Årsværk: Sneaker-firma i vild fremgang men direktøren har sten i skoen
Årsværk

Årsværk: Sneaker-firma i vild fremgang men direktøren har sten i skoen

Besøget i Løvens Hule har øget salget markant hos Errant. For virksomhedens direktør Christian Fuglsang har der dog været personlige problemer at arbejde med midt i succesen.

Jens Otto Barsøe
Jens Otto Barsøe
Journalist
Kristian V. Brøndum
Kristian V. Brøndum
Journalist & visuel fortæller

Det var noget af et brøl, som de tre unge iværksættere bag sneaker-firmaet Errant fik leveret, da de 10.marts tonede frem på tv-skærmene i flere hundredtusinde danske hjem i det populære tv-program Løvens Hule på DR1. 

De blev både set og hørt, og den tid der er gået siden har på mange måde været alt, hvad de havde håbet på, da de meldte sig til programmet. Ordrene er væltet ind, og der er blevet sendt flere tusinde pakker afsted med sneakers fra den ydmyge butik i Bredegade i Aalborg. "Den aften vi var i Løvens Hule var en vild aften, som vi nok aldrig glemmer. På en måneds tid har vi omsat for to gange det, vi gjorde hele sidste år, og de første 14 dage efter programmet havde været på, tror jeg nærmest ikke, at vi sad ned," fortæller direktør Christian Fuglsang i det nyeste afsnit af Vigeurs iværksætterserie "Årsværk".  

Han må samtidig konstatere, at populariteten har haft konsekvenser. Selv om Errant havde brugt alle deres penge på at fylde lageret med sko, inden de kom på tv, har det ikke været nok til at følge med efterspørgslen. "Det er stilnet lidt af de seneste par uger, men det skyldes nok også, at vi ikke har så mange produkter på hylderne, Vi har sådan set udsolgt af de fleste styles, så vi skriver også på vores website, at du kan godt købe, men du skal forvente længere leveringstid," fortæller Christian Fuglsang.   

Det var Christian Arnstedt, som valgte at investere i det nordjyske sneaker-brand i Løvens Hule. At han kom med ombord har også været med til at sætte yderligere fart på udviklingen. Helt konkret kommer Errant i starten af maj til at udvide antallet af fysiske lokationer, hvor de sælger deres sko. "Vi rykker ind i en eksisterende butik med to andre brands ved Storkespringvandet i København. Det ser vi frem til, og vi ser også frem til, at vi få leveret flere sko fra vores producent. Jo hurtigere vi får noget hjem, jo hurtigere kan vi få det solgt," siger Christian Fuglsang.  

Der er blevet sendt masser af pakker afsted fra Errant i den seneste tid. Foto: Jens Otto Barsøe
Der er blevet sendt masser af pakker afsted fra Errant i den seneste tid. Foto: Jens Otto Barsøe

Selv om han på et professionelt plan har kunnet glæde sig over, at iværksætterdrømmen er ved at blive til virkelighed, har den seneste tid også været svær for Christian Fuglsang. Han valgte i starten af april at poste et opslag på det sociale medie LinkedIn, hvor han åbent fortalte, at han kæmper med personlige problemer. " Der har været nogle ting i min opvækst, som ikke har været så sjovt for mig, og fra tid til anden fylder det noget inden i mig. Nu var der noget, der kulminerede, som gjorde, at jeg havde det knap så godt, som jeg egentlig burde have. Jeg sagde det til mine partnere i firmaet og valgte også at lave et offentlig udspil, så folk kunne få at vide, hvorfor jeg måske ikke har været helt, som jeg plejer at være," siger Christian Fuglsang. 

Omkring 80.000 har set hans opslag på LinkedIn. Han betegner det selv som en smule grænseoverskridende. "Men der har været rigtig mange gode reaktioner fra både folk jeg kender og ikke kender. Jeg har selvfølgelig været glad for de ting, vi har opnået, og jeg fungerer til dagligt og tager mine arbejdsopgaver seriøst, men der har også bare været noget, der ikke har føltes rigtigt," erkender Christian Fuglsang. 

Du kan se og høre mere fra ham i det nyeste afsnit af "Årsværk". Du kommer blandt andet med på kontoret den aften, hvor de var i Løvens Hule og får historien om den efterfølgende tid. Du kan se afsnittet lige her: