Robotter kan give en ekstra hånd til sundheds- og plejepersonale: Her er tre af dem
AI

Robotter kan give en ekstra hånd til sundheds- og plejepersonale: Her er tre af dem

Der mangler hænder indenfor sundheds- og plejesektoren. Der kan det betyde meget, hvis teknologi kan hjælpe med at løse nogle af de tunge opgaver. Vigeur har fået Lotte N.S. Andreasen Struijk til at komme med tre bud på robotter, der kan netop det:

Foto: Blue Ocean Robotics
22. maj 2023

I mange brancher kigger, man en smule skeptisk på, hvordan AI og robotter er begyndt at kunne gøre vores arbejde for os – og i yderste konsekvens gøre os arbejdsløse.

Det er heller ikke uden skepsis, at man følger udviklingen i sundheds- og plejesektoren, for her er der et behov for menneske-til-menneske-kontakt, hvor robotterne ikke kan tage over.

Men da der mangler hænder, kan robotter være til at tage sig af nogle af de tunge løft og praktiske opgaver.

Vigeur har derfor bedt Lotte N.S Andreasen Struijk, professor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, om tre bud på robotter, der letter arbejdsbyrden for blandt andet sygeplejerske og SOSU’er:

1. Robert

Robert er en genoptræningsrobot. Den bruges for eksempel til at genoptræne folk, der har mistet førligheden i benene efter en blodprop i hjernen eller en rygmarvskade. Den kan også hjælpe ældre med at holde sig sikkert på benene i længere tid.

Robotten kan, udover at udføre en øvelse med stor præcision uen

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?