Tina Brun. Foto: Torben Hansen
Portræt

Tina er ekspert i at finde topledere – og nu er hun selv i ledelsen

Efter flere år som seniorkonsulent er Tina Brun nu også director i Unique Human Capital, og er samtidig indtrådt i virksomhedens ledergruppe. Her arbejder hun fortsat i tæt samarbejde med ledelser over hele landet – og her kan du møde hende

Tina Brun er udnævnt til director hos Unique Human Capital. Foto: Torben Hansen
19. november 2021

Da jeg ringer til Tina Brun for at lave en aftale om et interview, lyder hun som et ualmindeligt behageligt menneske. Det er mit førstehåndsindtryk. Da jeg møder hende, fornemmer jeg dog også noget helt andet: At hun har en tydelig sejhed og professionalisme over sig. At det at iagttage og studere ligger i hendes dna. At hun er ikke en, man ikke kan løbe om hjørner med. Og at alle egenskaber er forudsætninger for at lykkes i det job, hun bestrider.

Vi begynder næsten ved slutningen af den samtale, Tina og jeg har i firmaet på Skelagervej i Aalborg. Hun fortæller om det, hun laver – og om den hun er. Om hvad der betyder noget for hende i hendes arbejde.

Et af de sidste spørgsmål fra mig er: Når hun nu er der, hvor hun har fået et overordnet ansvar og er indtrådt i ledelsen hos Unique Human Capital: Hvad er så nu hendes ambitioner – hvad skal der ske fremover?

Hun er egentlig ikke interesseret i kun at fokusere på sig selv. For det handler om helheden. Hun vil gerne være endnu dygtigere, og hun vil gerne fremad.

- Men jeg har ikke en fast karriereplan. Det har jeg aldrig haft. Jeg kan godt lide at løse svære og komplekse opgaver, men lige hvad de er, er ikke afgørende, svarer hun.

Det handler mere om helheden. Om hende, kollegaerne og Unique Human Capital.

- Jeg vil være med til at skabe en kultur, hvor vi arbejder sammen. Jeg vil gerne være med til at udvikle den virksomhed, jeg er i. Jeg vil gerne videreudvikle vores forretning i retning af executive search og vores bestyrelsesydelse. Det er det, jeg har arbejdet meget intenst med. Helt overordnet set vil jeg allerhelst være med til at skabe noget værdi for de kunder, vi har. Det er sådan set det ultimative, siger hun.

Tina Brun ser sin rolle som en del af helheden. Foto: Torben Hansen
Tina Brun ser sin rolle som en del af helheden. Foto: Torben Hansen

Det handler om mennesker

Unique Human Capital har til opgave at finde lige den leder eller medarbejder, en virksomhed har brug for. Firmaet headhunter altså mennesker til jobs og hjælper virksomheder til at finde de rigtige medarbejdere. Og netop det, at det handler om mennesker, er Tina Bruns drivkraft.

- Jeg kommer meget tæt på mennesket og meget tæt på forretningerne. Jeg investerer meget af mig selv i de dialoger, og de mennesker, jeg taler med, investerer meget i dialogerne med mig, fortæller hun.

Hendes opgave er at sætte en kunde og en kandidat sammen, som hun mener, kan skabe værdi sammen i den konkrete opgave, der skal løses.

- Den menneskelige kapital er, udover kompetencer, erfaring, faglighed, også meget afhængig af det relationelle match. De skal passe sammen, det gælder værdier, holdninger, engagement, adfærd og kemi. Jeg har siddet i mange møder, hvor alt gik op i en højere enhed mellem kunde og kandidat. Jeg har også prøvet det modsatte. Men sådan er det, når man fører mennesker sammen, og det er jeg vild med, forklarer hun.

Foto: Torben Hansen
Foto: Torben Hansen

Bevæger sig primært på direktionsniveau

Tina Bruns nye stilling som director og som del af ledergruppen er i denne forbindelse et udtryk for, hvor meget ansvar og hvilke opgaver hun har internt hos Unique Human Capital.

Som konsulent bevæger hun sig primært på direktionsniveau – typisk i øverste ledelseslag og bestyrelser.

