Navne: Ny erhvervsdirektør i Sparekassen Danmark
Navnenyt

Navne: Ny erhvervsdirektør i Sparekassen Danmark

Her kan du læse navnenyt fra det nordjyske erhvervsliv - opdateret 13. december 2021

Foto: Ryoji Iwata/Unsplash.com
10. september 2021
Søren Kjær Christensen. PR-foto
Søren Kjær Christensen. PR-foto

Søren Kjær Christensen er ny erhvervsdirektør i Sparekassen Danmark

Sparekassen Danmark i Hjørring har fået ny erhvervsdirektør: Søren Kjær Christensen er tiltrådt efter 16 år i Nordjyske Bank - senest som erhvervschef.

Han fortæller på LinkedIn, at han har set frem til den nye stilling, hvor han skal stå i spidsen for regionens erhvervscenter.

Ambitionen er, oplyser han, at erhvervscentret skal være pengeinstitut for kommunens erhvervsliv samt en god samarbejdspartner for regionens advokater, revisorer og andre interessenter i området.

Lars Ørbæk træder ud af ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen

Efter mere end 25 år som partner og 32 år i alt i ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen afhænder Lars Ørbæk per 21. december sine ejerandele til de øvrige partnere i firmaet og udtræder samme dato af mæglerforeningen. Det oplyser han på LinkedIn.

Lars Ørbæk og Allan Nørgaard overtog ejendomsmæglerfirmaet i 1998, og Lars Ørbæk skriver, det er med lige dele vemod og stolthed, at han nu giver stafetten videre til den tilbageværende ejerkreds Jette Gudiksen, Frank Vestergaard Andersen og Allan Nørgaard.

Sideløbende med ejendomsmæglerfirmaet har Lars Ørbæk drevet virksomheden Beltoft Group, der beskæftiger sig med investering i fast ejendom. Her sker en række udviklings- og investeringsprojekter, som fremadrettet skal modnes og færdiggøres - og opgaverne vil kræve hans engagement på fuld tid.

Rasmus Mou Nielsen.
Rasmus Mou Nielsen.

Rasmus Mou Nielsen er ny direktør og medejer hos Euro Poultry

Efter mere end 20 år som CEO har Mikael A. Christensen fra Euro Poultry valgt at koncentrere sig om bestyrelsesarbejdet og aktiviteter udenfor virksomheden.

Han har derfor overgivet direktørstolen til Rasmus Mou Nielsen, som samtidig har købt 10 procent af Euro Poultry Holding og Epas ApS.

Selskabet hører hjemme på K. Christensens Vej i Aalborg.

Kristine Nygaard.
Kristine Nygaard.

Kirstine Nygaard er ansat som ny bibliotekschef i Aalborg

Aalborg Bibliotekerne skal have ny bibliotekschef, og valget er faldet på Kristine Nygaard, som kommer fra en stilling som bibliotekschef i Skive. Den nye bibliotekschef sætter sig i spidsen for en af Nordjyllands mest besøgte kulturinstitutioner 1. januar 2022.

Kristine Nygaard er uddannet bibliotekar og har 25 års erfaring fra biblioteksverdenen med sig i rygsækken. Som bibliotekschef i Skive har hun siden 2014 blandt andet har været med til at udvikle nye visioner og strategier for biblioteket. Hun har desuden stået i spidsen for kulturforandringer, så Skive Bibliotek i dag er et nytænkende bibliotek, hvor projekter, udvikling og tværgående samarbejder prioriteres højt - alt sammen med en stærk forankring i lokalsamfundet. Erfaringerne kan hun nu gøre god brug af hos Aalborg Bibliotekerne.

Det er en stor kulturinstitution, Kristine Nygaard stiller sig ved roret for. Aalborg Bibliotekerne består af et Hovedbibliotek, ni lokalbiblioteker, et servicepunkt, to bogbusser, en bogbil samt HistorieAalborg.

Kristine Nygaard overtager stillingen som bibliotekschef efter Kirsten Boelt, som gik på efterløn i sommeren 2021.

Preben Bjerregaard. Foto: Lars Pauli
Preben Bjerregaard. Foto: Lars Pauli

Preben Bjerregaard stopper som direktør

Direktør Preben Bjerregaard stopper som chef for Aalborg Storcenter. Det sker med udgangen af december, oplyser han på LinkedIn.

"Jeg har meddelt bestyrelsen for centerforeningen i Aalborg Storcenter at min sidste arbejdsdag som centerchef bliver den 31. december 2021", lyder det blandt andet fra den garvede erhvervsmand, som gennem 25 år har været involveret i centerets drift og udvikling, som bestyrelsesmedlem, formand for bestyrelsen og de sidste mange år som centerchef.

Preben Bjerregaard skriver endvidere, at det nu er tid til at sende stafetten videre til Danske Shoppingcentre.

Rikke er ny HR-chef i Aalborg Lufthavn

Rikke Ørsted Thomsen er efter tre år som HR Manager hos Migatronic tiltrådt som HR-chef hos Aalborg Lufthavn.

Hun skriver på LinkedIn, at hun fik stillingen tilbudt - og måtte sige ja.

Hun har tidligere beskæftiget sig primært med HR hos blandt andre Siemens Gamesa og Grundfos.

Katrine Burmester Thomsen. PR-foto
Katrine Burmester Thomsen. PR-foto

Katrine Burmester Thomsen er ny konstitueret leder

Katrine Burmester Thomsen er udnævnt til konstitueret leder af Destination Himmerland.

Hun bestrider desuden fortsat sin hidtidige rolle som direktionsassistent, som hun tiltrådte i april.

Claudio Christensen. PR-foto
Claudio Christensen. PR-foto

Claudio Christensen overtager styringen af Sanistål

Med virkning fra 1. januar 2022 har Sanistål ansat Claudio Christensen som ny administrerende direktør.

Han afløser Christian B. Lund, der fratræder dags dato. I overgangsperioden varetager CFO Uffe Iversen ledelsen.

Forventningerne til 2021 nedjusteres som følge af, at Christian B. Lunds kontraktmæssige vederlag i opsigelsesperioden udgiftsføres i 2021.

Claudio Christensen er 55 år, vice president og leder af IBM's Europæiske Digital Salgsforretning. Han har siden 2019 været uafhængigt medlem af Saniståls bestyrelse og kender også grossist- og servicebranchen fra en tidligere stilling som koncerndirektør i Solar med ansvar for salg og marketing.

Kristina Kristoffersen. PR-foto
Kristina Kristoffersen. PR-foto

Kristina Kristoffersen bliver ny rektor for UCN

UCN får ny rektor fra 1. januar 2022. Det bliver den 46-årige Kristina Kristoffersen, der kommer med solid erfaring som blandt andet uddannelsesdirektør på KEA - Københavns Erhvervsakademi og læringschef i Aalborg Kommune.

Kristina Kristoffersen er selv uddannet og videreuddannet på UCN og tidligere har arbejdet både som underviser og områdedirektør i UCN's efter- og videreuddannelsesafdeling act2learn.

Hun afløser Lene Augusta Jørgensen, der har været rektor på UCN i perioden 2014-2021.

Som rektor bliver hun øverste leder for ca. 9.500 studerende på UCN's grunduddannelser, omkring 900 ansatte og over 9.000 studerende og kursister årligt på stedets efter- og videreuddannelser.

