Foto: Claus Søndberg.
Podcast

Forstyrrer telefonen dig i løbet af din arbejdsdag? Så gør som Cille

Hvad kan du gøre, for at teknologien bliver en hjælp fremfor en begrænsning i dit arbejdsliv? Lyt med her.

21. august 2021

Lyt til...

Du kender det måske. Situationen, hvor du sidder ved skrivebordet og er i fuld gang med at løse en arbejdsopgave, når telefonen ringer. Du tager den, men når du har lagt den fra dig igen, og dine fingre har fundet tilbage til tastaturet, tager det dig noget tid at komme tilbage til opgaven, du før var i gang med.

Selvom telefonopkald, mails og sms’er på den ene side kan gøre arbejdsdagen lettere, fordi det er en nem og hurtig måde at kommunikere på, kan teknologien på den anden side være en begrænsning, blandt andet fordi den kan skabe forstyrrelser.

Det kender både Peter Boltau, tidligere topchef i TL Byg og Aalborg Portland, og Cille Munk Andersen, medstifter af virksomheden Bechanged, der arbejder med at fremme trivsel i organisationer.

Cille Munk Andersen har derfor selv valgt at slå alle notifikationer på sin telefon fra.

”Det betyder, at jeg som udgangspunkt ikke bliver forstyrret,” siger hun og bekræfter, at det har hjulpet på hendes koncentration.

I podcasten, der ligger i toppen af denne artikel, kan du høre deres bud på, hvad vi kan gøre, for at teknologien bliver en hjælp fremfor en begrænsning i vores arbejdsliv.