Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Arbejdspladsen

Nu er det slut med at spørge til alder under jobsøgning

Tilbage i marts 2022 blev et lovforslag vedtaget med et bredt politisk flertal. Et lovforslag der hindrer potentielle arbejdsgivere i at spørge ind til alder i forbindelse med jobsøgning. Loven trådte i kraft 1. juli, og skal være med til at forhindre, seniorer blive fravalgt alene grundet deres alder.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
1. juli 2022

Flere undersøgelser viser, at aldersdiskrimination er til stede på det danske arbejdsmarked. Og det vil en ny lovgivning nu forsøge at gøre op med.

Fredag 1. juli 2022 trådte en ny lov i kraft, som gør det ulovligt at spørge ind til alder i forbindelse med jobsøgning og rekruttering. I praksis vil det sige, at man ikke behøver at skrive alder på CV samt at virksomheder forbydes at spørge ind til det, når de søger nye medarbejdere.

Den nye lovgivning er et forsøg på at

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.