Foto: Claus Søndberg.
Ligestilling

Pernille tog en løs jakke på, som skjulte hendes gravide mave. Så tog hun afsted til jobsamtale

Arbejdsgiveren vidste ikke, at Pernille Woller Jensen snart skulle på barsel, da hun blev kaldt til jobsamtale. I dag er der noget helt bestemt, hun ville ønske, hun havde fortalt.

Pernille Woller Jensen er i dag på barsel med datteren Laura. Foto: Claus Søndberg.
13. juli 2021

Lyt til...

Pernille Woller Jensen havde fået mailen, hun havde håbet inderligt på at få: En invitation til jobsamtale. Det var ikke hvilket som helst job, der var tale om. For Pernille var det en drømmestilling.

Aftenen inden samtalen stod hun foran spejlet derhjemme og prøvede nogle forskellige sæt tøj. Hun skulle finde et, hvor det ikke sprang i øjnene, at hun var gravid. For hun havde ikke nævnt den kommende barsel med baby-Laura i ansøgningen.

“Jeg tog en sort kjole på og en løs jakke udover, for så kunne den være med til at skjule maven. Jeg tror egentligt, at det lykkedes meget godt, hvis man så mig forfra,” siger Pernille Woller Jensen.

Skulle hun fortælle, at hun var gravid?

Da hun læste mailen, blev hun glad. Men hun blev også klar over, at hun skulle træffe en beslutning: Skulle hun fortælle arbejdsgiveren, at hun var gravid, eller skulle hun ikke?

Hun var allerede seks måneder henne i sin graviditet og var bange for at blive valgt fra, hvis hun fortalte det. Omvendt havde hun det bedst med at være ærlig.

“Jeg ville gerne være fair og bygge et eventuelt ansættelsesforhold på, at jeg ikke holdt hemmeligheder for dem. Det synes jeg ville være en meget dårlig start,” siger hun.

I podcasten, der ligger i toppen af denne artikel, kan du høre, hvilken beslutning Pernille Woller Jensen traf.