Line springer ud som selvstændig - hun ændrede mindset, da hun blev mor
Fremtid

Line springer ud som selvstændig - hun ændrede mindset, da hun blev mor

34-årige Line Hjerrild har taget sit arbejdsliv op til revision efter sin seneste barsel. Hun vil kunne se mening både med sit liv og sit arbejdsliv.

Helle Madsen
Helle Madsen
Journalist

Line Hjerrild traf beslutningen i januar. Det var egentlig en ret spontan beslutning, for hun havde helt sikkert forestillet sig, at hun skulle tilbage sit job hos Sol og Strand i Hune.

Men mens hun gik hjemme på barsel med sit barn nummer to, begyndte en ny tanke at tage form. En tanke om at blive selvstændig og kombinere sit arbejdsliv, som hun selv fandt bedst.

Det er bestemt ikke, fordi hun var ked af sit job hos Sol og Strand, men det, der før havde givet mening for hende, begyndte at aftage.

“Der er 80 minutters transport hver dag. I begyndelsen så jeg det som “Line-tid”, men med to børn, var det bare anderledes,” siger Line Hjerrild.

Hun havde tænkt, at det ville kræve to-tre hjemmearbejdsdage at få hverdagen til at hænge sammen.

“Men uanset, hvordan jeg vendte og drejede det, ville jeg have dårlig samvittighed overfor mine kolleger, når jeg var hjemme - og dårlig samvittighed overfor mine børn de dage, jeg var afsted,” siger Line Hjerrild og tilføjer: 

“Jeg kunne mærke, at jeg havde behov for at eliminere den dårlige samvittighed, og det var baggrunden for min beslutning”.

“Hele dit livssyn, hele dit ståsted, din gøren, væren og tankegang ændrer sig, når du bliver mor. Så det med at komme tilbage fra en barsel og sætte sig hen til en stol og gøre det, du gjorde før, dét bliver der rokket ved,” siger Line Hjerrild.

Vigeur har på det seneste skrevet flere artikler om, at medarbejdere generelt ønsker mening i deres arbejde. (Se links i bunden af denne artikel) 

For Line Hjerrild er det meningsfuldt at skabe et liv, hvor hun har sin helt egen worklife-balance.

“For mig er det vigtigt, at jeg kan skabe en balance mellem arbejdsliv og privatliv. For mig er det meningsfuldt, at jeg i dagtimerne beskæftiger mig med noget, jeg kan lide og er engageret i - og at jeg også har overskud til at være en nærværende mor, når jeg har fri”, siger Line Hjerrild.

34 år gammel er Line Hjerrild en del af en generation, der skal arbejde i rigtig mange år. Dels fordi levetiden bliver længere, men også fordi pensionsalderen stiger. 

Hun betragter derfor heller ikke sit nye liv som selvstændig som en permanent ordning.

Det kan sagtens være, at hun hopper tilbage i et 8-16-job på et tidspunkt, men lige nu er hun fast besluttet på at etablere sig som selvstændig med sit eget firma.

Line Hjerrild har en uddannelse inden for marketing, og det er den, hun har tænkt sig at bruge i sit nye job som selvstændig.

Hun er endnu ikke kommet helt i gang - har foreløbig købt en hjemmeside og haft de første kaffeaftaler.

Line Hjerrild glæder sig til sit nye liv.

“Jeg har et godt netværk, så jeg turde godt tage springet, selvom jeg ikke lige er kommet så langt endnu”, siger den 34-årige mor.

Hun føler sig privilegeret, fordi hendes mand har egen virksomhed - og dér kan hun til enhver tid arbejde nogle timer. 

Også folk i hendes netværk har rakt ud, så hun er ret sikker på at kunne få et job igen. Hun er derfor fortrøstningsfuld, fordi hun har noget at falde tilbage på.

Prøv Vigeur i 2 måneder
for kun 1 kr.


Vigeur portrætterer aktivt det nordjyske arbejdsliv gennem menneskelige fortællinger. Fyldt med personlighed, drive og mod på livet.

Start dit medlemskab nu

Allerede abonnent?

Dit medlemskab fortsætter automatisk efter prøveperioden til 99 kr. om måneden. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige med 5 dages varsel forud for udløb af den forudbetalte periode ved at kontakte vigeur@dnmh.dk.