Vi skal snakke om vores arbejde på en mere munter måde
Arbejdspladsen

Vi skal snakke om vores arbejde på en mere munter måde

Hvis man skal fastholde medarbejdere, er humor og latter vigtige faktorer. Det mener Johanne Felbo, der er afdelingsleder ved Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Aalborg Kommune.

- De sager, vi sidder med, er voldsomt tunge nogle gange. Det er de. Så man har også brug for at have det sjovt, siger Johanne Felbo, der i 2020 var indstillet til Den Nordjyske Ledelsespris. Foto: Claus Søndberg.
23. oktober 2021

Lyt til...

Hvordan fastholder man medarbejdere?

I fag, hvor man arbejder med mennesker og deres problemstillinger, er humor utrolig vigtig. Det mener Johanne Felbo, der er afdelingsleder ved Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Aalborg Kommune.

- Det er hårdt at være i fag, hvor man skal kunne rumme andres følelser og udfordringer. Derfor er det rigtig vigtigt, at der er et uformelt miljø på kontoret, hvor vi kan grine og have det sjovt sammen, siger Johanne Felbo, der i 2020 var indstillet til Den Nordjyske Ledelsespris.

I en undersøgelse, Det Nordjyske Mediehus foretog i maj, svarer næsten halvdelen af de 783 respondenter, at de sagde op på deres forrige arbejdsplads.

Johanne Felbo gæster denne uges afsnit af podcasten Karrierespænd, hvor hun sammen med Cate Klyvø, indehaver af virksomheden Myextensions, debatterer, hvordan man fastholder medarbejdere.

- Det er rigtig vigtigt, at man er god til at fortælle, når folk gør det godt, siger Cate Klyvø, indehaver af Myextensions (tv). Foto: Claus Søndberg.
- Det er rigtig vigtigt, at man er god til at fortælle, når folk gør det godt, siger Cate Klyvø, indehaver af Myextensions (tv). Foto: Claus Søndberg.

- Vi tager vores arbejde meget alvorligt. Men nogle gange skal vi også kunne snakke om vores arbejde på en lidt munter måde, for ellers bliver det for hårdt at være i, siger Johanne Felbo.

- Jeg tror også, det er vigtigt som leder at kunne tage pis på sig selv. Det er vigtigt ikke altid at være så selvhøjtidelig. Så tror jeg, det er nemmere for medarbejderne at være i, siger hun.

Hør resten af historien i podcasten, der ligger i toppen af denne tekst. Du kan også lytte til podcasten på vores podcastkanal, Vigeur Podcast, som du finder på Spotify, Apple Podcast og Podimo.