Flere end 5000 nordjyske arbejdspladser i vente
Bæredygtighed

Flere end 5000 nordjyske arbejdspladser i vente

Stor millionbevilling skal bane vejen for teknologisk tigerspring for udvikling af grønt brændstof i Nordjylland.

Helle Madsen
Helle Madsen
Journalist

Michael Stie Laugesen vidste godt, at det var et spørgsmål om dage, før det ville stå klart, hvor mange penge, Nordjylland ville få del i - penge, som EU har givet til otte regionale fyrtårnsprojekter.

Michael Stie Laugesen sad i sin bil foran Gug Skole og skulle ind for at hente sin seks-årige søn og sin ni-årige datter, da telefonen ringede torsdag sidst på eftermiddagen.

Det var en embedsmand fra Erhvervsstyrelsen, der kunne overbringe det glade budskab om, at i alt 92,4 millioner kroner finder vej til Nordjylland - penge, der skal hjælpe i bestræbelserne på at fange, genanvende eller lagre CO2 - fremfor at udlede den i atmosfæren.

Hele formålet med genanvendelses- og lagringsøvelsen er - på et tidspunkt og i stor skala - at kunne producere fremtidens grønne brændstoffer med indfanget CO2 og brint lavet på store elektrolyseanlæg, der benytter sig af vedvarende energi.

Brændstofferne skal kunne bruges på skibe, lastbiler og fly.

“Det var en fantastisk besked at få i telefonen, for perspektiverne er kæmpestore,” siger Michael Stie Laugesen, der er teamleder og projektchef ved Green Hub Denmark.

Michael Stie Laugesen ringede som det første til erhvervsdirektør i Aalborg og direktør for Greenhub Denmark, Poul Knudsgaard, for at orientere ham, og de næste døgn bimlede og bamlede Michael Stie Laugesens telefon konstant med beskeder fra samarbejdspartnere og andre, der ville tage del i glæden.

For de mange millioner skal nu ud at arbejde i ni forskellige og konkrete projekter i Nordjylland, og der er store perspektiver i projekterne - ud over den rent klimamæssige, lover Michael Stie Laugesen.

Der er nemlig også nye arbejdspladser i vente.

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Allerede abonnent?

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.