Da krigen brød ud, blev dansk CEO i Ukraine: Mød ham til vores fyraftensarrangement
Portræt

Da krigen brød ud, blev dansk CEO i Ukraine: Mød ham til vores fyraftensarrangement

Den 4. oktober klokken 17-18.30 inviterer Vigeur til fyraftensarrangement. Vi har inviteret CEO i softwarevirksomheden A2 Software ApS, Allan Kirkeby Andreasen, til Danmark til en snak om hans beslutning om at blive og drive virksomhed i Ukraine.

Foto: Privatfoto
21. september 2022

’’Det har strømmet ind med positive nyheder fra fronterne i både øst og syd de seneste dage. Natten til søndag fik jeg ikke sovet så meget, da jeg ikke kunne lade være med at følge med. Det er svært ikke at være optimistisk.

Ukrainsk succes betyder også russisk nederlag og en mere og mere desperat situation for Putin. Frygten er, at det vil føre til desperate handlinger. Jeg har taget de forholdsregler, jeg kan, hvis vi bliver ramt af en atombombe og vi vel og mærke overlever.’’

Sådan skriver Allan i sin seneste opdatering på LinkedIn og Facebook. De seneste måneder har han ugentligt opdateret fra sit liv i byen Lviv i det vestlige Ukraine.

Han har nemlig valgt at blive og drive sin virksomhed videre, selvom danskere er blevet anbefalet at rejse ud af landet. Han føler, at han har et ansvar overfor sine medarbejdere.

De fleste er nemlig mænd i alderen 18-60 år, der har fået forbud mod at forlade landet. Så i stedet kæmper Allan for at opretholde et godt arbejdsmiljø for medarbejderne. Nu på syvende måned.

Det kan du høre mere om den 4. oktober klokken 17-18.30, når Vigeur inviterer til fyraftensarrangement på Langagervej 1.

I en samtale med journalist Vivian Lamhauge dykker de ned i de svære beslutninger om at blive i et krigshærget land, om værdier, der pludselig bliver sat på prøve og om, hvad danske virksomheder kan gøre for at hjælpe ukrainske virksomheder.

Til sidst vil der være mulighed for at stille Allan spørgsmål.

Du kan tilmelde dig begivenheden på linket her.

Og indtil da har samlet fire stykker indhold, så du kan lære Allan bedre at kende.  

Del 1: Da krigen brød ud, stod Allan i et svært dilemma

”Jeg har en HD i ledelse, men der står altså ikke noget om, hvad man gør i en krig. Så jeg måtte bare stole på, at min menneskelige intuition kunne bruges.”

Da Rusland invaderede Ukraine den 24. februar, ændrede Allans liv sig. Med ét stod han pludselig midt i en krig og en livskrise.

I teoribøgerne om ledelse står der intet om at lede medarbejdere i krig.

Derfor var han nødt til at genopfinde sig selv som leder og stille sig selv et afgørende spørgsmål: Hvordan leder man sine ansatte midt i en krigstid?

I denne artikel fortæller Allan om de første dage efter, at krigen brød ud.

Del 2: Hvad har ledelse i en krisesituation og et flystyrt til fælles? Èn vigtig ting, erfarede Allan

”Hvis jeg hele tiden skal gå og tænke på andre, kan jeg ikke være der for mig selv og dermed mine medarbejdere. Jeg ville simpelthen brænde sammen, og det ville jo ikke være godt for nogen.”

Allan fandt hurtigt en måde at være leder på i en helt ny verden, hvor han stod midt i en krig.

Men efter et par dage mærkede Allan, at søvnen udeblev, og kræfterne forsvandt.

Han ringede derfor til en krisepsykolog.

I denne artikel fortæller Allan om at være leder, når man selv er i krise. Han fortæller også om en vigtig indsigt, han fik, da det første chok over Ruslands invasion af Ukraine havde lagt sig.

Del 3: For Allan er uvisheden det værste

”Vi aner ikke, hvor længe det varer ved. Er det en måned mere? Er det flere år? Vores liv og hverdag er sat på standby, og vi ved ikke hvor længe.”

Når man har en virksomhed, som Allan har, er uvisheden den værste fjende.

Hvor lang tid kommer det til at vare? Hvad skal man sige til sine medarbejdere? Hvad skal man sige til kunderne? Hvad skal man forvente af omsætningen?

Allan fandt en løsning. Den kan du læse om i denne artikel.

Del 4: ’’Det handler først og fremmest om at være menneske’’

’’Vi kommer igennem det her sammen. Vi er blevet meget tætte og vi ved, hvad hinanden har brug for. Både menneskeligt og fagligt.

Allan er kommet endnu tættere på sine medarbejdere den seneste tid. Det er helt bevidst. Han oplevede nemlig, hvordan krigen påvirkede hans medarbejderes koncentration og overblik.

Det tvang ham til at tage nye metoder i brug. Dem kan du læse om i artiklen her.