Restaurationsbranchen kæmper med rekruttering. Løsningen skal findes her
Restauration

Restaurationsbranchen kæmper med rekruttering. Løsningen skal findes her

Under nedlukningen af Danmark har barer og diskoteker i Jomfru Ane Gade flere gange lukket ned, sendt ansatte hjem og begrænset åbningstiderne. Nu er hverdagen så småt ved at være ved normalen, men branchen oplever stadig problemer. Læs her, hvad kommunikationschefen i REKOM mener, at vi kan gøre ved problemet.

Pernilla Abildtrup
Pernilla Abildtrup
Journalist

Skrevet af Kristoffer Hjort Storm, kommunikationschef i REKOM

Det er næsten surrealistisk at være tilbage ovenpå den lange nedlukning, som store dele af vores forretninger har været igennem. Men vores personale og gæster ser ud til at nyde genåbningen, og vi har nogle rigtigt gode fester på vores venues.

Da statsministeren lukkede Danmark ned i marts 2020, hjemsendte vi alt vores personale med løn. Lige fra cheferne til dem, som kun havde ganske få vagter om måneden. Det gjorde vi, fordi vi ønskede at hjælpe vores unge medarbejdere gennem krisen og samtidig sikre dem, at de havde et job hos os, når vi igen kunne åbne. Under nedlukningen har vi holdt en del frivillige sociale onlinearrangementer, såsom bingo, quiz og endda koncerter.

Folk er heldigvis vendt kraftigt tilbage til vores beværtninger, og jeg hører fra kollegaer i restaurationsmiljøet, at de også har fået rigtigt godt gang i forretningerne igen på den anden side af Covid-19-restriktionerne.

Derfor venter den største udfordring nok ikke her i dette efterår, men når hverdagen igen melder sig.
Heldigvis har den danske økonomi det godt for tiden, og mange mennesker er i beskæftigelse. Det er altid en kæmpe fordel for en branche som vores.

- Vi er simpelthen nødt til at se mere handling fra politisk side, skriver Kristoffer Hjort Storm. Foto: Claus Søndberg.

Desværre oplever mange af vores kollegaer store rekrutteringsproblemer i øjeblikket. Det er meget svært at finde dygtige kokke og tjenere på markedet, da alle (heldigvis) er i arbejde. Specielt udlærte tjenere er der stor mangel på.

Politikere har i årevis talt om, at vi skal have flere til at søge ind på erhvervsuddannelserne, men der er ikke sket nogen udvikling. Vi er simpelthen nødt til at se mere handling fra politisk side.

Men vores branche er også nødsaget til at blive mere offensiv i forhold til de unge mennesker, som skal vælge karrierevej. Derfor skal vi på charmeoffensiv ude på folkeskolerne og få flere til at søge ind på de uddannelser, der er relateret til vores fag. Jeg mener, at det er en oplagt opgave for eksempelvis for HORESTA at gribe den bold.

Jeg blev selv valgt til bestyrelsen i den nordjyske afdeling 1. januar i år, og det vil bestemt være et emne, jeg vil bringe op i bestyrelsen, indtil problematikken er løst.

Vil du vide mere om Kristoffer Hjort Storm?