Trine Wagner styrer ejendomme for over en milliard: "Jeg tager gerne en udfordring"
Portræt

Trine Wagner styrer ejendomme for over en milliard: "Jeg tager gerne en udfordring"

Hun er vokset op i en familie, der havde travlt med tøjbutikker og med Wagner-kæden. Nu står hun i spidsen for familiens ejendomsinvesteringer.

Foto: Torben Hansen
10. februar 2022

Hun administrerer ejendomme for over en milliard kroner.

Hun bygger nyt, renoverer og blander sig meget gerne i byplanlægning. Når hun bliver indbudt til det.

Administrerende direktør Trine Wagner, 52 år, står i spidsen for et af de store ejendomsselskaber, Wagner Ejendomme ApS, i Aalborgs midtby.

Kendt i byggekredse

Hun er i den egenskab nok mest kendt i bygge- og ejendomskredse for at at snakke grundigt om muligheder og begrænsninger. Og hvis noget går hende på, og hvis hun ikke lige får sine planer gennemført:

"Så prøver jeg igen med en god dialog. Nogle gange går det godt, og andre gange går det skidt," siger hun.

Trine Wagner står i spidsen for et af Nordjyllands største ejendomsselskaber. Foto: Torben Hansen
Trine Wagner står i spidsen for et af Nordjyllands største ejendomsselskaber. Foto: Torben Hansen

Men der er også en anden egenskab, hun rundt om forhandlingsbordet er kendt for.

"Jeg tager gerne en udfordring, hvis det er det, der skal til."

Sidder ikke og venter

Hun samarbejder med eksterne partnere, er i dialog, skaber resultater og får projekter gennemført.

Det kræver, at man får "tingene løst", som hun siger. For det kan blive meget mere vanskeligt at ændre på senere hen.

"Jeg har ikke noget imod at tage konfrontationen på godt og ondt. Jeg har behov for at få tingene løst. Jeg sidder ikke og venter på, at det bliver løst af sig selv," siger Trine Wagner.

Hun er i den brede offentlighed måske mest kendt for netop sit efternavn, Wagner. Tøjkæden, som hendes far, Sven Wagner Pedersen, grundlagde i 1965, men senere solgte.

Ejer 41 ejendomme

Nu er det ejendommene, der er størsteparten af Wagner-familiens virksomhed med 41 ejendomme, knapt 500 lejemål og over 100 erhvervslejemål.

Foto: Torben Hansen
Foto: Torben Hansen

Familien Wagner ejer shoppingcenter Metropol i Hjørring, men det er i Aalborgs midtby og ikke mindst i gågademiljøet, at selskabet har flest af sine ejendomme. Det er her, hun også gerne blander sig i byplanlægningen.

"Jeg ser muligheder, og det gør min far i allerhøjeste grad også," siger hun om samarbejdet med sin far, Sven Wagner Pedersen, grundlæggeren af Wagner-kæden.

Bygger på Stigsborg

Trine Wagner synes, at de mest spændende udfordringer ligger i nye projekter. Renoveringer. Nybyggeri. Som det byggefelt i Nørresundbys nye bydel, Stigsborg, som Wagner Ejendomme har købt.

Her bliver der plads til 148 nye lejligheder - fra 32 til 145 kvadratmeter, der bliver færdige i 2024.

"Med helt nye boligformer. Vi bygger lejligheder i to etager, så man både kan have et liberalt erhverv nederst i lejligheden - og sin bolig på etagen oven over - i en boligkarré."

"Vi skal turde prøve noget nyt," siger hun.

Har en bestemt målestok

Trine Wagner har en målestok for sine udlejningsejendomme, som hun vil forsøge at efterleve.

"Det skal være som en lejlighed, jeg også selv gerne vil bo i."

"Derfor er detaljer vigtige," siger hun.

"Lejlighederne skal jo kunne udlejes igen mange år frem og også efter mig. Så nytter det ikke, hvis køkkenet ikke er stort nok, eller der ikke er garderobeskabe," giver hun som eksempler på, hvad hun blander sig i.

Trine Wagner er 52 år bor lige nu i Nibe med sin mand, Bruno Sørensen, der ejer møbelforretningen Bruno Sørensen. Foto: Torben Hansen
Trine Wagner er 52 år bor lige nu i Nibe med sin mand, Bruno Sørensen, der ejer møbelforretningen Bruno Sørensen. Foto: Torben Hansen

"Jeg vil gerne ind tidligt, hvis en lejer har et særligt krav til en renovering eller et nyt byggeri inden indflytning. Så prøver vi at finde en løsning," siger Trine Wagner, der selv har hånd i hanke med de 100 erhvervslejemål.

"Jeg kender dem alle," siger hun.

Det var ikke planlagt

At Wagner-familien skulle blive et af de ejendomsselskaber, der ejer flest ejendomme i Aalborgs midtby, var ikke planlagt som en forretningsmulighed fra start i 1960´erne.

Ejendommene fulgte blot med, for når en Wagner-butik åbnede, købte faderen typisk også ejendommen.

"Han ville jo udvide og renovere, og det er lettest, når man selv ejer ejendommen," siger hun.

Siden voksede porteføljen af ejendomme, og ejendomsselskabet fik en gradvis større betydning i familien Wagner.

Det blev således også et af vendepunkterne i Trine Wagners liv.

Hun var 29 år og butiksbestyrer i Wagner, Odense, men i 1998 var der brug for hende i Aalborg. Hun skulle vende hjem for at blive oplært i ejendomsselskabet.

Hun sagde ja og tog udfordringen.

"Jeg har skubbet på og taget de opgaver, jeg gerne ville have og har taget mere og mere ansvar."

Var ikke bange

Trine Wagner har som ung heller ikke været bange for nye udfordringer, for nye indtryk og for at få en bredere horisont.

Siden hun var 12 år, har hun været vant til at arbejde. For det gjorde man i familien, der boede på Erantisvej i Nørresundby.

"Jeg arbejdede i butikkerne," siger hun.

Efter studentereksamen uddannede hun sig med en bachelor i international handel i Madrid, og var inden da et år i London.

Fem år blev hun i Madrid, hvortil hun importerede danske produkter som eksempelvis mazarintærter, fisk, flødeboller og tvebakker.

"Jeg lærte mennesker at kende fra hele jordkloden. Det var meget berigende. Det var mangfoldigt og lærerigt."

Far på 81 år er med

Trine Wagner står naturligt i spidsen for byggeprojekter, men er ikke alene om det.

"Min far er med til at styre projektet, og det er en gave, at vi arbejder sammen. Han holder fri om fredagen," forklarer hun og griner lidt, for hvor mange andre mænd i alderen 81 år har en arbejdsuge på fire dage.

Den første butik han købte var i 1965 i Haderslev. Senere købte han Bristol i Bredegade 4, Aalborg, af sin egen far. Det blev senere til tøjbutikken Wagner.

"Nu river vi Bredegade 4 ned," siger hun.

"Der skal bygges en ny ejendom med tøjbutik i underetagen og syv lejligheder på første og anden sal," fortæller hun om netop et af familien Wagners aftryk på Aalborgs gågader.

"Det forpligter. Vi har jo også et ansvar for, at bygningerne er renoverede, og at byen udvikler sig. Det ansvar tager vi gerne," siger Trine Wagner.

Dette er en artikel fra Det Nordjyske Mediehus bragt den 8. februar 2022. Vigeur er en del af Det Nordjyske Mediehus.