74 jobs er på listen: Se her, hvor fysisk krævende dit job er
Forskning

74 jobs er på listen: Se her, hvor fysisk krævende dit job er

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har undersøgt, hvor store fysiske krav der er i forskellige jobgrupper. Se listen og find din jobgruppe i artiklen her.

Foto: Unsplash.com
17. november 2022

Forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har i en stor spørgeskemaundersøgelse blandt 69.117 arbejdstagere på tværs af Danmark kortlagt hvor store fysiske krav, der er i forskellige jobgrupper.

Det er mundet ud i en liste, som rummer, hvor store fysiske krav der er til 74 forskellige job.

På listen kan man se de jobgrupper, som har flest fysiske krav ud fra et indeks, som kombiner følgende ergonomiske faktorer: gående/stående arbejde, vrid i ryggen, arbejde med armene over skulderhøjde, gentagen armarbejde, hugsiddende eller knæliggende arbejde, skub/træk, løft/bæring.

”Der er stor forskel på, hvor fysisk krævende de forskellige jobs er. Mens nogle medarbejdere er næsten helt stillesiddende, er der andre, der bruger kroppen rigtig meget i løbet af arbejdsdagen. Det har stor betydning for hvilke indsatser, der kræves for at fremme et mere sundt og sikkert arbejdsmiljø,” fortæller NFA-professor Lars L. Andersen i en pressemeddelelse.

Øverst på listen er det blandt andet malere, murere, frisører og tømrere, der dominerer, mens du nederst på listen blandt andet finder jurister, psykologer og ja – journalister.

Find dit job på listen her.