Du skal ikke være bange for at lave fejl. Nu skal du høre hvorfor
Podcast

Du skal ikke være bange for at lave fejl. Nu skal du høre hvorfor

Jeg vil gerne undgå at lave fejl, og det er jeg ikke alene om. Men ifølge forskning behøver fejl faktisk slet ikke at være så dumme endda.

Peter Boltau, administrerende direktør i entreprenørvirksomheden TL Byg, og Cille Munk Andersen, medstifter af virksomheden Bechanged, deltager i denne uges podcast, der handler om det at lave fejl.
5. juni 2021

Da jeg skrev denne artikel, ville jeg gerne have, at den blev god. Den skulle gerne gøre dig, der læser med nu, nysgerrig, så du vælger at lytte til podcasten i bunden af denne tekst.

Og da jeg lavede podcasten, havde jeg det på samme måde. Jeg ville gerne undgå at lave fejl, da jeg sad overfor mine to gæster i podcaststudiet. Jeg ville undgå at gå i stå midt i det hele, og jeg ville sørge for at stille gode spørgsmål.

Men ifølge bogen Mindsetbaseret Ledelse, der udkom i denne uge, er det ikke nødvendigvis dårligt at lave fejl. Ifølge en af bogens forfattere viser forskning, at man klarer sig bedre i skolen, i sport og i erhvervslivet, hvis man har et udviklende mindset. Folk med et udviklende mindset er ikke bange for at lave fejl, for de betragter det som en del af rejsen mod at lære noget nyt.

Så hvordan bliver jeg bedre til at acceptere, hvis jeg laver en fejl - eller hvis jeg laver noget, der kunne have lykkedes bedre?

Det spørger jeg mine gæster om i denne podcast. Mine gæster er Peter Boltau, administrerende direktør i entreprenørvirksomheden TL Byg, og Cille Munk Andersen, medstifter af virksomheden Bechanged, der blandt andet hjælper virksomheder med at skabe bedre trivsel blandt medarbejderne.

Jeg tror, det er meget naturligt for mennesker, at vi helst ikke vil begå fejl, og at vi helst ikke vil vise andre, hvis vi alligevel gør det
Cille Munk Andersen, Podcastdeltager og medstifter af virksomheden Bechanged.

De genkender begge selv ubehaget ved at fejle.

Peter Boltau har mere en 25 års erfaring i arbejdslivet. For bare ti år siden blev han ramt ”ekstremt på sin egen stolthed”, hvis han lavede en fejl. Men det har ændret sig.

”Den største udfordring er nok, at de mål, du sætter for dig selv, slår ti gange hårdere, end de mål, chefen sætter for dig. Du bliver skuffet, hvis du ikke når de mål, du sætter for din egen performance. Det skal du arbejde med først,” siger direktøren, der i 2019 modtog Den Nordjyske Ledelsespris.

Lyt til podcasten for at høre mere (og for at høre, om jeg laver fejl).

Lyt til...