Mange begår en særlig fejl, når de holder kaffemøder. Men med disse overvejelser kan du undgå den
Tendenser

Mange begår en særlig fejl, når de holder kaffemøder. Men med disse overvejelser kan du undgå den

Hvordan holder du et godt kaffemøde? Ifølge netværksekspert Susie Lynge er det afgørende, at du inden mødet gør dig nogle bestemte overvejelser, for at det kan blive både interessant og effektivt.

Foto: Anne Kring
10. maj 2023

Der er mange, som tror, at de har skabt en netværksrelation, når de har holdt et kaffemøde.

Men det har de ikke nødvendigvis, fortæller Susie Lynge, der er direktør i Netværks Akademiet og har trænet mere end 30.000 medarbejdere og ledere i strategisk networking.

For der er flere ting – både før, under og efter et kaffemøde – du skal være opmærksom på for at få de bedste forudsætninger for at skabe en god relation og dermed udvide dit netværk.

Her får du Susie Lynges råd til, hvordan du holder et godt kaffemøde.

Hvad er formålet med et kaffemøde?

”Det kommer an på, hvem der skal holde mødet. Men overordnet set holder man kaffemøder, fordi man vil noget med hinanden – eller fordi man vil afsøge, om der er potentiale til at ville noget med hinanden. Kaffemøder handler om at opbygge relationer.

Man skal ikke nødvendigvis sidde overfor hinanden og drikke kaffe på et kaffemøde. Det kan også foregå på telefonen, på Teams eller på en mail. Folk er meget låst til, at man skal sidde overfor hinanden i et mødelokale eller på en café og drikke kaffe. Det har jeg en anke imod. Man kan sagtens få det samme udbytte af at tænke mere alternativt i ens måde at relationsopbygge.”

Hvilke overvejelser bør man gøre sig før et kaffemøde?

”Jeg oplever, at mange begår den fejl, når det handler om kaffemøder, at de ikke på forhånd har gjort sig klart, hvad de godt kunne tænke sig at få ud af mødet - og omvendt hvad de kan give vedkommende, som de skal holde møde med.

"Vi skal lære hinanden at kende" eller "jeg vil gerne udvide mit netværk” er simpelthen for slapt et formål. Det er afgørende, at man inden kaffemødet gør sig klart, hvad ens formål er, for det kvalificerer den tid, man bruger.”

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?