Går din virksomhed direkte i fælden? Her er tre hyppige onboarding-fejl, I bør undgå
Arbejdspladsen

Går din virksomhed direkte i fælden? Her er tre hyppige onboarding-fejl, I bør undgå

Forskning viser, at medarbejdere typisk bliver produktive hurtigere, er gladere for jobbet og bliver i længere tid, når onboardingen er god. Mia Thyregod Rasmussen, phd., adjunkt ved Aalborg Universitet, beskriver derfor her tre onboarding-fælder, som virksomheder ofte går i.

Foto: Krakenimages/Unsplash.com
12. juli 2022

Onboarding har, ifølge Mia Thyregod Rasmussen, ph.d., adjunkt ved Aalborg Universitet, været et buzzword inden for HR-arbejde i årevis. Alligevel laver virksomheder ofte fejl, som kan skade onboarding-forløbet. Dét er et problem. For virksomheden risikerer, at medarbejderen ikke føler sig klædt på til opgaverne, og at vedkommende bliver usikker.

I sidste ende påvirker det virksomhedens medarbejderomsætning: Hvornår medarbejderne rejser igen. En kort medarbejderomsætning er dyr, og det medfører, at virksomhedens behov ikke bliver løst som ønsket. Så hvilke fælder skal din virksomhed være opmærksom på?

Fælde nummer 1: Virksomheden overvejer ikke onboarding-formålet

”Det allerførste, der går galt, er, at virksomhederne ikke spørger sig selv, hvad de vil sikre med deres onboarding-proces,” siger Mia Thyregod Rasmussen.

Hun uddyber, at det medfører en manglende indsigt i, hvad den nye medarbejder har behov for at vide. Der er også fare for, at der opstår uoverensstemmelse mellem virksomheden og medarbejderens forventninger. Sidst kan det medføre, at medarbejderen ikke får mulighed for proaktivt at udfolde sin egen viden.

Fælde nummer 2: Virksomheden genbruger onboarding-forløb ukritisk

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?