Lene arbejder 75 timer om ugen. “Jeg bruger ikke tid på andet end mit arbejde og mine børn”
Video

Lene arbejder 75 timer om ugen. “Jeg bruger ikke tid på andet end mit arbejde og mine børn”

Lene Hyldahl driver kaffebaren Behag Din Smag i Aalborg. Og selvom hun har en arbejdsuge på det dobbelte af normalen, er det ikke pengene, der lokker – men derimod kærligheden til håndværket.

Emil Kondrup
Emil Kondrup
Journalist

Jeg henter Lene Hyldahl på privatadressen i Nørresundby og sætter kurs mod Behag Din Smag i hjertet af Aalborg. Klokken er 12, så det er ikke første gang i dag, at hun kører strækningen. Det gjorde hun også i morges.

Eller det vil sige; hvad hun selv kalder “i morges”. Hun skal nemlig gerne afsted på cyklen klokken 04:30 for at nå det hele. For Corona har gjort, at Lene skal nå det hele.

Hun står for kaffebarens bagværk i de tidlige morgentimer, og hun langer den selv over disken indtil hen ad eftermiddagen. Og hun ved godt, at det ikke er holdbart i længden.

“Jeg arbejder for meget. Og jeg kan heller ikke blive ved i det her tempo”, siger hun, når snakken falder på de mange timer, hun bruger i kaffebaren, som hun driver med sin mand, Jeppe.

På køreturen henover Limfjorden kommer vi også omkring det særlige bånd, man får til kunderne, når man ikke er en kæde – og hvordan det har været at drive kaffebar under en pandemi.