Der skulle ske noget nyt i Christians liv: Valget faldt på sko
Årsværk

Der skulle ske noget nyt i Christians liv: Valget faldt på sko

Sneaker-brandet Errant er kommet langt, siden Christian Fuglsang og to kammerater startede op i 2020, og troen på succes lever i bedste velgående. Du kan følge dem i serien "Årsværk" her på Vigeur.

Foto: Kristian Vinther Brøndum
3. marts 2022

Christian Fuglsang sad for et par år siden i Odense. Han var bosiddende og havde job i Fyns største by, men Christian, der er fra Tårs i Nordjylland, havde en følelse af, at der skulle ske noget nyt i hans liv. ”Jeg brugte noget tid på at fundere over det og kom frem til, at det skulle have noget med sko at gøre,” fortæller Christian Fuglsang.

Grunden til at valget faldt på sko var blandt andet, at det er et produkt som alle bruger, og som kan sælges år efter år, da de fleste mennesker køber nye sko med jævne mellemrum.

Christian fik vennerne Rasmus Lund og Mads Frederiksen med i projektet. Sidstnævnte kom med erfaring fra tøj- og modebranchen og efter at have fået hans vurdering af sko-idéen blev sneaker-branded Errant til virkelighed. I første omgang med én model i hvidt læder

”Vi valgte en type sko, som markedet har set før, og det var helt bevidst, for så havde vi en formodning om, at vi kunne sælge den type sko,” fortæller Christian Fuglsang, som i bestræbelserne på at ramme rigtigt lavede en markedsundersøgelse i den potentielt største kundegruppe, unge mænd.

”Mens jeg arbejdede med det, gik Mads i gang med at finde en producent i Portugal. Fra at vi fik idéen til, at vi havde de første betalende kunder, gik der omkring tre uger,” siger Christian Fuglsang.

Errant går primært efter at sælge deres sko online men åbnede i oktober en butik i gågaden i Aalborg, der samtidig fungerer som kontor for virksomheden. Det er herfra, Errant arbejder på at blive et sneaker-brand, som mere end bare en snæver kreds af personer kender til. ”Vi kommer nok aldrig til at lave noget a la Nike men mindre kan også gøre det,” lyder det fra Christian Fuglsang.

Han kan glæde sig over, at Errant i starten af 2022 har i alt 11 forskellige udgaver af deres sneaker til herrer og syv til damer. Blandt de mange planer der er i støbeskeen, er en ny sneaker-model.

”Der er sket en del, siden vi startede, og jeg føler, vi er kommet ret langt, selv om det er svært at sige, når man ikke har prøvet det her før,” konstaterer Christian Fuglsang.

Han håber selvfølgelig på, at Errant på sigt bliver god forretning rent økonomisk, men kan også finde glæde ved at se Errant-sneakers i bybilledet. ”Det er ret cool og en bekræftelse på, at vi har gang i noget af det rigtige,” siger Christian Fuglsang.

Du kan møde ham og komme på besøg hos Errant i Vigeurs iværksætterserie ”Årsværk”, hvor de to andre medvirkende er CAMP ON TOP fra Hirtshals og Phased fra Vrå. Dem kan du møde i de to første afsnit i serien. I tredje afsnit, som du kan se her, er der fokus på Errant.