Lasse Hald og Daniel Urbaniak modtog prisen af Mette Green Clausen. Foto: Hjørring Erhvervscenter
Lasse Hald og Daniel Urbaniak modtog prisen af Mette Green Clausen. Foto: Hjørring Erhvervscenter

Lasse Hald og Daniel Urbaniak har vundet iværksætterpris

Lasse Hald og Daniel Urbaniak fra Urban-Hald har modtaget og vundet Erhverv Hjørrings iværksætterpris 2021. Det oplyser Hjørring Erhvervscenter på LinkedIn.

Prisen blev overrakt af bestyrelsesmedlem Mette Green Clausen til Startup Event 2021 på EUC Nord.

Urban-Hald hører hjemme på Læsøvej i Hjørring.

Annelie Ottesen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Annelie Ottesen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Annelie modtager Althea Prisen og 50.000 kr. for en god ide

I foråret 2020 deltog Annelie Ottesen fra sygeplejerskeuddannelsen i Hjørring i en innovationscamp i forbindelse med uddannelsens samarbejde med Martec.

Her blev hun medlem af en gruppe, der kaldte sit projekt "MindYou". Projektet havde og har fokus på mandlige patienter med kateter - og det har nu udløst en pris til Annelie Ottesen, som var indstillet til Althea Prisen, der uddeles af Dansk Sygepleje Råd.

Rådet skriver, at kateterbuksen har en fikseringsløsning til slangen i linningen og inderlommer til opsamlingsposen. Den er nem at åbne op i siden af buksebenet - hvilket især er en hjælp ved tømningerne.

Annelie Ottesen var indstillet af Akut- og traumecenteret Aalborg Sygehus Syd.

Foruden æren modtager hun 50.000 kr.

Årets vinder af Den Nordjyske Ledelsespris. Foto: Claus Søndberg
Årets vinder af Den Nordjyske Ledelsespris. Foto: Claus Søndberg

Morten Hovaldt er hædret med Den Nordjyske Ledelsespris

Det var en tydeligt overrasket Morten Hovaldt, som torsdag eftermiddag blev hædret med Den Nordjyske Ledelsespris. Prisen bliver givet til en leder, som er noget særligt - og som gør en forskel for sine medarbejdere og for virksomheden som helhed.

Morten Hovaldt blev indstillet af sine egne medarbejdere, og de begrundede blandt andet med disse ord:

- En empatisk leder, der har fokus på medarbejdernes trivsel og udvikling og forståelse for, at virksomhedens vækst hænger sammen med medarbejdernes trivsel.

Morten Hovaldt begyndte som iværksætter og grundlagde i 2010 Complea A/S, der i dag har adresser i Nørresundby og Frederikshavn.

Læs meget mere her.

Jesper Lehmann. PR-foto
Jesper Lehmann. PR-foto

Ny områdedirektør for Danske Bank Erhverv

Pr. 1. november er Jesper Lehmann udnævnt til områdedirektør for Danske Bank Erhverv i Nordjylland efter 10 år som stedfortræder for Lars Hedebrandt, der samtidig er gået på pension.

Jesper Lehmann er 49 år og bosiddende i Frejlev ved Aalborg med familien.

- Jeg skulle ikke tænke mig om flere gange, da jeg fik muligheden for at videreføre Danske Bank Erhverv i Nordjylland i samarbejde med kunder og medarbejdere – der er udsigt til en spændende tid, hvor vi fortsat ønsker at være en aktiv erhvervsbank i det nordjyske, siger Jesper som reaktion på udnævnelsen.

De tre nominerede til Den Nordjyske Ledelsespris.
De tre nominerede til Den Nordjyske Ledelsespris.

De tre nominerede til Den Nordjyske Ledelsespris 2021 er...

12 nordjyske ledere blev af deres medarbejdere indstillet til Den Nordjyske Ledelsespris 2021. Dommerkomiteen har nu fundet de tre nordjyske chefer, der er nomineret til Den Nordjyske Ledelsespris. Det skriver UCN act2learn Ledelse og Organisation på sin LinkedIn.

De tre nominerede er: Morten Hovaldt, direktør, Complea A/S, Kirja Holland Thomsen, Leder af Kommunikation og Udvikling, Aalborg Kommune og Gitte Søndergaard Nielsen, Sygehusapoteker, Sygehusapoteket Region Nordjylland.

Prisuddelingen finder sted 18. november, hvor vinderen af Den Nordjyske Ledelsespris 2021 findes.

Bag prisen står Nordjyske Bank - UCN act2learn Ledelse og Organisation - Erhverv Norddanmark - Lederne - Danmarks største lederorganisation Himmerland

Alex Laursen

Alex Laursen er ny direktør for strategisk forretningsudvikling

Mekoprint ansætter nu den 52-årige tidligere adm. direktør Alex Laursen med fokus på strategisk forretningsudvikling. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Alex Laursen har de seneste 16 år har været adm. direktør for den Sanistål-ejede hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark i Brønderslev. Her har han bl.a. været med til at skabe en førende specialleverandør til energisektoren i Danmark og Norge – inden for både vind og olie/gas. Før Serman & Tipsmark var Alex Laursen teknisk Chef hos Martin Gruppen i Frederikshavn i 10 år.

- Jeg er meget glad for at være valgt til den nyoprettede stilling hos Mekoprint og glæder mig meget til det brede interne og eksterne samarbejde. Her skal jeg bidrage med min mangeårige erfaring med produktion og samarbejdsledelse, så vi får tiltrukket flere strategiske samarbejdspartnere og opdyrket nye opkøbsmuligheder med et stærkt gensidigt match, siger han.

Alex Laursen tiltræder 1. december 2021 på Mekoprints adresse i Støvring.

Lotte Thorgaard Sørensen. PR-foto
Lotte Thorgaard Sørensen. PR-foto

Lotte er ansat som ny afdelingsleder hos Process Engineering

Lotte Thorgaard Sørensen er ansat som ny afdelingsleder hos Process Engineering A/S’ kontor i Aalborg. Her bliver hendes opgave at styrke virksomhedens nordjyske aktiviteter og kompetencer indenfor maskin- og energiteknik.

Lotte Thorgaard Sørensen er uddannet maskiningeniør med speciale i termisk energiteknik fra Aalborg Universitet. Efter endt uddannelse var Lotte ansat i tre år på Aalborg Universitet i en forskningsstilling.

Hun har været ansat hos Aalborg Industries (nuværende Alfa Laval, Aalborg) i 17 år som hhv. udviklingsingeniør og afdelingsleder af forskellige afdelinger, senest i udviklingsafdelingen Business Unit Boiler Systems.

Mette Skamris Holm. PR-foto
Mette Skamris Holm. PR-foto

Mette er ny stadsingeniør i Aalborg Kommune

Mette Skamris Holm er med virkning fra 1. oktober 2021 tiltrådt stillingen som stadsingeniør i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune. Hun har været konstitueret i stillingen siden april 2021.

Mette Skamris Holm er 53 år og uddannet civilingeniør og Ph.d. i By- og Trafikplanlægning. Hun har de seneste 14 år været ansat som afdelingsleder By- og Landskabsforvaltningen.

I forlængelse af en organisationsjustering pr. 1. april 2021, bliver Mette den første stadsingeniør i det nye Mobilitet og Infrastruktur (tidligere Trafik og Veje) i Aalborg Kommunes By- og Landskabsforvaltning.

