Vigeur samler ind til den gode sags tjeneste. Ligesom alle andre arbejdspladser med respekt for sig selv
Tendenser

Vigeur samler ind til den gode sags tjeneste. Ligesom alle andre arbejdspladser med respekt for sig selv

Er der gået sport i velgørenhed, eller udspringer det altid af gode intentioner? Og har svaret overhovedet nogen betydning? En strategisk konsulent og en lokal ildsjæl er ikke i tvivl.

Foto: Jaime Lopes/Unsplash.com
5. august 2022

På mandag er Vigeur partner ved et velgørenhedsarrangement i Frederikshavn, og jeg har sjældent glædet mig mere til at skulle på arbejde.

Netværk med nordjyske erhvervsprofiler. Oplæg ved fodboldlandstræner Kasper Hjulmand, der i 2021 blev kåret som Årets Leder i Danmark. Et trylleshow efterfulgt af koncert med Burhan G. Og så går hele overskuddet til syge og udsatte børn.

Betyder det, at Vigeur udviser samfundssind og tager ansvar for dem, der har mest brug for det? Eller har vi snarere en egennyttig dagsorden, der handler om branding, netværk og god smag i munden?

Ifølge Simone Misser-Pedersen, der er strategisk konsulent hos medie- og kommunikationsbureauet Mindshare, behøver det ene ikke udelukke det andet:

”Forbrugere og privatpersoner er i stigende grad optaget af både bæredygtig- og social ansvarlighed. Og virksomheder vil gerne imødekomme den øgede forventning, der er til, at man tager ansvar og bidrager aktivt til samfundet. På den ene side må man gå ud fra, at det udspringer af en reel god hensigt, fordi vi alle sammen er optagede af at skabe en forandring. Men omvendt er der selvfølgelig også et internt mål – enten kommercielt på den korte bane eller i form af langsigtet branding.”

Når man scroller gennem LinkedIn og virksomheders CSR-beskrivelser, virker det næsten, som om alle arbejdspladser med respekt for sig selv engagerer sig i velgørenhed på den ene eller anden måde. Kan du genkende det billede?

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.

Se også

Kommerciel bullshit er på vej ud til fordel for noget helt andet
Bæredygtighed
Kommerciel bullshit er på vej ud til fordel for noget helt andet