Foto: Claus Søndberg.
Podcast

Da telefonen ringede, rejste Peter sig fra sengen og byttede Panodilerne ud med en Red Bull

Det tager mere end et år at planlægge Nibe Festival. Men da et hovednavn aflyste kort tid inden festivalen i 2017, skulle festivalleder Peter Møller Madsen på kun få timer finde en erstatning. Krisesituationen lærte ham noget, han mener, vi generelt skal blive bedre til, når vi står i en krise.

"Vi er nødt til at fokusere på at finde styrken i en krise i stedet for at finde huller i osten. Det, tror jeg, er enormt vigtigt,” siger Peter Møller Madsen. Foto: Claus Søndberg.
15. juni 2021

Lyt til...

Peter Møller Madsen havde skubbet en pude bag ryggen og viklet en dyne om kroppen. I 2017, aftenen inden årets Nibe Festival blev skudt i gang, sad festivallederen hjemme i sin seng med feber.

Han havde endnu ikke mærket effekten af de Panodiler og Iprener, han havde spist, da hans telefon ringede.

Han kunne genkende nummeret med det samme. Det var Emeli Sandés agent. Den britiske sangerinde var et af hovednavnene på årets festival. Hun skulle om mindre end to døgn stå på den store scene, omringet af forventningsfulde gæster.

”Så var balladen der. Jeg vidste godt, at de ikke ringede for at sige ”har du set, at hun ligger nummer et i Belgien”, eller hvad fanden ved jeg. Det var jo ikke det, de ringede for klokken 23 en tirsdag aften. Jeg vidste, at jeg skulle i arbejdstøjet - og det kom jeg,” siger han.

Beskeden var klar: Den britiske sangerinde var syg. Koncerten var aflyst.

Der var rigtig meget på spil. Man gambler virkelig, hvis man skuffer
Peter Møller Madsen, festivalleder, Nibe Festival

Peter Møller Madsen viklede sig ud af dynen, hentede en Red Bull i køleskabet og begyndte ”fuldstændig i panik” at google navne på andre artister.

Det var en krisesituation, og det var festivallederens opgave at løse den.

Koncerten med Emeli Sandé havde været planlagt i flere måneder. Peter Møller Madsen skulle finde et nyt hovednavn på få timer. Det var hans opgave at sikre, at gæsterne – som festivalen er så afhængig af – ikke blev skuffede.

”Der var rigtig meget på spil. Man gambler virkelig, hvis man skuffer,” siger festivallederen, der skulle finde energi til at løse en krise på et tidspunkt, hvor han ingen energi havde.

Hør historien færdig i podcasten, som du finder øverst i denne artikel.