Niels Buus gav aldrig op: Her er hans vej til stjernerne
Fremtid

Niels Buus gav aldrig op: Her er hans vej til stjernerne

Niels Buus kunne ikke komme i realen, fordi han havde for meget energi i kroppen. Men hans bedstefar hjemme i Hvalpsund gav ham store drømme, og de har bragt GomSpace-direktøren vidt omkring. Fra jordnær natur ved Limfjorden til fremstilling af teknologi, der kan være med til at sende menigmand ud i rummet.

Drømmen om noget stort begyndte med udsigten over Limfjorden - og bedstefaderens fortællinger. Foto: Lars Pauli.
2. august 2021

Niels Buus bliver synligt rørt, og han må rømme sig en gang, da han skal fortælle, hvorfor området ved Herregården Hessel i nærheden af Hvalpsund betyder så meget for ham.

Dér kom Niels Buus ofte som barn, fordi hans bedsteforældre havde forpagtet herregården, og ofte gik de ud til et særligt punkt, hvor der var udsigt over Limfjorden og Salling, og hvorfra man kunne se horisonten, vidderne - og himmelrummet.

- Det første, jeg kan huske fra min barndom, er turen ned over markerne. Om sommeren måtte min bedstefar løfte mine søskende og jeg, så vi kunne se op over kornet. Men vi fornemmede vidderne og farverne, husker Niels Buus.

Han har rejst mange steder i løbet af sit liv, men siger, at han ikke har behov for at opsøge noget smukt at se på, for det har han fået i rigt mål på Hvalpsundegnen.

Og det får han stadig, for han og hustruen købte for 25 år siden et sommerhus tæt på Herregården Hessel.

Parret har boet forskellige steder - blandt andet i Aarhus i 34 år - men når Niels Buus skal

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.