Siden april 2021 har Mette varetaget posten som Kst. Stadsingeniør. Før Mette kom til Aalborg Kommune i 2004 arbejdede hun som adjunkt på Aalborg Universitet.

Mette Skamris Holm har gennem sine år som afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen opbygget en solid erfaring indenfor arbejdet med mobilitet og infrastruktur i Aalborg Kommune.

Jonas Balle Pedersen. PR-foto
Jonas Balle Pedersen. PR-foto

Jonas Balle Pedersen er ny regionschef

Sol og Strand Feriehusudlejning har sikret sig friske kræfter og en god portion nye ideer fra dansk og internationale turisme ind, da selskabet ansatte sin nye nordjyske regionschef. 

Det er nemlig 33-årige Jonas Balle Pedersen, der flyves ind til Sol og Strands hovedkontor i Hune fra stillinger i den internationale rejse- og hotelbranche gennem 10 år.

Blandt andet tre år som direktør for 11 danskejede hoteller i Østrig, som i vintermånederne primært blev besøgt af skandinaviske gæster, som var på skiferie, mens tyske turister med ønsket om en aktiv ferie stod for hovedparten af belægningen på hotellerne om sommeren. 

Der før var den nye regionschef i Sol og Strand gennem en årrække HR-chef og servicechef i den danske SkiGroup, som blandt andet ejer vestjyske Højmark Rejser. 

Jonas Balle Pedersen er som regionschef en del af Sol og Strands nationale ledergruppe, og har som regionschef ansvar for at understøtte driften af otte Sol og Strand-bureauer i Skagen, Lønstrup, Løkken, Læsø, Blokhus, Hals og Klitmøller samt det østjyske Ebeltoft-bureau.   

Ida Thorsen er årets modtager af Marenprisen. Foto: Hans Ravn
Ida Thorsen er årets modtager af Marenprisen. Foto: Hans Ravn

Journalist på Nordjyske hædret for at afsløre fejl

I et stærkt felt af nominerede blev det journalist Ida Thorsen fra Det Nordjyske Mediehus, som fredag aften blev hædret med Maren-prisen.
Det er en pris fra den nordjyske kreds af Dansk Journalistforbund, der er tænkt som et skulderklap til en kollega, der har gjort en særlig, bemærkelsesværdig indsats i sit arbejde.
Ida Thorsen blev hædret for sine artikler om corona-pandemien og i særdeleshed for at afsløre flere fejl i den risikovurdering, som Statens Serum Institut lavede om den særlige mink-variant af coronavirus og risikoen for, at den skulle sprede sig. Netop denne risikovurdering førte til aflivningen af danske mink og nedlukning af syv nordjyske kommuner.
Matilde og Anders i stor glæde fredag aften i København. Foto: Claus Høyer
Matilde og Anders i stor glæde fredag aften i København. Foto: Claus Høyer

Morgenkøterne er kåret til årets morgenflade

Fredag aften fandt den årlige prisuddeling Prix Audio sted i København - og det blev det nordjyske makkerpar fra Radio ANR's Morgenkøterne, der løb med sejren.

Morgenkøterne består af Anders Wortmann og Matilde Alexandra, som modtager prisen efter kun et år sammen i studiet, og kåringen skete mod et stærkt felt af nominerede, nemlig P1 Morgen, P4 Morgen Trekanten og Go’Nova.

Christina Ørskov. PR-foto
Christina Ørskov. PR-foto

Christina Ørskov er årets ejerleder

Christina Ørskov fra Orskov Yard A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland. Selvom det ikke lå i kortene, at Christina Ørskov skulle føre familievirksomheden videre, har ejerlederen på imponerende vis gjort netop det og fortsat drevet væksten i en industri med store udenlandske konkurrenter. Prisen fik hun overrakt ved en velbesøgt regionskåring i Musikkens Hus i Aalborg.

Hun vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland for at være en ejerleder, der har sammensat det rigtige team og vist viljen til at drive væksten i Orskov Yard. Samtidig tager Christina Ørskov et globalt og lokalt samfunds- og klimamæssigt ansvar med bæredygtige investeringer og lokale projekter, skriver PwC i en pressemeddelelse.

I forbindelse med kåringen modtog ejerleder Marck André Højbjerg Matthiasen fra Dantoy A/S desuden en temapris, som går til den ejerleder, der har udvist et stærkt fokus på årets tema, bæredygtighed, og derigennem bidrager til en mere bæredygtig fremtid både miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt.

Den nye biskop over Aalborg, Thomas Reinholdt Rasmussen, får her en gave af sin modkandidat, Annette Brounbjerg Bennedsgaard. Foto: Claus Søndberg
Den nye biskop over Aalborg, Thomas Reinholdt Rasmussen, får her en gave af sin modkandidat, Annette Brounbjerg Bennedsgaard. Foto: Claus Søndberg

Thomas Reinholdt Rasmussen er ny biskop i Aalborg

Fra 1. december er Thomas Reinholdt Rasmussen biskop over Aalborg Stift. I anden valgrunde, hvor stiftets præster og menighedsrådsmedlemmer - 1768 potentielle vælgere - kunne sætte deres kryds, fik Annette Brounbjerg Bennedsgaard, provst i Horsens Provsti, 743 stemmer, mens Thomas Reinholdt Rasmussen, provst i Hjørring Søndre Provsti, fik 829 stemmer.

Her kan du læse Nordjyskes portræt af Thomas Reinholdt Rasmussen.

Søren Bjerre Bach og Tommy Olesen. PR-foto
Søren Bjerre Bach og Tommy Olesen. PR-foto

Nordjysk advokatfirma udvider med to partnere

Advokat Søren Bjerre Bach og advokat Tommy Olesen tiltræder primo oktober 2021 som partner hos Haugaard|Braad Advokatfirma. Udvidelsen af partnerkredsen sker som et led i at understøtte og udvide virksomhedens specialistområder samt  at skabe grobund for yderligere vækst i fremtiden.

Med en baggrund som advokat i Aalborg har Tommy Olesen i mere end 20 år specialiseret sig indenfor energi, erhvervsret og sportsrelaterede forhold. Han har arbejdet med en række store erhvervsvirksomheder samt for en række store organisationer og virksomheder indenfor sport og idræt.

Søren Bjerre Bach kommer fra en stilling som afdelingsdirektør i Spar Nord Bank med ansvar for håndtering af bankens nødlidende engagementer. Han kommer til at spille en væsentlig rolle for udvikling af virksomhedens insolvensafdeling.

Partnerkredsen i Haugaard|Braad Advokatfirma består herefter af syv partnere: Rasmus Haugaard, Anders Braad, Flemming Elbæk, Nikolaj Jalil-Trudslev, Rasmus B. Bylov, Tommy Olesen og Søren Bjerre Bach. Dertil kommer Martin Preisler Hedegaard, der er partner i den ejendomsadministration, advokatfirmaet driver.

Birgit S. Hansen. Foto: Frederikshavn Kommune
Birgit S. Hansen. Foto: Frederikshavn Kommune

Borgmester Birgit S. Hansen er vinder af energipris

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen modtog mandag prisen Woman in Energy Award 2021.

