Fremtidsforsker: Drop møderne, drop hierarkierne og drop den traditionelle ledelse
Fremtid

Fremtidsforsker: Drop møderne, drop hierarkierne og drop den traditionelle ledelse

- Medarbejdere skal ikke behandles som ignoranter, der tager hovedet af og hænger det på knagen, inden de møder på job. Stærke medarbejdere gider ikke høre mere bullshit, siger Anne Skare Nielsen, der er fremtidsforsker og medstifter af Universal Futurist. På tærsklen af et nyt år har Vigeur bedt hende pege på tre tendenser for arbejdsliv i de kommende år.

Anne Skare Nielsen er fremtidsforsker og medstifter af Universal Futurist. Foto: Universal Futurist.
1. januar 2022

Danskerne er trætte af ledelse, der kun handler om “mere”, “større” og “hurtigere”. 

I USA taler man om “The great resignation” ovenpå corona, og den mærker vi også her. Der er ikke flere “ork satme" tilbage i posen, siger fremtidsforsker og medstifter af Universal Futurist, Anne Skare. 

Allermest mangler vi redskaber, der kan ændre på de traditionelle vilkår og hierarkier på arbejdspladsen, siger hun.

Anne Skare ser tre tendenser for danskernes arbejdsliv i det kommende år:

Tendens 1: Opgør med fordummende ledelse

Udfordring:

De kommende år vil vi se et opgør med “dødspølseledelse”.

Dødspølsen er en særlig variant af søpølsen, der den første del af sit liv svømmer rundt og leder efter et sted at slå sig ned. Det første, den gør, når den har suget sig fast på underlaget, er at æde sin egen hjerne, for dén skal den jo ikke brug længere. 

Findes der arbejdspladser, hvor de veluddannede folk har suget sig fast på underlaget? Hvor medarbejderne opfører sig mere som indsatte end som ansatte,

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.