Arbejdet er ikke alt. Det blev nordjysk direktør mindet om i året, der er gået
Arbejdspladsen

Arbejdet er ikke alt. Det blev nordjysk direktør mindet om i året, der er gået

Hun plejede at arbejde 40 timer i restauranten, nå alt administrativt og sætte gang i sociale arrangementer blandt personalet. Men i 2021 blev Anja Rørdam, direktør og indehaver af Restaurant Pingvin, mindet om, at man er bedre til sit job, når man husker at holde fri.

- Vi skal huske at gå i teateret, bruge tid sammen og holde fester, siger Anja Rørdam, direktør og indehaver af restaurant Pingvin, der ligger i Aalborg. Foto: Claus Søndberg.
29. december 2021

Navn: Anja Rørdam

Alder: 46 år

Job: Direktør og indehaver af Pingvin

Intro: Anja Rørdam har siden 2017 været direktør og indehaver af Restaurant Pingvin, der ligger i Aalborg. Hun er uddannet tjener og har tidligere haft sin daglige gang på gulvet i restauranten. I dag står hun primært for de administrative opgaver.

 

Hvad var din største arbejdsmæssige oplevelse i året, der er gået?

Det var at opleve, hvor meget personalet i restauranten rykkede sammen.

Restauranten var lukket for besøgende under lockdown tidligere på året, men vi havde åbent for take away. Vi solgte ikke lige så meget som under første lockdown, så vi tænkte, at det måske var en fejl at være gået i gang. Men i et forsøg på at sælge mere, tilbød personalet at levere maden til kunder i deres lokalområde på vej hjem fra arbejde. Vi leverer normalt ikke maden.

Også noget af min familie og noget af de ansattes familie tilbød at levere vores mad gratis, efter de selv havde fået fri fra arbejde. Der har været så meget næstekærlighed.

Anja Rørdam har i 2021 fået mere fokus på de administrative opgaver. Næste år vil hun blandt andet lægge en større indsats i restaurantens sociale medier. Foto: Claus Søndberg.
Anja Rørdam har i 2021 fået mere fokus på de administrative opgaver. Næste år vil hun blandt andet lægge en større indsats i restaurantens sociale medier. Foto: Claus Søndberg.

Hvorfor var hjælpen fra personale og familie din største arbejdsmæssige oplevelse i 2021?

Fordi det varmede, og fordi det gav mig energi, at andre gjorde noget for mig og restauranten uden at have nogen som helst vinding i det selv. Det gav mig også lyst til at gå ud og gøre noget for andre. Det gav bare en masse plusser i en ellers minustid.

Hvad fortryder du mest i dit arbejdsliv i 2021?

Der er ikke noget, jeg fortryder, for jeg har lært af de fejl, jeg har lavet. Jeg har lært, at jeg i løbet af en uge ikke både kan arbejde 40 timer på gulvet i restauranten, nå alt det administrative og sætte gang i sociale arrangementer blandt personalet. Det har betydet, at jeg har været nødt til at gå væk fra gulvet.

I restauranten kan vi generelt set mærke, at vi er bedre til vores job, når vi husker at holde fri. Vi skal huske at gå i teateret, bruge tid sammen og holde fester. Vi skal huske, at arbejdet ikke er alt.

Hvad bliver din største arbejdsopgave i 2022?

Det bliver at videreudvikle restauranten. Vi skal blandt andet blive bedre til at fortælle omverdenen, hvad vi går og laver. Vi skal vise, hvad der foregår bag facaden. Vi plejer ikke at vise så meget af os selv, men det skal vi lære. Det tror jeg, vi vil kunne vinde noget ved.

- Vi er blevet mere opmærksomme på hinanden, siger Anja Rørdam om personalegruppens udvikling det seneste år. Foto: Claus Søndberg.
- Vi er blevet mere opmærksomme på hinanden, siger Anja Rørdam om personalegruppens udvikling det seneste år. Foto: Claus Søndberg.

Hvad glæder du dig til i året, der kommer?

I år var jeg - sammen med en af de andre fra restauranten - nogle uger i Bourgogne for at høste druer. Det var en stor oplevelse, for vin er en af vores store passioner. Vi tager også afsted næste år, og det glæder jeg mig meget til.

Da vi var dernede, hjalp vi med at klippe hver enkelt drue af klaserne, at høste og sortere druerne, og vi fik lov til at smage vinen fra de forskellige tanke. 

Besøget har givet mig en anden forståelse for producenterne. Det er jo hel vildt, så meget arbejde der er i at fremstille vinen. Mentaliteten omkring arbejdet var også hel fantastisk. Venner fra nær og fjern tog fri fra arbejde, så de kunne hjælpe vinproducenten med høsten.

Det var så vild en tur.