Som 37-årig ved Henrik Møllgaard, at hans håndboldkarriere snart er slut: Hvad skal der så ske?
Sport

Som 37-årig ved Henrik Møllgaard, at hans håndboldkarriere snart er slut: Hvad skal der så ske?

Nogen kravler op ad karrierestigen det meste af deres arbejdsliv. Andre topper tidligt. Henrik Møllgaard, en af Danmarks absolut største håndboldstjerner, mener, at han tilhører den sidste gruppe. Som 37-årig er han klar over, at håndboldkarrieren snart er slut. Men selvom det bliver svært at give slip, giver det ham også nye muligheder.

Karen Haaning
Karen Haaning
Journalist

Det fylder alt for meget.

I næsten 20 år har Henrik Møllgaard spillet professionel håndbold. I mange år har han været en vigtig del af det danske landshold, og han har flere gange været nomineret til verdens bedste forsvarsspiller.

Men som 37-årig ved han, at den professionelle håndboldkarriere snart er slut. Og det fylder ifølge håndboldstjernen selv ”alt for meget”.

”Jeg finder ikke et arbejde, der er sjovere, end det jeg har nu. Kammeratskabet. Legen med bolden. Jeg synes stadig, det er sjovt at komme til træning hver dag. Jeg synes stadig, det er sjovt at tage på Europa Cup-ture. Jeg synes, det er sjovt at spille hver weekend,” siger han.

”Men min kontrakt ved Aalborg Håndbold udløber i sommeren 2023, og det er jo ikke sikkert, jeg bliver tilbudt en forlængelse i Aalborg. Hvis det er tilfældet, har jeg sikkert mulighed for at søge et andet sted hen, men det vil højst sandsynligt også betyde, at jeg skulle gå et trin ned i forhold til ambitioner,” siger han.

”Jeg håber, jeg har nogle år i mig endnu, men jeg er i min karrieres efterår”.

Nogle fede tilbud

Ifølge Henrik Møllgaard er der stadig muligheder på bordet, men mulighederne er blevet færre med tiden.

”Jeg har altid tidligere været i en privilegeret situation, hvor jeg har kunnet vælge og vrage mellem nogle rigtig fede tilbud. Der har været 2-4 muligheder, hver gang jeg har skullet tage mit håndboldliv op til overvejelse”.

Han er i tvivl om, hvad han vil efter sin håndboldkarriere. Men når tiden er inde, virker tanken om at lave ”et clean cut” og skifte til en branche, som intet har med håndbold at gøre, fristende. Han ved, at han kan tage erfaringer fra håndboldkarrieren med sig videre.

”Jeg har fået nogle gode kompetencer. Jeg er vant til at være under konstant pres, jeg er vant til at arbejde som et hold, jeg har både stået øverst i hierarkiet, men jeg har også lært at tage skridt tilbage, for at andre kunne shine,” siger han.

”Jeg er selvfølgelig bogligt langt bagud i forhold til jævnaldrende, men mange af kompetencerne, jeg har med fra håndboldkarrieren, tror jeg på kan bruges rigtig mange steder i erhvervslivet”.

Nye muligheder

Selvom det ifølge Henrik Møllgaard bliver svært at slippe håndbolden, kommer det også til at give ham nye muligheder i andre aspekter af livet.

”Der kommer masser af ting, jeg kan fylde i hverdagen, som jeg har glædet mig til: At kunne planlægge ferie hvornår jeg vil, tage på weekendture, komme noget mere med mine børn. Alt det, som bare passer dårligt ind i en kampkalender,” siger han.

”Jeg misser rigtig mange fodboldstævner, gymnastikopvisninger og forældremøder lige nu. Det får jeg mere overskud til på et tidspunkt”.

”Der er også et landshold, som jeg på et tidspunkt ikke længere skal være en del af. Det vil også frigive 6-8 uger om året. Men jeg ved ikke, hvornår eller hvor jeg lander henne. Jeg er i hvert fald ikke klar til at slippe sporten endnu,” siger han.

Vil du høre mere om, hvordan Henrik Møllgaard forsøger at finde ro i, at hans arbejdsliv sandsynligvis topper, inden han er 40 år gammel?

Så kan du lytte med i podcasten her.