Arbejdsglæde er noget, vi skaber sammen
Arbejdspladsen

Arbejdsglæde er noget, vi skaber sammen

Arbejder du i gruppe eller teams? Forskellen er enorm, mener ledelseskonsulent Nicolaj Suhr, der finder det afgørende for arbejdsglæden, at man er bevidst om typen af samarbejde, man indgår i.

Foto: Kim Dahl Hansen
10. marts 2022

Da Nicolaj Suhr var 19 år, dyrkede han den helt særlige idrætsdisciplin, adventure race. Konkurrencen kombinerer orienteringsløb med to eller flere udholdenhedsdiscipliner, og én af forudsætningerne er, at man arbejder tæt sammen.

Nicolaj Suhr var grebet af sporten.

Så meget, at hans holdkammerater ofte måtte minde ham om, at han skulle huske at spise undervejs - noget han godt kunne tilsidesætte i bestræbelserne på at ligge i front.

"Fordi vi var et team - og dermed havde et fælles ansvar for hinanden - var det også de andres ansvar at huske at hjælpe mig med at spise, så jeg havde energi til hele turen. For det ville jo også have konsekvenser for de andre, hvis ikke jeg spiste og pludselig gik sukkerkold," siger han. 

Nicolaj Suhr dyrkede adventure race så ofte, han kunne - og arbejdede sig op gennem niveauerne. En dag kom han på hold med to meget dygtige udøvere.

Nicolaj Suhr var spændt på deres første konkurrence sammen.

De lagde ud med ti kilometer løb i kuperet terræn, men allere

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?