Lær at håndtere dilemmaer med tre simple trin
Video

Lær at håndtere dilemmaer med tre simple trin

Dilemmaer vil altid være til stede, når mennesker er sammen, fortæller seniorkonsulent ved Videnscenter for God Arbejdslyst Christian Borrisholt Steen. Lærer vi ikke at håndtere dilemmaerne i tide, risikerer vi, at det går ud over vores trivsel og arbejdslyst. Få her tre trin til at håndtere dilemmaer på din arbejdsplads.

Christian Borrisholt Steen beskæftiger sig med danskernes trivsel og arbejdslyst. I dag giver han de gode råd til håndteringen af dilemmaer. Foto: Claus Søndberg.
26. maj 2021

Carsten er netop mødt ind på arbejde. Her får han at vide, at Maria stadig er sygemeldt. Carsten ved godt, hvad det betyder: Alle Marias opgaver vil fortsat lande på hans bord.  

 

Det efterlader Carsten med en ambivalent følelse i maven.  

 

For på den ene side vil han gerne støtte Maria og vise forståelse for hendes sygdom. Men på den anden side er han ved at være brændt op af alle de opgaver, som fylder hans skrivebord. 

 

Carsten ved ikke, hvad han skal gøre.  

 

Situationen, som Carsten står i herdefinerer Videnscenter for God Arbejdslyst som et typisk dilemma på arbejdspladsen. Faktisk viser deres nyeste undersøgelse, som er lavet i samarbejde med Etikos, “Dit dilemmafyldte arbejdsliv”, at manglende arbejdsindsats og herunder sygdom er et af danskernes mest oplevede dilemmaer.  

 

Men hvad kan Carsten så egentlig gøre?

Det besvarer seniorkonsulent og projektleder, Christian Borrisholt Steen, i videoen her.

Tre gode råd til håndteringen af dilemmaer

Når vi har med dilemmaer at gøre

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.