Hvad motiverer den nye generation af medarbejdere? Det samme som får Benjamin til at stå op om morgenen
Karrierespænd

Hvad motiverer den nye generation af medarbejdere? Det samme som får Benjamin til at stå op om morgenen

Mange ansatte og eget hjørnekontor. Benjamin Philip troede, at det var hans største motivationsfaktorer. Men i dag har stifteren af Teeshoppen fundet ud af, at det er noget helt andet, der får ham til at stå op om morgenen og gå på arbejde. En ny undersøgelse viser, at den nye generation motiveres af præcis det samme som nordjyden.

- Jeg troede, at jeg skulle være en kæmpe direktør og have mit eget kontor oppe i hjørnet, siger Benjamin Philip. Foto: Martin Damgård.
2. november 2021

Benjamin Philips skrivebord plejede at stå blandt sine ansattes. Men da stifteren af den nordjyske tøjvirksomhed Teeshoppen fik mulighed for det, flyttede han det til hjørnekontoret.

Siden han var barn, har han drømt om at være selvstændig. Han var overbevist om, at hjørnekontoret og det at drive en stor virksomhed var hans største motivationsfaktorer. Men da han havde flyttet skrivebordet, gik det op for ham, at det er noget helt andet, der motiverer ham.

- Jeg troede, at jeg skulle være en kæmpe direktør og have mit eget kontor oppe i hjørnet. Men efter et par uger hang det mig langt ud af halsen at skulle sidde deroppe alene, siger han.

Derfor flyttede han skrivebordet tilbage igen.

- Så nu sidder vi alle sammen igen, som vi altid har gjort. Det giver mig en motivation og drivkraft, at jeg er sammen med mennesker, jeg godt kan lide, siger han.

Benjamin Philip er langtfra den eneste, der motiveres af et godt fællesskab med kollegaerne.

En undersøgelse fra 2021 viser, at 28 procent af respondenterne mener, at gode kollegaer og et godt arbejdsmiljø er det vigtigste ved valget af en ny arbejdsgiver.

Efter et par uger hang det mig langt ud af halsen at skulle sidde deroppe alene
Benjamin Philip, stifter af Teeshoppen

1.502 studerende og akademikere med op til fem års erfaring har medvirket i undersøgelsen, som er udarbejdet af Kantar Gallup og rekrutteringsbureauet Academic Work.  

Hvad motiverer medarbejderne?

I undersøgelsen uddyber respondenterne, at det er vigtigt for dem, at det skal være sjovt at gå på arbejde, at der er samarbejde, og at det er muligt at udvikle venskaber.

Mere end 375 millioner mennesker verden over skal inden år 2030 skifte karriere eller lære nye kompetencer. Det viser et studie foretaget af McKinsey Global Institute.

Samtidig forudser det globale forskningsfirma Gartner, at manglen på kompetencer bliver endnu mere markant de kommende år.

Den øgede konkurrence om medarbejdere med de rette kompetencer medfører ifølge studiet fra Kantar Gallup, at det er væsentligt for arbejdsgivere at vide, hvad de, der er på vej ind på arbejdsmarkedet, leder efter.

Studiet viser, at den nye generation er på udkig efter mere end gode kollegaer og et godt fællesskab.

14 procent af respondenterne svarer, at løn og fordele er det vigtigste ved valget af en ny arbejdsgiver. 13 procent svarer, at det vigtigste er arbejdsopgavernes karakter.

Et styrket fællesskab

Mette Mølgaard, der er kommunikationschef og partner i det nordjyske reklamebureau Det Nye Sort, mener ligesom Benjamin Philip, at fællesskabet på arbejdspladsen er en stor motivationsfaktor.

- Man skal have et godt samarbejde og kunne snakke med sine kollegaer om både løsninger og udfordringer - og man skal selvfølgelig også kunne snakke om ens privatliv. Det er det, der er så motiverende for ens dag, siger hun.

Fællesskabet om at være kreativ motiverer Mette Mølgaard i hendes job ved reklamebureauet Det Nye Sort. Foto: Claus Søndberg.
Fællesskabet om at være kreativ motiverer Mette Mølgaard i hendes job ved reklamebureauet Det Nye Sort. Foto: Claus Søndberg.

Ved Det Nye Sort har de indført et tiltag, som ifølge Mette Mølgaard styrker fællesskabet.

- Min kollega Nichlas har fundet på, at vi hvert halve år skal flytte plads. Vi trækker et nummer i en hat, og så kommer du til at sidde på en ny plads – uanset hvem du er.

- Lige nu sidder jeg overfor vores animator. Det har jeg ikke gjort før. Vi snakker animation og kreative idéer. Man får bare en helt anden pingpong og indsigt i hinandens arbejdsdag, siger hun. 

Vil du vide mere om, hvordan du og dine medarbejdere ifølge Mette Mølgaard og Benjamin Philip kan forblive motiveret for jeres job? Så lyt med her.