndberg.
2. december 2021

- I skulle bare vide, tænkte 41-årige Anne Mette Frost, der er direktør i den nyopstartede virksomhed Nextkey.

Hun stod med blå overtrækssko i fritidsordningen og ventede på, at datteren Lærke fik snøvlet sig klar til at komme med hjem. Hun smilede og småsludrede med pædagogerne, imens telefonen utrætteligt vibrerede på bunden af tasken.

Da hun stod og ventede, kom én af pædagogerne hen og roste Anne Mette Frost for, at hun altid havde så god tid og var så nærværende, når hun hentede datteren.

Selvom Anne Mette Frost tænkte sit, blev hun stolt – og ordene brændte sig fast i baghovedet.

- På det tidspunkt stod jeg op klokken fem om morgenen, og så havde jeg to timer til at arbejde i, inden jeg vækkede Lærke og kørte hende i skole til klokken otte. Og når hun var kommet i seng om aftenen, arbejdede jeg til efter midnat.

Anne Mette Frost kalder det selv for benhård prioritering, og inden interviewet, der foregår på toppen af Gasværksvej 4 på Østre Havn i Aalborg, er kommet ordentligt i gang, får man en fornemmelse af, at hun er rundet af en mandsdomineret branche. Anne Mette Frost kan man ikke løbe om hjørner med.

Hun bander som en bygningsarbejder og udtalen afslører lynhurtigt, hvor hun er fra.

Endelserne er klippet af de fleste ord, g er udskiftet med j, og vokalerne er trukket i langdrag. Det er ikke til at tage fejl af. Anne Mette Frost er fra Aalborg, nærmere bestemt Nørresundby. Her har hun boet hele sit liv, og selv fra sit kontor kan hun holde øje med solsiden.

- Det er vigtigt for mig at vise mine medarbejdere, at man sagtens kan være en god mor og samtidig være ambitiøs i sit arbejdsliv.  Foto: Claus Søndberg.
- Det er vigtigt for mig at vise mine medarbejdere, at man sagtens kan være en god mor og samtidig være ambitiøs i sit arbejdsliv. Foto: Claus Søndberg.

Anne Mette Frost er glad og smilende, og stemningen er uhøjtidelig og god. Både mellem hende og mig, men også mellem hende og medarbejderne på det store fælleskontor.

Privat bor hun sammen med kæresten Kenneth i en sammenbragt familie. Hun har datteren Lærke på 9 år, og han har tre børn med fra et tidligere forhold. Sammen har de datteren Caroline fra 2020. Der er altså en del børn at holde styr på, men det hænger Anne Mette Frost sig ikke i.

- Vi har alle 24 timer i døgnet, så det handler om prioritering. Jeg spørger mine veninder, hvis jeg skal finde ud af, hvad der hitter inden for legetøj til børn, og hvor der er tilbud, og jeg bager ikke speltboller eller dadelkager til skolearrangementer. Jeg bruger ikke tiden på den slags, jeg prioriterer min familie og mit arbejde.

- Jeg er sikker på, at jeg har lige så meget tid med mine børn, som andre har. Det er vigtigt for mig at vise mine medarbejdere, at man sagtens kan være en god mor og samtidig være ambitiøs i sit arbejdsliv.

Gennemsigtighed og ordentlighed

Men hvad er det, Anne Mette Frost har så travlt med?

I februar 2020 blev hun købt ud af Frost & Kjøller Ejendomme, hvor hun i fem år var partner og medejer. I den tid har hun opbygget en imponerende portefølje af boligejendomme i Aalborg i samarbejde med serieiværksætteren Magnus Kjøller.

Hun har blandt andet været med til at bygge og udleje det nye boligområde på Marshalls Allé i Aalborg Øst og en del af Hasseris Enge.

I sit tidligere job oplevede hun, at der var gået tomgang i byggeriet i Aalborg. Efter flere år med boligmangel var der ellers kommet gang i det aalborgensiske boligbyggeri. Rundt omkring i byen skød der store nybyggerier op på stribe. Men Anne Mette Frost mener, at det hele ligner hinanden og er bygget ud fra samme behov, der et par år for inden har været efterspørgsel på.

Der er ikke taget hensyn til lejernes forskellige behov, og derfor er der nu en situation, hvor der er mange tomme boliger i byen, der har svært ved at blive lejet ud.

Det vil Anne Mette Frost lave om på.

Og derved kom idéen til Nextkey, der blev færdigbrygget under den sidste del af hendes yngste datters barsel i 2020. Formålet er at revolutionere den måde, som køber og lejer finder frem til deres næste hjem. Blandt andet ved hjælp af boligagenter, der skal skabe mere gennemsigtighed og ordentlighed i en branche, der tid tider er kendt for det modsatte.

Ved at tage udgangspunkt i lejerne og køberne vil Nextkey desuden skabe værdifulde data og viden om, hvad Pia, Søren, Peter og Jytte gerne vil bo i, og hvor de gerne vil bo.

Det er en revolutionerende måde at arbejde med den slags data i ejendomsbranchen, fortæller Anne Mette Frost, som ønsker at dele den viden med politikerne, der laver lokalplaner. Og sælge data til eksempelvis pensionskasser, så de ved, hvad og hvor meget de skal bygge for at få mest muligt ud af deres investeringer.

Alle i branchen kender Anne Mette Frost, og Anne Mette Frost kender alle. Det kommer hende til gavn nu. Foto: Claus Søndberg.
Alle i branchen kender Anne Mette Frost, og Anne Mette Frost kender alle. Det kommer hende til gavn nu. Foto: Claus Søndberg.

