Henrik får læger til at føle sig velkommen i Thy. Nu har tolv af dem givet hånd på, at de bliver boende
Podcast

Henrik får læger til at føle sig velkommen i Thy. Nu har tolv af dem givet hånd på, at de bliver boende

Lokaltbrygget snaps, gåture i Nationalpark Thy og jagtweekender. Henrik Jensen har i flere år taget nogle utraditionelle metoder i brug for at få læger til at bosætte sig i området. Nu har tolv unge læger ifølge thyboen givet hinanden hånden på, at de bliver boende.

- Engang var Thy kendt som udkantsområde blandt unge læger. Der var ikke mange, som ville herop, siger Henrik Jensen. Foto: Caroline Bundgaard.
12. januar 2022

Lyt til...

Du kan også lytte til podcasten på Vigeur Podcast på Spotify, Apple Podcast eller podimo.

Jeg er taget derud, hvor havet mod vest begynder, og hvor det først blæser meget, når der er vindstød af stormstyrke. Jeg er taget til Thy for at besøge Henrik Jensen.

Han er portør på Thisted Sygehus og har i mange år brugt en del af sin fritid på at hjælpe med at rekruttere læger til området.

Vi mødes ved Stenbjerg Landingsplads. Det har han bestemt. Den smalle plads med de små, hvide fiskerhuse, der er omringet af klitter og bølger, er et af de steder, han altid viser læger, han gerne vil have til Thy - eller læger, han gerne vil have til at blive i Thy. For her er så smukt, synes han.

Han tager også lægerne med på jagtweekender, gåture i Nationalpark Thy, og han serverer dem lokaltbrygget snaps.

- Formålet med turene er jo, at de skal blive så forelsket i området, at de bliver i Thy, når de er færdige med deres uddannelse, siger han.

Da jeg har været på besøg ved Henrik Jensen i en times tid, har jeg allerede lært, at det ikke kun er et sted, hvor naturen er smuk.

Det er også sådan et sted, hvor man bliver budt på kaffe, og når man får den serveret, er den sort. Det er sådan et sted, hvor døren bliver åbnet for folk, der banker på.

Man føler sig velkommen.

Og ifølge Henrik Jensen er det dét, der skal til, for at få lægerne til at blive. De skal føle sig velkomne og have en tilknytning til både lokalområdet og menneskerne deri.

Han er ikke i tvivl om, at det virker. For nu har tolv unge læger ifølge thyboen givet hinanden hånden på, at de bliver boende.

I podcasten kan du blive klogere på, hvordan Thy er blevet en mere populær destination blandt læger. Du kan også høre, hvorfor Henrik Jensen besluttede sig for frivilligt at hjælpe med at tiltrække lægerne.

Henrik Jensen er selv født og opvokset i Thy. Han har ofte haft læger på besøg i det lille fiskerhus i ved Stenbjerg Landingsplads. Foto: Caroline Bundgaard.
Henrik Jensen er selv født og opvokset i Thy. Han har ofte haft læger på besøg i det lille fiskerhus i ved Stenbjerg Landingsplads. Foto: Caroline Bundgaard.