- Jeg agerer som konsulent overfor vores kunder, som jeg altid har gjort. Mange kunder kender mig, fra jeg var seniorkonsulent, og jeg laver i princippet det samme nu. Jeg har bare fået videre ansvar, hvor jeg ser mere på, hvordan vi kan hjælpe vores kunder med at udvikle deres forretning, så det også bliver til vores forretning, forklarer hun.

Som director har hun et forretnings- og omsætningsmæssigt ansvar. Hun har kunder og ydelser, som hun skal sikre hos Unique Human Capital - og hun finder kandidater og er konsulent for virksomheder over hele Danmark samt i udlandet - primært indenfor den finansielle sektor, industrielle- og procesvirksomheder, professionelle services, it og byggebranchen. Alle er tunge områder.

- Det kommer nok qua den udvikling og de roller, jeg har haft tidligere, mener hun.

Som director har Tina Brun fået et forretnings- og omsætningsmæssigt ansvar. Foto: Torben Hansen
Som director har Tina Brun fået et forretnings- og omsætningsmæssigt ansvar. Foto: Torben Hansen

Tættere på de strategiske beslutninger

Da Tina Brun i 2015 blev ansat som konsulent hos Unique Human Capital, var det med primært ansvar for at eksekvere på husets opgaver.

Det var her, hun fandt ud af, at salg også handler om relationer – og det også er at hjælpe nogen. Det var med til, at hun fandt sig godt til rette i opgaven.

- Det var en ret fin udvikling for mig. Min opgave var at tage noget eksekvering, så partnerne fik frigjort den ressource og fik kapacitet til at kunne træde ind i en rolle hos deres kunder. Jeg havde en stejl læringskurve i forhold til, hvordan vi driver vores opgaver på en ordentlig måde, forklarer hun.

Samtidig blev Uniques board services – altså bestyrelseskoncept – kørt mere intensivt op. Direktionen sad i Aalborg, og Tina Brun kom med i de processer, der kørte i den forbindelse.

Nu hvor hun er blevet en del af ledelsen er hun rykket endnu tættere på de strategiske beslutninger i sin egen virksomhed – ganske som hun er det, når hun hjælper virksomheder til det rette match med en kandidat til en position i topledelsen.

Tina Brun. Foto: Torben Hansen

Nære relationer – også via arbejdet

Tina Bruns kontor oser langt væk af, at det er en arbejdsstation. Billederne på væggen hang der i forvejen, og der ingen personlige ting at spore på skrivebordet. Det har hun aldrig haft - det har hun aldrig haft brug for. Billederne af hendes børn ligger på telefonen, kæresten er i løbet af dagen kun en opringning væk, og vennerne kan hun hurtigt finde frem på de sociale medier.

I sit kommende virke som director kommer hun desuden til at opholde sig en del på firmaets øvrige lokationer – og fortsat hos kunder over dels hele Danmark, men også udover landets grænser.

- Jeg synes, det er vigtigt at kigge lidt ud. Udsyn udover regionen - og landets grænser - motiverer mig og giver mig drivkraft. Med det vi laver, er det strengt nødvendigt. Ellers tror jeg ikke, vi ville kunne drive virksomhed og hjælpe virksomheder på de niveauer, vi hjælper dem, mener hun.

Ingen kender fremtiden, men lige nu er Tina Brun et sted i sit arbejdsliv, hvor hun er overordentlig tilfreds med at være.

- Lige nu er der ingen tvivl om, at mine kompetencer skal udnyttes i det samspil, jeg har med mine kollegaer. Jeg er på en færd, hvor jeg vil blive dygtigere til det, vi sammen skaber hos Unique Human Capital – og hvor vi skaber nogle konstellationer til gavn for vores kunder, understreger hun.

Hendes arbejde er givende. Ganske enkelt.

- Jeg bliver grebet af det. Jeg bliver fanget af, når noget skal løses. Jeg får rigtigt meget ud af at gå på arbejde. Jeg har enormt mange relationer, og jeg har opbygget nogle meget nære relationer via mit arbejde, fortæller Tina Brun.

Foto: Torben Hansen
Foto: Torben Hansen