”Det skal være tilladt at køre frontalt ind i en mur, for så finder man ud af, at man nok ikke skal den vej," siger Peter Boltau, direktør i entreprenørvirksomheden TL Byg. Foto: Claus Søndberg.
Tæt på beslutningen

Direktør til sine medarbejdere: "Det skal være tilladt at køre frontalt ind i en mur"

Ledere skal tydeliggøre overfor deres medarbejdere, at det er tilladt at fejle. Det vil skabe bedre trivsel, mener Peter Boltau, der i 2020 fik tildelt Den Nordjyske Ledelsespris.

”Man kan ikke finde den rigtige løsning fra dag ét," siger Peter Boltau, direktør i entreprenørvirksomheden TL Byg. Foto: Claus Søndberg.
27. maj 2021

Peter Boltau kan godt lide ordet ”prøver”.

”Nu prøver vi at se, om det virker,” siger den administrerende direktør ofte til sine medarbejdere i entreprenørvirksomheden TL Byg.

Han kan godt lide ordet, fordi det tydeliggør overfor medarbejderne, at det ikke er farligt at lave fejl. At det er okay at prøve igen.

”Det skal være tilladt at køre frontalt ind i en mur, for så finder man ud af, at man nok ikke skal den vej. Man kan ikke finde den rigtige løsning fra dag ét, men man kan prøve alt muligt, og lige pludselig finder man den rigtige løsning,” siger Peter Boltau.

Han mener, at ledere generelt skal blive bedre til at fortælle deres medarbejdere, at det er tilladt at fejle. For hvis medarbejderne ved det, vil de ifølge Peter Boltau trives bedre.

”Det handler meget om måden, man italesætter noget på. Når du bruger ordet ”prøver” ved medarbejderne, at de ikke får skæld ud, hvis det ikke går,” siger han.

Psykologisk tryghed

Peter Boltau er gæst i podcasten Karrierespænd, hvor han sammen me

Prøv Vigeur 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.