Foto: Unsplash.com
Den enkle guide

Rekrutteringskonsulent: Sådan skal du svare på jobsamtalens mange ”trickspørgsmål”

Inden du kan lave det famøse ’jobnyt-opslag’ på LinkedIn, er der – ofte – en jobsamtale, der skal klappes af inden. Rekrutteringskonsulent Kåre Zacho Rasmussen giver her de bedste råd til at komme helskindet igennem samtalen.

Foto: Unsplash.com
26. januar 2023

Det er højsæson for jobskifter - og et jobskifte kommer ofte i forlængelse af en god jobsamtale.

En god jobsamtale kan dog være svær at praktisere, og det kræver ifølge Kåre Zacho Rasmussen, rekrutteringskonsulent i virksomheden Asgaard Recruitment, masser af forberedelse – og ikke mindst en god portion snuhed.

”Som udgangspunkt skal man betragte samtalen som en salgssituation. Du skal sælge dine kompetencer til en ny arbejdsgiver,” siger Kåre Zacho Rasmussen og tilføjer, at man dog ikke skal blive for magelig i sit salgspitch, da man skal være opmærksom på samtalens mulige ”trickspørgsmål”.

Her får du rekrutteringskonsulentens svar på tre ”trickspørgsmål”, du næsten kan være sikker på, du bliver stillet til næste jobsamtale.

Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv?

”Et klassisk trickspørgsmål.

Du kan være helt sikker på, at dem på den anden side af bordet ikke er interesserede i at høre dig fortælle om din hund de næste fem minutter. Medmindre det er en samtale til et job so

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?