Bander du jævnligt ad din computer? Her er løsningen, så du slipper for det
Tech

Bander du jævnligt ad din computer? Her er løsningen, så du slipper for det

Et nyt studie viser, hvor lang tid vi spilder på computerproblemer. Problemer, vi kan være foruden i fremtiden, hvis vi ændrer særlig én proces, mener forskere.

Foto: Unsplash.com
11. september 2023

Er du efterhånden blevet bedste venner med personen, man går til, når programmer på computeren melder fejl eller går i stå?

Så er du langt fra alene.

Et nyligt studie fra Roskilde Universitet og København Universitet viser, at vi i gennemsnit spilder mellem 11 og 20 procent af vores tid foran computeren på systemer, der ikke virker eller er så svære at gennemskue, at vi ikke kan løse den opgave, vi gerne vil.

Og det er langt fra godt nok, mener Kasper Hornbæk, der er en af forskerne bag studiet.

”Det er vildt, at tallet er så højt. Men de fleste oplever frustrationer ved computerbrug og kan fortælle en skrækhistorie om en vigtig Power Point, der ikke blev gemt eller et system, der gik ned på et kritisk tidspunkt.

Alle ved, at det er svært at lave IT-systemer, som matcher folks behov, men tallet burde være langt lavere og vidner blandt andet om at almindelige mennesker ikke bliver inddraget nok, når systemerne udvikles,” siger han i en pressemeddelelse.

Morten Hertzum, som er den anden forsker bag studiet, understreger, at de fleste frustrationer opleves i forbindelse med udførelsen af helt almindelige opgaver.

”Frustrationerne skyldes ikke, at folk bruger deres computer til noget meget avanceret, men at den giver problemer i udførelsen af dagligdagsopgaver. Det gør det lettere at inddrage brugere i at identificere problemer. Men det betyder også, at problemer, der ikke bliver identificeret og løst, formodentlig frustrerer et stort antal brugere,” siger Morten Hertzum.

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?