I starten af juni var Cesario Mateus meget glad. Aalborg Universitet var nemlig vært for FMA’s europæiske finanskonference.
Det var FMA’s største konference i 25 år, og i Danmark er det den største finanskonference nogensinde.
Til konferencen deltog 350 finansentusiater fra hele verden, og succesen kom ikke ud af ingenting.
”Planlægningen har været tre år undervejs, og dag ud og dag ind var det i mine tanker,” fortæller Cesario Mateus, der er professor i finans ved AAU Business School.

Drømt om værtskabet i 20 år
I starten af 2000’erne deltog den dengang Ph.d.-studerende Cesario Mateus i FMA’s finanskonference i Texas.
Siden har han drømt om at være en del af konferencen fra den anden side.
”Jeg ville arrangere konferencen fra det øjeblik, jeg besøgte min første FMA-konference,” siger Cesario Mateus og fortsætter:
”Med stor støtte fra AAUBS var jeg hurtig til at melde mig på banen, da det blev en mulighed at tilbyde Aalborg som værtsby,” fortæller Cesario Mateus om episoden, da han sendte Aalborg Universitet i budrunden.
Konferencen blev også kun en realitet, fordi Cesario Mateus lagde en proaktiv linje og trak på sit store netværk.
Der er heller ingen tvivl om, at Aalborg som by og Aalborg Universitet har oplagte rammer for en stor konference som denne.
Trods utallige timers knoklen i og uden for arbejdstiden, sender han stor taknemmelighed universitetets vej.
”FMA-konferencen var aldrig blevet til noget uden stor støtte fra mine kollegaer Irina Mateus og Michael Simonsen og ikke mindst fra dekanen Rasmus Antoft.”
”Der er heller ingen tvivl om, at Aalborg som by og Aalborg Universitet har oplagte rammer for en stor konference som denne,” understreger Cesario Mateus.

Uvurderlig hjælp kom til sidst
Det var en mund-til-mund anbefaling, der satte Cesario Mateus i kontakt med Kent Kordt Röder fra Aalborg Convention Bureau (ACVB).
Og det gav ham endelig en længe ventet pause fra de praktiske detaljer for konferencen.
”Alene forberedelserne op til budrunden, der skulle trække konferencen til Aalborg, krævede et kæmpe stykke arbejde,” fortæller Cesario og fortsætter:
”Det var en god oplevelse at planlægge, men hvis jeg skulle gøre det igen, ville jeg bruge 40-50 procent mindre tid på det, hvis jeg havde kendt til Aalborg Convention Bureau først.”
Aalborg Convention Bureau kunne nemlig have hjulpet med hele forberedelsen, for de laver ikke andet end at rådgive og hjælpe med projekter som dét, Cesario Mateus stod med.
Selvom samarbejdet mellem dem kom sent i forløbet, var hjælpen fra ACVB uvurderlig, understreger Cesario Mateus.
Nogle blev endda en hel uge, fordi Aalborg Convention Bureaus hjemmeside havde inspireret dem til det.
Blandt andet hjalp ACVB med at stille et infosite til rådighed på deres egen hjemmeside.
”Jeg kender flere, der valgte at blive i byen i et par dage mere, og nogle blev endda en hel uge, fordi Aalborg Convention Bureaus hjemmeside havde inspireret dem til det,” fortæller Cesario Mateus.
Flere deltagere roste også sitet for informationen om transportmuligheder, kort over Aalborg by og særligt også oversigten over spisesteder.
”Nu, hvor jeg kender til Aalborg Convention Bureau, skal vi afgjort samarbejde igen. Vores næste store event skal være med deres uvurderlige hjælp”, siger Cesario Mateus.

Kræver kæmpe forberedelse
Aalborg Convention Bureau hjælper dagligt med at tiltrække store møder, konferencer, kongresser eller sports-events til Nordjylland.
Selv beskriver de sig som regionens bedste fortalere, for de laver ikke andet end at fremhæve Nordjylland, fortæller Kent Kordt Röder, der er Head of Convention hos ACVB.
”De fleste arrangementer tager årevis at planlægge, og vi kan hjælpe med alle de praktiske detaljer, der ikke direkte har noget med konferencens faglige program at gøre”.
”Det vil helt lavpraktisk sige, at vi for eksempel kan booke 1.000 hotelværelser i et bestemt tidsrum flere år ud i fremtiden, så konferencerne er sikret logi til deres deltagere.”
Vi har folk, der bruger timevis i databaser på at søge emner tynde, så vi kan garantere en professionel linje.
ACVB hjælper også med at informere deltagere om eksempelvis transport, information om visumregler, sundhed, sikkerhed og destinationens stedbundne kvaliteter.
”Vi har folk, der bruger mange timer i databaser på at søge emner tynde, så vi kan garantere en professionel linje for de projekter, vi går ind i.”
Det er heller ikke kun kommunale eller statsstøttede institutioner, de hjælper.
ACVB favner bredt og har ressourcer til at rådgive kommercielle virksomheder såvel som offentlige institutioner.
Skal man for eksempel i budrunde i udlandet som Cesario Mateus, hjælper ACVB også med forberedelse og pitch, så man ikke står med det kæmpe arbejde selv.
”Vi gør det jo hver dag, og vi deler hellere end gerne ud af vores viden,” slutter Kent Kordt Röder.
