Rektor om karakterkløften mellem kønnene: ”Vi kan takke os selv for at demotivere drengene”
Lederens løsning

Rektor om karakterkløften mellem kønnene: ”Vi kan takke os selv for at demotivere drengene”

Unge mænd har færre muligheder efter gymnasiet end deres kvindelige medstudenter. I tiltagende grad får mændene nemlig lavere karakterer, viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. Hvad er løsningen? Det giver rektor Ole Droob fra Hasseris Gymnasium sit bud på her.

Foto: Caroline Bundgaard
7. juli 2022

I Lederens Løsning giver vi ordet til ambitiøse nordjyder, som forholder sig til en aktuel problemstilling. Vores krav er, at de også deler en mulig løsning.

Dette indhold er skrevet efter en samtale med Ole Droob, som er rektor på Hasseris Gymnasium i Aalborg. Det er altså et udtryk for rektorens egne holdninger – formuleret af journalist Caroline Bundgaard.

Mandlige studenter har adgang til 65 færre videregående uddannelser end de kvindelige studenter.

En direkte konsekvens af mændenes karaktergennemsnit, som ifølge en ny analyse er 0,8 karakterpoint lavere end kvindernes. Det tal er firedoblet siden 2005 og kalder selvfølgelig på politisk handling.

Men der er også meget, vi selv kan gøre.

Det starter i folkeskolen, hvor vi er nødt til at anerkende den biologiske forskel på drenge og piger. Drengene er senere udviklet og har typisk sværere ved at sidde stille og repetere det, de har læst i bøgerne. Netop det, som vores skolesystem er bygget op omkring.

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.