Din robusthed har stor betydning for din arbejdsindsats. Den gode nyhed? Du kan styrke den
Forskning

Din robusthed har stor betydning for din arbejdsindsats. Den gode nyhed? Du kan styrke den

Din mentale robusthed er et af de forhold, der har betydning for, hvor meget du kan overkomme og nå på dit arbejde - og den kan du styrke, fortæller stifteren af Center for Mental Robusthed.

Du kan styrke din robusthed gennem forskellige øvelser. Illustration: Maja Henriksen.
20. november 2021

Kan du huske en bestemt arbejdsdag, hvor noget gik galt?

Når du er kommet i tanke om en bestemt dag, vil jeg bede dig gøre én ting mere; Prøv også at tænke på noget, der gik godt den pågældende arbejdsdag.

Det kan være, det er nemt for dig. Det kan også være, det ikke er. Hvis det sidste er tilfældet, er du som de fleste af os andre. For vores hjerner er skruet sådan sammen, at de negative oplevelser og følelser vejer tungere - og bliver husket meget bedre - end alt det gode, der sker. Det gælder også i vores arbejdsliv.

Den dårlige nyhed er, at det kan forvrænge din opfattelse af, hvordan du egentligt klarer dig på arbejdet.

Den gode nyhed er, at du kan træne og udvikle din evne til at undgå det, fortæller Eva Hertz, der er psykolog, Ph.d. og stifter af Center for Mental Robusthed.

Det handler alt sammen om at styrke vores mentale robusthed.

Betydning for vores arbejdsindsats

Mental robusthed har stor betydning for vores arbejdsindsats og trivsel, fortæller Eva Hertz. Hun arbejder med ud

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.