Den europæiske energipris uddeles på Europa-Kommissionens initiativ i forbindelse med EU Sustainable Energy Week, og borgmesteren var den ene af i alt tre finalister, der var med i opløbet til prisen. Borgmester Birgit S. Hansen tildeles energiprisen for sin rolle i Frederikshavn Kommunes ambitiøse klimaplan, der vil reducere CO2-udledningen med over 90 procent i 2050.

Ny leder til Institut for Materialer og Produktion

Pr. 1. januar 2022 tiltræder Jens Chr. Rauhe stillingen som Institutleder på Institut for Materialer og Produktion. Han overtager posten efter Kjeld Pedersen, der efter mere end 19 år som institutleder på hhv. Institut for Fysik og siden Institut for Materialer og Produktion har ønsket at vende tilbage til laboratoriet. 

Jens Chr. Rauhe har været ansat på Aalborg Universitet siden 2001, hvor han begyndte som ph.d.-studerende inden for emnet materialevidenskab. Siden da har han blandt andet bestredet posten som studienævnsformand i en årrække, og siden 2019 har han været viceinstitutleder og studieleder på samme institut, som han nu overtager rorpinden for. Dermed er det også en erfaren profil med et indgående kendskab til både Institut for Materialer og Produktion og til resten AAU, der indtager institutlederrollen fra årsskiftet.

Jakob Søe Lundgaard. PR-foto
Jakob Søe Lundgaard. PR-foto

Jakob Søe Lundgaard bliver områdedirektør for NCC Building

Jakob Søe Lundgaard er ansat som områdedirektør for NCC Building i Nordjylland, hvor han får ansvar for NCC’s byggeriafdeling med 75 ansatte.

Han er uddannet i 2005 som civilingeniør med speciale i byggeledelse og har efterfølgende arbejdet først i rådgiverbranchen, herefter hos MT Højgaard og siden 2014 i NCC som senior projektchef.

I NCC har Jakob været sagsansvarlig for afdelingens største totalentrepriser og drevet disse fra den tidlige tilbudsfase og frem til aflevering. Hans tilgang er helhedsorienteret med fokus på det gode samarbejde, både på projekterne og med samarbejdspartnere og bygherrer samt ikke mindst medarbejdernes daglige trivsel.

Han har fra 2019 siddet i ledergruppen i NCC i Nordjylland, hvor han blandt andet har haft ansvar for større tilbud, store projekter og egenproduktion, herunder også for timelønnede indenfor beton, tømrer og murer.

Jakob er 43 år og bor i Vodskov med sin kone, Britt, og deres tre børn.

Martin Svendsen er ny i Aalborg Lufthavn. PR-foto
Martin Svendsen er ny i Aalborg Lufthavn. PR-foto

Ny salgs- og marketingdirektør er landet

Mandag 18. oktober 2021 er den nye salgs- og marketingdirektør landet i Aalborg Lufthavn: Martin Svendsen skal som en del af ledelsesgruppen stå i spidsen for lufthavnens kommercielle indsatser fremadrettet.

Martin Svendsen kommer fra en direktørstilling i NORRIQ, der er et internationalt digitaliserings-konsulenthus, hvor han de sidste fem år har haft det overordnede ansvar for salg, operation og strategiudvikling for ecommerce og Business Intelligence.

 

Tina Visbech Brun. PR-foto
Tina Visbech Brun. PR-foto

Ny i Unique Human Capitals ledergruppe

Tina Visbech Brun er udnævnt til director i Unique Human Capital og indtræder i virksomhedens ledergruppe.

Tina har været ansat i Unique Human Capital siden 2015 og har drevet opgaver på bestyrelses-, executive og specialistniveau for en bred vifte af Unique Human Capitals kunder, herunder finansielle-, automation og industrielle-, it og tech-, professionelle services- samt energibrancherne.

Bo Fisker og Henning Dy. PR-foto
Bo Fisker og Henning Dy. PR-foto

Serman & Tipsmark får ny direktørduo som øverste ledelse

Bo Fisker og Henning Dybro tiltræder mandag 18. oktober som ny direktion i den nordjyske industrivirksomhed Serman & Tipsmark.

Efter 14 år i rollen som administrerende direktør i Serman & Tipsmark har Alex Laursen nu givet stafetten videre til 41-årige Bo Fisker, der bliver ny administrerende direktør, samt 39-årige Henning Dybro, der tiltræder som ny teknisk direktør.

Bo Fisker har været CFO i Serman & Tipsmark siden 2018, mens Henning Dybro har arbejdet i virksomheden siden 2011 - de seneste tre år som teknisk chef for virksomhedens udviklingsafdeling og medlem af virksomhedens ledergruppe.

Bo Fisker er uddannet revisor og har en mangeårig erfaring med økonomiledelse blandt andet fra Scandinavian Boiler Service og SBS International i Pandrup. Henning Dybro er uddannet maskiningeniør og har erfaring fra både MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn samt Serman & Tipsmark.

Serman & Tipsmark er specialister i avanceret hydraulik og leverer til industri-, offshore/marine-, mobil- og energiområdet. Virksomheden har hovedsæde i Brønderslev og serviceafdelinger i Brønderslev og Tommerup. Der er cirka 45 ansatte fordelt på produktion/værksted, service, logistik, salg, PTA/udvikling og administration.

Peter Baand er ny områdedirektør for Nordea. PR-foto
Peter Baand er ny områdedirektør for Nordea. PR-foto

Ny områdedirektør til Nordea i Nordjylland

Peter Baand er udnævnt til ny områdedirektør for Nordea i Nordjylland – på privatkundeforretningen.

Markedsområdet dækker Nordeas private filialer og mødecentre i Aalborg, Aabybro, Støvring, Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn.

Peter er 45 år, og han har indtil nu været filialdirektør for Aalborg filialerne, men fra oktober 2021 er ansvarsområdet udvidet til hele Nordjylland for Nordea, som er nordens største bank.

Det er en erfaren bankmand, som står i spidsen i det Nordjyske. Peter har været i den finansielle sektor i mere end 26 år, og har de sidste 21 år haft forskellige lederstillinger indenfor både privat og erhverv.

Her fortæller Peter Baand mere om sig selv.

Carsten Sand Nielsen er ny direktør i Rebild Kommune. PR-foto
Carsten Sand Nielsen er ny direktør i Rebild Kommune. PR-foto

Rebild har hentet ny direktør i Frederikshavn

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der har indstillet til byrådet at ansætte den 56-årige Carsten Sand Nielsen som ny direktør. Dermed overtager han ansvaret for Center Børn og Unge, Familie og Handicap samt Arbejdsmarked og Borgerservice.

Carsten Sand Nielsen kommer fra en stilling som direktør i Frederikshavn Kommune med ansvar for dagtilbud, skole, familie samt jobcenter. En stilling han har haft siden 2017.

- Jeg ser meget frem til at blive en del af ledelsen i Rebild Kommune, hvor jeg kan fortsætte arbejdet inden for de fagområder jeg kender i forvejen. Og så er det en kommune som er i vækst og oplever et stadigt stigende indbyggertal. Med den unikke placering tæt på Aalborg og tæt på fantastisk natur, ser jeg store udviklingsmuligheder for Rebild Kommune i de kommende år, siger Carsten Sand Nielsen.

