Fornem pris til to undervisere fra Aalborg Universitet og Professionshøjskolen UCN
Navnenyt

Fornem pris til to undervisere fra Aalborg Universitet og Professionshøjskolen UCN

Syv af landets mest inspirerende og dygtige undervisere på Danmarks videregående uddannelser hædres af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Foto: Søren Kjeldgaard/Grafik: Peter Andersen
29. august 2022

Jens Myrup Pedersen fra Aalborg Universitet og Rasmus Otvald Jensen fra Professionshøjskolen UCN modtager mandag en fornem hæder for deres arbejde - i form af Undervisningsprisen, der er en særlig hyldest til undervisere på de videregående uddannelser.

Prisen bliver overrakt til en stor ceremoni på Nationalmuseet i København - og uddeles af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Syv af landets mest inspirerende og dygtige undervisere på Danmarks videregående uddannelser hædres - det er blandt andet dem, der uddanner fremtidens lærere, arkitekter, programmører og skibsførere.

De syv prisvindere bliver blandt andet fremhævet af juryen for deres faglige passion og deres nærvær i undervisningen. Deres gode relation til de studerende gør en forskel for de unges trivsel og betyder, at færre falder fra deres studie, skriver Uddannelses.- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Rasmus Otvald Jensen. Foto: Søren Kjeldgaard
Rasmus Otvald Jensen. Foto: Søren Kjeldgaard

Rasmus Otvald Jensen er adjunkt og underviser i natur- og kulturformidling ved Professionshøjskolen UCN i Hjørring, og det er kun tredje gang, prisen gives til en adjunkt.

Rasmus Otvald Jensen har en ekstraordinær evne til at planlægge og strukturere, men er bevidst om, at den grundige forberedelse ikke må blive en spændetrøje, så undervisningen inviterer også i høj grad de studerende på banen, hedder det i pressemeddelelsen.

Jens Myrup Pedersen. Foto: Søren Kjeldgaard
Jens Myrup Pedersen. Foto: Søren Kjeldgaard

Jens Myrup Pedersen er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet og underviser i København.

Jens Myrup Pedersen bliver fremhævet for sin nysgerrighed og for at praktisere en undervisningsstil, der hylder den legende og afprøvende tilgang til faget. Det er også kendetegnende for Jens Myrup Pedersen, at han dyrker fællesskabsfølelsen i sin undervisning.