Fra én kommune til en anden: Helle fik et tilbud, hun ikke kunne sige nej til
Jobskifte

Fra én kommune til en anden: Helle fik et tilbud, hun ikke kunne sige nej til

Helle Liske Rosenvinge er glad for og stolt over jobtilbud i Jammerbugt Kommune, selvom timingen ikke var så heldig. “Det er kun sådan noget, man gør én gang i sin karriere”, siger Jammerbugt Kommunes nye HR-chef.

Helle Madsen
Helle Madsen
Journalist

Det går stærkt med jobskiftene i Nordjylland i øjeblikket. Vigeur hjælper dig med at holde overblikket - og fortæller om mennesker, der får nyt arbejde. Hvorfor skifter de job? Hvad glæder de sig til? Hvilke ambitioner har de? Og hvad skal de helt sikkert prøve, inden deres arbejdsliv slutter

Navn: Helle Liske Rosenvinge

Jobskifte pr. 15. februar: Fra HR-chef i Morsø Kommune til HR-chef i Jammerbugt Kommune

Alder: 41 år. Er gift med Martin og har to børn, Ella (8 år) og Carl (13 år)

Bopæl: Hasseris ved Aalborg

Født i: Vadum, men vokset op i Arden

Uddannelse: Cand. merc. jur. fra Aalborg Universitet i 2006. Har siden sin uddannelse arbejdet i Krifa (2006-2009). I Aalborg Kommune (2009-2016) og Finansministeriet (2016-2021)

Foto: Claus Søndberg
Foto: Claus Søndberg

Hvordan var din ansættelse?

En anelse tumultarisk. Jeg begyndte i Morsø Kommune 1. januar, men tre dage efter blev jeg ringet op angående stillingen i Jammerbugt Kommune og fik senere et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. 

Timingen kunne have været mere elegant, og det er kun sådan noget, man gør én gang i sin karriere. Jeg er klart af den gamle skole, når det kommer til at være loyal overfor sin arbejdsgiver. 

Jeg er også opdraget med, at man gør det færdigt, man har sagt ja til. Jeg vil gerne stå ved, at jeg har gjort det, for det var det rigtig valg for min karriere, men jeg kan love dig for, at jeg ikke gør det igen!

Hvorfor sagde du ja?

Jammerbugt er en større kommune og langt i det strategiske arbejde omkring ledelse og HR. Der er stærke kræfter i maskinrummet. Det var svært ikke at sige ja til at få indflydelse på de opgaver.

I min opstart er de gode fornemmelser bare blevet bekræftet.

Du er uddannet jurist - hvordan rimer det på HR?

På min kandidat havde jeg alt, hvad den kunne trække af valgfag omkring ansættelses- og arbejdsret, og dér fandt jeg ud af, at det var drønspændende. Det var jo ikke blød HR, men hardcore: Hvordan ansætter man folk, og hvordan kommer man af med dem igen.

Mit første job var i fagforeningen Krifa, hvor jeg som ny blev kastet ud i at håndtere sager for en fagforening, som ikke er overenskomstbærere, så det var et meget bredt felt af forskellige problemstillinger, og jeg fandt lynhurtigt ud af, at det var den vej, jeg skulle gå.

Hvad lærte du i Aalborg Kommune?

Da jeg arbejdede i Aalborg Kommune, begyndte HR stille og roligt at blive noget, man skulle have en holdning til. Det var ikke bare noget med at hyre og fyre, men det handlede i høj grad også om alt det indimellem. 

Jeg er en ja-siger, som elsker nye udfordringer - og så var vi lige pludselig i gang med at finde ud af, hvad god ledelse er. Hvad skal en chef kunne? Og hvad skal en chef ikke kunne?

Hvad lærte du i Finansministeriet?

Min altoverskyggende opgave i Finansministeriet var den store udflytning af statslige arbejdspladser fra København til Hjørring. Det lærte jeg rigtig meget af. 

Knap 300 mennesker fik at vide, at deres arbejdsplads blev flyttet. Under ti sagde i sidste ende, at de ville flytte med. Så jeg skulle rekruttere alt fra kontorchefer til elever. Vi skulle få driften til at køre og etablere den gode kultur.

Så der var nogle år, hvor vi havde nogle “make-it-work”-øjeblikke hver eneste dag. Og hvor jeg var med til at definere, hvad er god ledelse er.

Hvad er vigtigst inden for HR lige nu?

I de her år taler man meget om rekruttering, fordi der er mangel på arbejdskraft. Men vi skal også huske at snakke om, at rekrutteringsudfordringerne er der om to år og fire år. Derfor skal vi også bruge krudt på fastholdelse, når arbejdsmarkedet er så brandvarmt.

Det er i dag ikke længere så unormalt at skifte job efter et par år, og det er for dyrt for arbejdsgiverne i længden.

Fastholdelse er ikke kun noget med at stryge din medarbejdere med hårene og sørge for, at de glade og give dem kage hver torsdag. 

Det er også noget med at give dem de opgaver, der passer til dem. Man skal udfordre dem på behørigt niveau og rumme, når noget fylder i privaten. Derfor handler det også om at lede hver enkelt medarbejder individuelt.

Jeg går op i, at vi er hele mennesker arbejdet - og generelt set arbejder vi bedre og mere effektivt, hvis trivsel og behørige udfordringer i jobbet er på plads.

Optimalt set skal vi også gerne have det nogenlunde sjovt samtidigt.

Foto: Claus Søndberg
Foto: Claus Søndberg

Hvad er din vigtigste bedrift i dit arbejdsliv?

Jeg går på arbejde hver eneste dag med den hensigt, at jeg skal have andres arbejdsliv til at spille. Jeg er drevet af at flytte organisationer. Jeg er drevet af at spotte sammenhænge, som folk ikke har set endnu og på den baggrund være med til at konceptualisere udviklingen.

Men årene i Hjørring står som noget helt særligt for mig.

Hvad skal du bare prøve, inden dit arbejdsliv slutter?

I de næste 30 år skal jeg forhåbentligt nærmest hver dag have en følelse af, at det er sjovt at gå på arbejde, og jeg glæder mig til de nye udfordringer i Jammerbugt Kommune. Jeg glæder mig til at få indflydelse og sætte dagsorden. Jeg er ambitiøs. Det lægger jeg ikke skjul på.

Men jeg kunne godt tænke mig at komme omkring en direktionsgang på et eller andet tidspunkt. 

Lige nu har jeg en meget offentlig profil, men mit område kan godt transcendere, for alle har jo brug for god HR.

Så jeg er ikke bundet på, at det skal være i det offentlige, men jeg skal helt klart have tjekket direktør af på et eller andet tidspunkt.

På sigt kunne jeg godt tænke mig at komme i topledelse. Det byder min nysgerrighed mig!