Virksomheden er ikke alene om onboarding-ansvaret: Sådan får du succes i dit nye job
Forskning

Virksomheden er ikke alene om onboarding-ansvaret: Sådan får du succes i dit nye job

Mia Thyregod Rasmussen, ph.d., adjunkt ved Aalborg Universitet, har gennem sin forskning bemærket en tendens. Når vi taler om onboarding, er det oftest virksomhedens rolle, vi diskuterer. Hendes forskning viser dog, at din rolle som nyansat også er afgørende. Her får du tre råd til at styrke din egen onboarding-proces.

Foto: Krakenimages/Unsplash.com
5. august 2022

Der mangler et balanceret syn på onboarding-processen, mener forsker Mia Thyregod Rasmussen. For en succesfuld onboarding afhænger ikke kun af virksomheden. Den afhænger også af medarbejderen.

Det lyder næsten paradoksalt. For det kan argumenteres, at når man er ny, er man sprængfyldt af usikkerheder. Faktisk ved man ofte ikke, hvad man ikke ved, eller hvad man har brug for at lære.

Dog viser forskning, at onboardingen er præget af både virksomheden og medarbejderen selv. 

”Der er organisationen, som gerne vil sætte sit aftryk på den nye medarbejder. Men der er også den nyansatte, som gerne vil have indflydelse på organisationen og jobbet. Den nyansatte har også behov og idéer til, hvordan jobfunktionen bedst kan løses,” fortæller Mia Thyregod Rasmussen.

Så hvad kan du gøre selv gøre som nyansat?

Proaktivitet spiller førsteviolin, og din usikkerhed styrker den

Det er næsten umuligt at undgå usikkerhed ved et nyt job, fastslår Mia Thyregod Rasmussen. Dog kan du bruge den til din fordel.

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.