Privat bor Carsten Sand Nielsen med sin hustru i Sæby, og han har tre døtre, hvoraf en enkelt stadig bor hjemme. Fritiden bruges blandt andet på motionsløb, fodbold, samt gå- og løbeture ved skov og strand i selskab med hustruen.

Han begynder i jobbet den 1. december.

Niels M. Christiansen fra Peak3, som er stifter af prisen, og Lasse Buhl Nielsen fra Vinduesgrossisten, modtager af årets pris. PR-foto
Niels M. Christiansen fra Peak3, som er stifter af prisen, og Lasse Buhl Nielsen fra Vinduesgrossisten, modtager af årets pris. PR-foto

Businesspris går til Lasse Buhl Nielsen

Businessprisen Grubleren Execute 2021 blev overrakt onsdag aften på konferencen Vækst og Ledelse i Brønderslev - og årets modtager blev CEO Lasse Buhl Nielsen fra Vinduesgrossisten.

Overrækkelsen skete i forbindelse med årets konference "Vækst og Ledelse" i Nordjylland, hvor Lederne Vendsyssel i år var sponsor. 

Prisen blev stiftet af Peak3 i 2016 med et ønske om at sætte fokus på eksekvering af planlagt handling. Den uddeles til en virksomhed, gruppe, team eller person, som har gjort en særlig indsats ved at tænke over tingene, planlægge og eksekverer. Kort sagt en ’grubler’, der fremstår som rollemodel over for kolleger, andre teams og kunder ved sin evne til at dele viden, være ekspert og ikke mindst sætte handling bag.

Jette Nørsøller Uhrenholt. PR-foto
Jette Nørsøller Uhrenholt. PR-foto

Jette er ny projektleder hos Gestus Nord

Jette Nørsøller Uhrenholt er begyndt som projektleder i Gestus Nord, der er en velgørende forening, som er stiftet af og bredt funderet i det nordjyske erhvervsliv med over 100 aktive erhvervspartnere.

Ansættelsen af Jette Nørsøller Uhrenholt sker som en treårig projektansættelse, der er eksternt finansieret uden midler fra donationer og sponsorater.

Jette Nørsøller Uhrenholt har været frivillig i Gestus Nord de sidste to år og fortsætter sine frivillige aktiviteter i Gestus Nord uden for sin projektansættelse, oplyser foreningen på sin LinkedIn.

Jesper Hoffmann er ny direktør for TL Byg. PR-foto
Jesper Hoffmann er ny direktør for TL Byg. PR-foto

Jesper Hoffmann er ny direktør for TL Byg

TL BYG har sat navn på virksomhedens nye topchef. Det bliver den 57-årige Jesper Hoffmann, der siden 1996 har været ansat i Scandi Byg i Løgstør. Her har Jesper Hoffmann været adm. direktør og har de seneste godt fem år været salgsdirektør.

Jesper Hoffmann er oprindelig uddannet tømrer og bygningskonstruktør og har i dag bl.a. en MBA fra Business Institute i bagagen.

 

Kristian Bluhme har opsagt sin stilling. Foto: Martin Damgård
Kristian Bluhme har opsagt sin stilling. Foto: Martin Damgård

Kommerciel direktør har sagt op

Kristian Bluhme, nu tidligere kommerciel direktør hos Mogens Daarbak A/S, har efter 10 år valgt at opsige sin stilling.

"Det har været den vildeste rejse med mange fede udfordringer og opgaver - blot det seneste år med hackerangreb, Covid19 og ikke mindst fusionen med Scan Office Group. Det har ligeledes været fantastisk at arbejde sammen med de dygtigste og sejeste kollegaer i branchen. Fusionen giver på alle måder rigtig god mening og der var også gode muligheder for mig. Alligevel synes jeg tiden er den rette til at prøve mig selv af på nye måder og finde ud af hvordan den næste del af mit arbejdsliv skal se ud. Jeg er stolt af at "turde" at kaste mig ud i det ukendte", skriver han på LinkedIn.

Han oplyser desuden, at han den kommende tid vil lægge sig i selen for at finde det rigtige match med en ny kommende arbejdsplads.

Her kan du læse, hvorfor Kristian Bluhme har opsagt sit job.

Bengt Nielsen. PR-foto
Bengt Nielsen. PR-foto

Direktørskifte hos arkitektfirmaet Nord

Som del af det planlagte generationsskifte hos arkitektfirmaet NORD overdrager mangeårige direktør Klaus Christensen nu stafetten som administrerende direktør til medejer Bengt Nielsen.

Bengt har været ansat i arkitektfirmaet NORD as siden 2015 og har i dag sit daglige virke med bygherrerådgivning for almene boligforeninger og private bygherrer, som han vil fortsætte med. Bengt indtrådte som partner og medejer i 2019 sammen med tegnestuens kreative chef Marie Vinther, der begge er en del af generationsskiftet.

Klaus fortsætter sit virke i arkitektfirmaet NORD som partner og medejer og vil derfor også fremadrettet have en central rolle hos arkitektfirmaet NORD.

Fremover vil Klaus Christensen som bygherrerådgiver primært fokusere på at servicere udvalgte nøglekunder.

Advokatfirma opruster igen

Der er fart på væksten hos Nikolajsen Advokatfirma, der netop har ansat advokat Stig Jørgensen i Aalborg-afdelingen. Det er dermed anden gang i år, at det unge advokatfirma udvider.

Stig Jørgensen kommer fra en stilling som advokat hos Advokatfirmaet Dyrberg & Partnere i Hjørring, hvor han har været i ca. fire år.

Det er anden gang i år, at det unge advokatfirma udvider. 1. januar blev advokat og tidligere senioranklager ved Nordjyllands Politi, Peter Rask, en del af holdet hos Nikolajsen Advokatfirma.

50-årige Stig Jørgensen bor i Aalborg med sin kæreste, som han har de tre voksne børn sammen med. Han er født i Frederikshavn og opvokset op i Esbjerg, hvor hans far var direktør for Valsemøllen.

Niklas Rothe modtog legatet fredag 8. oktober. Foto: Bente Poder
Niklas Rothe modtog legatet fredag 8. oktober. Foto: Bente Poder

Brandmand hædret med medalje og diplom

Den 26-årige brandmand Nicklas Rothe fra Løgstør modtog fredag eftermiddag Sophus Falcks Mindelegat for heltemodig indsats under en aktion 4. maj.

Den dag var det ham, der blev sænket 25 meter ned i en godt en meter bred brønd for at redde 58-årige Frank Riisgaard, der var styrtet ned i brønden og stod i vand til op under armene med tre brud på rygsøjlen, flere brækkede ribben og en brækket skulder.

- Nicklas, du gjorde denne majdag en meget stor forskel som brand- og redningsmand. I Falck forventes alle at udføre et ekstraordinært arbejde, uden at det som sådan omtales som heroisk, men i et tilfælde som dette, hvor Nicklas helt tydeligt overgår forventningerne og handler helt efter Falcks værdier, i en situation, hvor der er liv på spil, er vi glade for at kunne anerkende den flotte indsats med tildelingen af dette legat, sagde Bjarne Jørgensen, der er områdeleder for Falck Brand i Randers og dermed øverste chef for brandstationen i Løgstør, i sin begrundelse for, at Nicklas Rothe skulle have mindelegatet.

