På ét punkt halter nordjyske virksomheder efter resten af landet: Men her er 3 succeshistorier
Tech

På ét punkt halter nordjyske virksomheder efter resten af landet: Men her er 3 succeshistorier

De nordjyske virksomheder kan ikke følge med resten af landet, når det handler om digitalisering. Det går ud over væksten i regionen, men der er dog flere virksomheder, der er hoppet på det digitale tog. Her får du deres succesopskrifter.

De nordjyske virksomheder er bagefter, når det gælder digitalisering. Der kan dog hentes inspiration i Netcomany-direktør Andre Rogaczewskis eksperiment på nordjyske plejehjem. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
15. maj 2023

De nordjyske SMV’er halter bagefter resten af landet, når det gælder digitalisering. 

Det fortæller Søren Tranberg, analysechef i Erhvervshus Nordjylland. 

“Når vi ser på digitaliseringen i SMV’er på tværs af landet, er de nordjyske virksomheder ikke lige så digitaliseret som i andre regioner, og særligt de nordjyske produktionsvirksomheder investerer relativt mindre i software, maskiner og digitalt udstyr, end produktionsvirksomhederne i resten af landet” siger han. 

Eksempelvis udgør den nordjyske industri 13 procent af hele Danmarks industri målt på antal virksomheder og ansatte, men når man kigger på digitale investeringer, udgør de blot fire procent.

Manglende kompetencer til at implementere ny teknologi og manglende viden om muligheder i digitalisering er nogle af hovedårsagerne til, at nordjyske SMV’er ikke er kommet længere i den digitale transformation, som kan styrke produktiviteten og konkurrenceevnen. 

Nordjylland er den region i Danmark, der har oplevet den laveste vækst i produktiviteten fra 2011-2021, viser tal fra Danmarks Statistik.  

Den nordjyske produktivitet steg med 1,25 procent i gennemsnit per år i perioden, mens landsgennemsnittet lå på knap to procent.

“Når vi kigger på det samlede billede, er den lavere digitalisering en af hovedårsagerne til, at de nordjyske virksomheder har en lavere produktivitet end resten af landets virksomheder,” siger Søren Tranberg. 

Der er (selvfølgelig) nordjyske virksomheder, som har haft succes med den digitale transformation. 

Her har vi samlet succeshistorier fra Vigeurs arkiv, der kan inspirere andre nordjyske virksomheder til at hoppe på den digitale bølge.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?