Anne Mette Frost er altså kommet på den anden side af bordet, og er nu bindeleddet mellem lejer og udlejer, køber og sælger. Det, synes hun, er spændende, men sommetider længes hun efter stemningen på byggepladsen.

Når savnet efter grus under fødderne, de kolde skurvogne og den bryske jargon bliver for stort, tager hun sin lyserøde byggehjelm under armen og besøger én af de gamle byggepladser, hvor hun hjemmevant bevæger sig rundt og drikker kaffe med bygningsarbejderne.

Hendes netværk er stort. Alle i branchen kender Anne Mette Frost, og Anne Mette Frost kender alle.
Det kommer hende til gavn nu. På fire måneder har Nextkey hjulpet godt 2.500 mennesker med deres boligjagt og udlejet 756 boliger. Nextkey samarbejder blandt andet med virksomheder som Calum, Himmerland Boligforening og Barfoed Group.

Nextkey har patent på konceptet i hele EU. Men i første omgang koncentrerer de sig om de største byer i Danmark og mest om Aalborg.

- Jeg tror på ordentlighed og fair behandling. Jeg vil tilbage til den gamle forretningsmodel, hvor man kigger hinanden i øjnene og giver et godt fast håndtryk. Mine medarbejdere er ikke spidsskoede sælgere, det er gratis rådgivning til lejere og købere, der får hjælp til at vælge den rette bolig.

Nextkey er også en påmindelse til ejendomsbranchen:

- Lad os nu for pokker løfte i flok. Vi skal samarbejde med kommuner, boligforeninger og pengefolk i byen, dét giver gode resultater. Det hjælper ikke noget, at man sidder som enerådige konger og stjæler hinandens lejere.

- Vi har brug for hinanden, hvis vi skal skabe en by med international klasse, hvor mennesker har lyst til at bo.

Anne Mette Frost brænder for Aalborg.

En atypisk pigedrøm

Hvis man nu skulle være i tvivl, så slår Anne Mette Frost det hurtigt fast.

- Jeg er ikke sådan en sidde-i-rundkreds-dame, hvor vi sidder og holder hinanden i hænderne, mens vi taler om følelser. Vi skal have det godt, men vi skal lave noget. Jeg sørger for at være et forbillede for mine medarbejdere, og de har stor fleksibilitet til at indrette deres arbejdsliv, så det passer ind i deres privatliv.

Anne Mette Frost ved, hvad hun vil, og hun elsker at være i ejendomsbranchen. Derfor har hun en høj arbejdsmoral og forventer det samme af sine seks medarbejdere.

- Ligesom jeg selv prioriterer arbejdet højt, så forventer jeg også, at mine medarbejdere gør det. Hvis vi skal tilbyde god service, skal vi være tilgængelige døgnet rundt, hvis vores kunder har spørgsmål. Derfor kan Laura sagtens gå tidligt for at hente børn, men jeg forventer, at hun sætter sig til at arbejde igen, når børnene er lagt i seng, hvis der er behov for det.

- Ellers skal man ikke arbejde her, tilføjer hun.

- Jeg er ikke sådan en sidde-i-rundkreds-dame, hvor vi sidder og holder hinanden i hænderne, mens vi taler om følelser. Foto: Claus Søndberg.
- Jeg er ikke sådan en sidde-i-rundkreds-dame, hvor vi sidder og holder hinanden i hænderne, mens vi taler om følelser. Foto: Claus Søndberg.

Faren er ræverød håndværker og moren har været offentligt ansat i 40 år. Så Anne Mette Frost stikker ud.

Men som enebarn brugte hun meget tid i selskab med forældrene. Og når hun var med ham på arbejde, sagde han altid, at der var tre ting, der var penge i: Jord, ejendomme og hårdt arbejde.

Anne Mette Frost havde ikke lyst til at få jord under neglene. Og hun vidste, at hun ville komme til at arbejde hårdt uanset hvad. Så mens hendes veninder drømte om at blive popstjerner og sygeplejersker, så drømte Anne Mette Frost om at blive ejendomsmatador.

Som 20-årige købte hun sin første lejlighed på Østerbro 65 i Aalborg. Hun renoverede den selv og lejer den stadigvæk ud i dag. Siden fulgte opkøb af flere småejendomme, men det var først i 2015, da hun slog sig sammen med Magnus Kjøller, at det tog fart.

Hun fandt sin rette hylde i en branche, hvor hun ofte sidder til møde med 80 mænd og tre kvinder.

- Jeg har altid følt mig tilpas her. Jeg tror, branchen har respekt for, at jeg ikke prøver at være ligesom dem. Jeg gider ikke gå i sort jakkesæt eller sidde fire timer i en skov på én eller anden netværksjagt. Det har været vigtigt for mig at gå mine egne veje og vise dem, at jeg kan skabe resultater på nye måder, siger Anne Mette Frost.

Hun har accepteret, at hun ikke kommer til at bage hjemmelavede kager eller involvere sig i skolebestyrelser. Hun kommer heller ikke til at løbe maraton.

Til gengæld tror hun på, at hun er en anden slags rollefigur for sine børn: Hun viser dem, at alt er muligt, hvis man arbejder for det og er benhård i sine prioriteringer.

- Når min 9-årige datter fortæller de andre børn i skolen, at hun vil være ligesom sin mor, når hun bliver stor. Så har jeg fandeme gjort det godt.