Årets, glade vinder af Kammaprisen: Carina Lind Husum. Foto: Claus Søndberg
Årets, glade vinder af Kammaprisen: Carina Lind Husum. Foto: Claus Søndberg

Carina Lind Husum modtog årets Kammapris

Det var en tydeligt rørt og overrasket Carina Lind Husum, der torsdag aften gik på scenen i Musikkens Hus i Aalborg for at tage mod Kammaprisen for 2021.

Juryen havde forinden udvalgt fem finalister blandt de i alt 50 nominerede kvinder til prisen. På selve aftenen var det op til deltagerne i salen at udvælge, hvem af de fem finalister, der kunne gå hjem med bronzestatuetten.

Her kan du se en video fra uddelingen - og her kan du læse om, hvorfor juryen pegede op Carina Lind Husum.

Adm. direktør Mads Nygaard fra Louis Nielsen. PR-foto
Adm. direktør Mads Nygaard fra Louis Nielsen. PR-foto

Nu skal Nordjyllands bedste leder findes

I Nordjylland har ansatte nu mulighed for at give deres leder et anerkendende klap på skulderen, hvis de mener, at han eller hun er en god leder, der skaber et godt arbejdsmiljø i hverdagen. Frem til den 4. november kan de nemlig indstille deres leder til Den Nordjyske Ledelsespris 2021, som uddeles i Aalborg den 18. november.

For at komme i betragtning til prisen skal den indstillede være leder af en virksomhed eller organisation i Region Nordjylland og udøve personaleledelse i det daglige. Herudover er det i udvælgelsen vigtigt, at lederen får sine medarbejdere til at føle sig set, hørt og mødt i hverdagen, og at han eller hun formår at skabe et generelt godt arbejdsmiljø. Lederen skal også gerne opnå positive mål og resultater, særligt i forhold til udvikling på det digitale og teknologiske område.

Indstillingen af sin leder skal ske via et online skema: www.dennordjyskeledelsespris.dk. Sidste frist for indstilling er torsdag den 4. november kl. 12.00.

Den Nordjyske Ledelsespris blev stiftet i 2008, og det er derfor fjortende gang i træk, at de fire parter UCN act2learn, Lederne Himmerland, Nordjyske Bank og Erhverv Norddanmark uddeler prisen, som i 2020 blev vundet af adm. direktør Mads Nygaard fra Louis Nielsen.

De tre advokater i spidsen for Norden Advokatfirma er fra venstre: Anders Bredgaard, adm. direktør Mads Kringelbach og Carsten Egebæk Kjeldsen. PR-foto
De tre advokater i spidsen for Norden Advokatfirma er fra venstre: Anders Bredgaard, adm. direktør Mads Kringelbach og Carsten Egebæk Kjeldsen. PR-foto

Nordjysk advokatfirma har vokseværk

Norden Advokatfirma har overtaget Advokatfirmaet Himmerland ApS og har endvidere ansat 8 medarbejdere fra Advokatfirmaet.dk I/S. Norden Advokatfirmas nu 25 medarbejdere vil fremadrettet være placeret på tre kontorer i Brønderslev, Aalborg og Aars.

Advokat Carsten Egebæk Kjeldsen, tidligere indehaver af Advokatfirmaet Himmerland ApS, og advokat Anders Bredgaard, tidligere medindehaver af Advokatfirmaet.dk I/S, indtræder som indehavere af Norden Advokatfirma sammen med advokat Mads Kringelbach.

Norden Advokatfirma består nu af: 7 advokater, 3 advokatfuldmægtige, 1 ejendomsrådgiver og 14 juridiske sagsbehandlere, som alle har stor erfaring med rådgivning til erhvervsvirksomheder, myndigheder og private. Virksomhedens kerneydelse vil fortsat være rådgivning til mindre og mellemstore virksomheder, ikke mindst indenfor landbrugserhvervet og tilknyttede erhverv. 

Matilde og Anders fra Morgenkøterne. Foto: Torben S. Hansen
Matilde og Anders fra Morgenkøterne. Foto: Torben S. Hansen

Morgenkøterne på ANR er nomineret for Årets Morgenflade

Radio ANR's morgenprogram Morgenkøterne med Anders og Matilde er nomineret til Prix Audio, som uddeles til landets bedste radioprogrammer.
Anders og Matildes ukuelige humør og lysten til at give nordjyderne et smil på læberne har udløst den eftertragtede nominering til Prix Audio.  
Morgenmakkerparret er nomineret sammen med P1 Morgen (DR P1), P4 Morgen Trekanten (DR P4 Trekanten) og Go’Nova (NOVA – Bauer Media)
Prisen bliver uddelt til Prix Audio fredag 29. oktober. 
Linda Giessing. PR-foto
Linda Giessing. PR-foto

Linda Giessing er udnævnt til partner

Advokat (H) Linda Giessing er blevet udnævnt til partner hos Advokatfirmaet Vingaardshus pr. 1. juli 2021. Hun er til dagligt tilknyttet Vingaardshus’ kontorer i både Aalborg og Frederikshavn, hvor hun primært beskæftiger sig med familie- og arveretten.

Efter partnerudnævnelsen fortsætter hun med at rådgive om blandt andet skilsmisse/separation, herunder bodelingsaftaler, ægtefælleskifter, sager om forældremyndighed, bopæl og samvær, testamenter og ægtepagter. Advokat Linda Giessing opnåede møderet for Højesteret i januar 2020.

Læs Vigeurs portræt af Linda Giessing her.

Lars Pertou Vestergaard  og Jakob Møller Hansen. Privatfoto
Lars Pertou Vestergaard og Jakob Møller Hansen. Privatfoto

Forstærker og gør klar til generationsskifte

Grundlægger og direktør Jakob Møller Hansen har gennem to årtier stået i spidsen for konsulenthuset Comentor, som ligger i Aalborg. Siden 2008 har han været eneejer af virksomheden, der rådgiver en bred vifte af danske virksomheder inden for rekruttering/headhunting og lederudvikling.

Nu lægger den 56-årige direktør op til langsigtet generationsskifte og udvider sin ejerkreds.

Det sker med Lars Pertou Vestergaard, som 1. oktober 2021 er ny partner og medejer i Comentor. Lars er 51 år og har en baggrund som linjeofficer i Hæren samt en HD i Organisation og Ledelse fra AAU. Han har 20 års erfaring fra det private erhvervsliv – først som Management Consultant i Mercuri Urval og derefter som HR Executive i en række mellemstore virksomheder samt internationale og globale koncerner. Senest som HR-direktør i Arla Foods Ingredient.

Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær. Foto: Kim Dahl Hansen
Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær. Foto: Kim Dahl Hansen

Luksusbaby begyndte som et barselsprojekt - nu er 45 procent af virksomheden solgt

Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær har solgt 45 procent af deres virksomhed Luksusbaby.

Luksusbaby begyndte som et barselsprojekt i 2014, da Ann-Louise Christine Aasted gik hjemme med sine tvillinger. Hun syntes, at udvalget af kvalitetsbørnetøj i danske webshops var småt, og grundlagde derfor Luksusbaby sammen med Morten Grabowski Kjær i ejerparrets privatbolig på Hobrovej i Aalborg.

I dag har Luksusbaby over 160 ansatte og havde i 2020 et overskud efter skat på 10 millioner kroner.

