Hardy er 87 og elsker sit arbejde: “Men jeg kan da godt mærke, jeg ikke er 80 år længere”
Mennesker i Vigeur

Hardy er 87 og elsker sit arbejde: “Men jeg kan da godt mærke, jeg ikke er 80 år længere”

Han havde en lang karriere bag sig som sælger, inden han som 62-årig besluttede sig for at skifte spor. Nu kan Hardy Pedersen snart fejre 25-års jubilæum på sin “nye” arbejdsplads.

Foto: Caroline Bundgaard
3. februar 2023

Han smiler smørret, mens han graver i hukommelsen.

Minderne fra et langt arbejdsliv står i kø, men for 87-årige Hardy Pedersen er der især én oplevelse, som har sat hans alder i perspektiv.

På vegne af el-firmaet Erik Fals var han ude på et nordjysk plejehjem “for at bakse med noget,” da en beboer kommenterede, at det så hårdt ud.

“Ja, jeg kan da godt mærke, jeg ikke er 80 år længere,” svarede Hardy Pedersen plejehjemsbeboeren, som selv viste sig at være et sted i 70’erne.

Det er en populær replik i Hardys repertoire af kærlige stikpiller til sine unge kollegaer – men der er ikke skyggen af selvforherligelse i hans stemme, når han fortæller om oplevelsen ude på plejehjemmet.

Snarere en forundring og taknemmelighed over, at Hardys liv flaskede sig anderledes, så han endnu ikke behøver hjælp i hverdagen.

“Det lyder pralende, hvis jeg siger, at jeg stadig føler mig som én på 60,” siger han med et forsigtigt smil. “Men det er sådan, jeg har det.”

Den hemmelige eliksir

I et arbejdsmarked, hvor pensionsalderen stiger støt, er vi sikkert mange, der gerne vil have fingrene i den hemmelige eliksir – men for Hardy Pedersen handler det om lige dele held og selvindsigt.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?