Stifterne har solgt 45 procent af virksomheden til ejerne af Coolshop-koncernen, Jacob Risgaard, Mark Nielsen og Anders Holch Povlsen, samt serieinvestor Jan Dal Lehrmann, der er bedst kendt fra tv-programmet Løvens Hule.

Hvor meget de har betalt er hemmeligt, men handlen værdisætter virksomheden til et trecifret millionbeløb.

Jan Dal Lehrmann overtager 20 procent af Luksusbaby og ejerne bag Coolshop-koncernen 25 procent. Investeringen er med længder den største, de tre investorer har foretaget i fællesskab.

Her kan du høre Ann-Louise Christine Aasted fortælle om sin rejse med Luksusbaby.

René Christensen (th.) modtog diplomet på vegne af Green Instruments. PR-foto

Green Instruments vandt nordjysk regionsfinale

Green Instruments er udvalgt til at repræsentere Nordjylland i finalen af Akademikerprisen 2021.

Green Instruments har et tæt samarbejde med især maskinmesteruddannelsen i Frederikshavn, som sørger for, at der hele tiden kommer nye talenter til.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder, som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater.

- De folk, vi har ansat har gjort en forskel. De har løftet en smedevirksomhed op til en industriel virksomhed. Vi er gået fra 12 personer til nu at være 75, siger René Christensen, salgsdirektør i Green Instruments.

Han mener, at sejren i regionsfinalen af Akademikerprisen kan få betydning i forhold til at rekruttere nye medarbejdere til virksomheden.

- Jeg plejer at sige, at Nordjylland er Danmarks kraftcenter inden for det maritime. Vi vil gerne have, at folk får lyst til at søge hertil. Det er vigtigt, at akademikere kigger på job uden for de store byer. Der er masser af muligheder, siger han.

Dorte Ruby er ny i direktionen hos Fynbo Foods. Foto: PR-foto
Dorte Ruby er ny i direktionen hos Fynbo Foods. Foto: PR-foto

Fynbo Foods udvider direktionen

Dorte Ruby er udnævnt til CCO og indtræder i Fynbo Foods direktion.

Dorte Ruby kom til Fynbo Foods 1. april 2021, hvor hun overtog ansvaret for salget i Norden. Som CCO vil Dorte Ruby være øverste ansvarlige for både indkøb, kundeservice, salg og marketing samt produktudvikling, ligesom hun fortsat vil have ansvaret og varetage konkrete salgsopgaver på det nordiske marked.

- Det er med stor glæde, jeg byder Dorte velkommen i direktionen, der nu er komplet med alle virksomhedens forretningsområder repræsenteret. Generationsskiftet i ledelsen er hermed tilendebragt, ligesom virksomheden, med den nye organisering, er gearet til fremtidens vækstambitioner, siger adm. direktør Richard Fynbo i en pressemeddelelse.

Direktør Jan Larsen byder Claus Pedersen velkommen til Aalborg Håndbold 1. oktober. Foto: Aalborg Håndbold
Direktør Jan Larsen byder Claus Pedersen velkommen til Aalborg Håndbold 1. oktober. Foto: Aalborg Håndbold

​Aalborg Håndbold henter kommerciel direktør

1. oktober 2021 tiltræder Claus Pedersen som kommerciel direktør i Aalborg Håndbold. Han kommer med flere års erfaring med ledelse, strategi implementering, forretningsudvikling og salg.

Claus Pedersen har en baggrund fra forsvaret, hvor han i 10 år var jægersoldat og en del af den danske special operationsstyrke. Efter forsvaret var han som entreprenør og centerchef med til at opbygge Rønbjerg Feriecenter.

Derudover har Claus også syv års erfaring fra underholdningsbranchen, hvor han bl.a. har været ansat som direktør i Arena Nord. Hans seneste stilling var hos Det Nordjyske Mediehus, hvor han de seneste 10 år har haft ansvaret for specifikke markeder på regionalt og nationalt plan.

Her kan du læse Vigeurs portræt af Claus Pedersen.

Martin Bøge Mikkelsen tiltrådte som bestyrelsesformand i Lyras 2. august. Foto: Lyras
Martin Bøge Mikkelsen tiltrådte som bestyrelsesformand i Lyras 2. august. Foto: Lyras

Lyras har sikret sig erfaren erhvervsmand som formand

Lyras A/S har sikret sig den erfarne erhvervsmand Martin Bøge Mikkelsen som formand for sin bestyrelse.

Martin Bøge Mikkelsen, kommer med ledelseserfaring fra højeste niveau som koncerndirektør og direktionsmedlem i den nordiske forsikringskoncern Tryg. Han sidder i dag som bestyrelsesformand hos Parent ApS og IoT Denmark A/S samt formand for Interforce Region Hovedstaden. Derudover sidder han på bestyrelsesposter hos bl.a. det børsnoterede selskab Intermail A/S samt hos det kapitalfondsejet SSG A/S.

CEO og founder i Lyras, Rasmus Mortensen, er glad for virksomheden har kunnet tiltrække en kapacitet som Martin Bøge Mikkelsen.

- Vi har som bekendt tårnhøje ambitioner og går benhårdt efter at gøre en mærkbar forskel ved at skabe en mere bæredygtig fødevareproduktion i hele verden. De ambitioner er vi ikke i tvivl om, at Martin Bøge Mikkelsen kan være med til at realisere, siger han.

Ejerkredsen bag BM Byggeindustri. Fra venstre: Direktør Tom Mikkelsen, bestyrelsesformand Poul Mikkelsen samt de to ny medejere salgschef Simon Hasbøg og projektchef Karsten Krogh. Pr-foto
Ejerkredsen bag BM Byggeindustri. Fra venstre: Direktør Tom Mikkelsen, bestyrelsesformand Poul Mikkelsen samt de to ny medejere salgschef Simon Hasbøg og projektchef Karsten Krogh. Pr-foto

Nye medejere har købt sig ind

BM Byggeindustri A/S i Hobro har udvidet ejerkredsen.

Pr. 16. september 2021 trådte projektchef Karsten Kragh og salgschef Simon Hasbøg til som medejere af virksomheden, der er en af landets førende på markedet for modulbyggeri. Ejerkredsen omfatter i forvejen BM Byggeindustris grundlægger og bestyrelsesformand, Poul Mikkelsen samt direktør Tom Mikkelsen.
Udvidelsen af ejerkredsen sker på baggrund af et ønske om at styrke organisationen yderligere. Det oplyser Tom Mikkelsen, der overtog den daglige ledelse i 2018.
Han slår i øvrigt fast, at udvidelsen af ejerkredsen ikke får yderligere konsekvenser for organisationen. Karsten Kragh fortsætter som projektchef, ligesom Simon Hasbøg stadig varetager rollen som salgschef.

Søren Brogaard. Foto: Trackunit
Søren Brogaard. Foto: Trackunit

Nordjysk IT-firma går sammen med canadisk - med dansker som direktør

Den danske teknologi-virksomhed Trackunit, der leverer flådestyring til den globale byggesektor, slår sig nu sammen med Industrial IoTafdelingen hos det canadiske firma ZTR.

Trackunit, hvis danske afdeling hører hjemme på Gasværksvej i Aalborg, og ZTR går sammen for bedre at kunne imødekomme de voksende krav fra byggebranchen. Det oplyser Trackunit i en pressemeddelelse.

I de seneste år har området for IoT- og telematikmuligheder udviklet sig fra simpel track and traceteknologi til data-drevne indsigter, der skaber massiv værdi for interessenterne i byggebranchen. Når transaktionen afsluttes, vil enheden bestående af Trackunit og ZTR specialisere sig i at udvikle tilbud, der giver forbedret udnyttelse, øger flådens tilgængelighed, forbedrer sikkerheden og reducerer tab af udstyr.

Ifølge Børsen bliver Trackunits CEO Søren Brogaard adm. direktør for den sammenlagte forretning.

Her kan du læse mere om Søren Brogaard.

Foto: Fonden Autonomous
Foto: Fonden Autonomous

Nomineret til bedste erhvervsfremmeprojekt

Det nordjyske erhvervsfremmeprojekt: Nordvest Smart Production (NVSP) er kommet helt til finalen om at blive det bedste erhvervsfremmeprojekt i EU indenfor kategorien Smart Europe 2021.

Det er Fonden Autonomous med hovedkontor i Farsø, der har udtænkt projektet, startet det op og driver nu på fjerde år.

Projektet går ud på at højne det digitale niveau i små og mellemstore virksomheder – og ikke mindst at nedbryde mange af de digitale siloer, som eksisterer i rigtigt mange virksomheder – og i stedet udnytte teknologierne til at hænge sammen og skabe endnu mere værdi for den enkelte virksomhed.

Henrik L. Egestad fra Fonden Autonomous fortæller, at man blev nomineret i maj, og har nu fået at vide, at projektet er blandt de sidste fem.

Jan Bøgh. Foto: Hans Christian Jacobsen/BAM/Ritzau Scanpix
Jan Bøgh. Foto: Hans Christian Jacobsen/BAM/Ritzau Scanpix

Nordjyske Jan Bøgh i spidsen for Lars Larsen Group

Med virkning fra 1. september 2022 tiltræder nuværende president & CEO i JYSK, Jan Bøgh, en ny stilling som president & CEO for Lars Larsen Group Retail.

Jan Bøgh kunne i 2020 fejre 25-års jubilæum hos Jysk. Han stammer fra Nordjylland, hvor han for mange år siden fik sit første job med at sætte varer på hylderne i sin morfars brugs i Haldager ved Aabybro. Han blev senere udlært kommis i Vadum Brugs, og efter endt militærtjeneste blev han, efter at have arbejdet i flere forskellige brugser, butikschef i Kvickly i Frederikshavn.

Jan Bøgh arbejdede for COOP frem til 1985, hvorefter han arbejdede syv år som henholdsvis indkøbschef og markedschef hos Colorline og tre år som indkøbsdirektør og som en del af direktionen i Metro Danmark.

I 1995 kom han til JYSK, først som indkøbsdirektør og fra 2000 som CEO & president.

Her kan du læse Nordjyske.dk's portræt af Jan Bøgh.

Peter Møller Pedersen er konstitueret rektor for UCN resten af 2021. Arkivfoto: Mette Nielsen
Peter Møller Pedersen er konstitueret rektor for UCN resten af 2021. Arkivfoto: Mette Nielsen

Ny rektor for UCN resten af 2021

 UCN's uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen er konstitueret som rektor på UCN frem til 31/12 2021, hvorefter en ny rektor forventes ansat.
Konstitueringen af Peter Møller Pedersen er en følge af, at rektor Lene Augusta Jørgensen fra 1. september 2021 er trådt ud af den daglige drift og således ikke længere er fungerende rektor.
Lene Augusta Jørgensen har besluttet, at hun ikke ønsker at genansøge stillingen som rektor, der er i opslag og forlænget frem til 28. september. Hun fratræder UCN ved årets udgang.

Kim Bollerup blev vinder af kategorien Årets Tagmaler. PR-foto
Kim Bollerup blev vinder af kategorien Årets Tagmaler. PR-foto

Bollerup blev kåret som årets tagmaler

Det var i år sjette år i træk, at tagmaler Kim Bollerup indenfor sit fag blev nomineret til titlen som Årets Håndværker. Firmaet vandt i 2017 - og løb igen i år med titlen. Det skete i forbindelse med prisuddelingen, som fandt sted i Cirkusbygningen i København.

- Målet med Årets Håndværker er at hylde kvalitetshåndværk og tale byggebranchen op. Det er der i særdeleshed brug for i en tid, hvor de erhvervsfaglige uddannelser mangler ansøgere, manglen på lærlinge er stor, fortæller Peter Birkelund, medstifter af anmeldersitet Anmeld-Håndværker.dk, der står bag awardshowet.

Jakob Junker Jeppesen er af Startup Central udnævnt til Månedens Netværker. Foto: Claus Søndberg
Jakob Junker Jeppesen er af Startup Central udnævnt til Månedens Netværker. Foto: Claus Søndberg

50 kvinder er nomineret til pris

Kammaprisen har fundet frem til de nominerede til Kammaprisen 2021. Prisen uddeles 7. oktober til den mest inspirerende kvinde i Nordjylland, og hele 50 kvinder er i spil til at blive kåret som årets Kammakvinde.

Prisen er stiftet af Karina Burgdorff Jensen - og hende kan du læse om her.

Nordjysk iværksætter løber med titlen som Månedens Netværker

20-årige Jakob Junker Jeppesen fra Frederikshavn har af netværket Startup Central fået titlen som Månedens Netværker i august. 

Jakob Junker Jeppesen er i øjeblikket ved at arbejde med en app, der hjælper epileptikere. 

Han blev i sommer student og er nu i gang med et sabbatår, hvor han arbejder fuld tid med appen MyEpi. 

Læs meget mere om Jakob Junker Jespersen og MyEpi her...

En kommende og en afgående adm. direktør for BK Nord: René M. Larsen overtager posten den 1. oktober efter Bente Søgaard, som i stedet bliver brand- og konstruktionschef. Foto: BK Nord
En kommende og en afgående adm. direktør for BK Nord: René M. Larsen overtager posten den 1. oktober efter Bente Søgaard, som i stedet bliver brand- og konstruktionschef. Foto: BK Nord

Ny mand i direktørstolen

1. oktober sætter René M. Larsen sig i direktørstolen i arkitekt- og ingeniørfirmaet BK Nord i Aalborg.

René M. Larsen har en lang karriere indenfor byggebranchen bag sig. Både som udviklingschef og projektdirektør i andre arkitekt- og ingeniørvirksomheder, men også som leder for projekter og områder i uddannelsessektoren i regi af uddannelsesinstitutionen UCN. Blandt andet har han været Asia Director i fire år med base i Vietnam for UCN. Senest kommer han fra en stilling som videncenterchef for Velfærdsteknologi Vestdanmark. 

Oprindeligt er René M. Larsen uddannet både tømrer og bygningskonstruktør, men har sidenhen taget en Master of Business Administration (MBA) og en Master of Applied Business Research (MABR).  

BK Nord er ejet af Agri Nord, Fjordland og NF Plus og leverer byggerådgivning indenfor landbrug, erhverv og boliger.  

Bente Søgaard, der er afgående, adm. direktør i firmaet, har været direktør i 20 år, men fortsætter som brand- og konstruktionschef, hvor hun fremover vil fokusere mere på projektering, samarbejdspartnere og kontakt med kunden. Bente Søgaard vil stadig være en del af chefgruppen sammen med den nye adm. direktør.