Foto: Freepik.com
Arbejdspladsen

Ny undersøgelse sladrer: så mange af os arbejder, selvom vi er syge. Ekspert kalder det for et kæmpe problem - og en styrke

Mange danskere har fået til vane at arbejde hjemmefra, selvom de selv – eller deres børn – er syge, viser en ny undersøgelse. Det kan ifølge flere eksperter være et stort problem - men også en styrke under de rette forhold.

Foto: Freepik.com
3. februar 2023

Computeren står fremme med Teams klar på skærmen. Du har slået kameraet fra og slukket for mikrofonen, så du kan hoste i fred. Ved siden af koppen med kamillete ligger et bjerg af snotpapir. Du er syg, men alligevel er du på arbejde hjemmefra -og du er langt fra den eneste.

Sådan lyder vurderingen fra flere eksperter og fagforeninger.

”Det er helt tydeligt at se, at efter hjemmearbejdspladser er blevet mere udbredt, så er det også blevet meget mere udbredt, at man arbejder, selvom man er syg eller har barn sygt. Jeg kan se det overalt, jeg hører det fra HR, og jeg hører det fra medarbejderne,” forklarer erhvervspsykolog Majken Matzau til DR.

Nu sætter en ny undersøgelse fra Danmarks næststørste fagforbund tal på denne tendens.

46% arbejder hjemme, selv om de er syge

Bliver man syg, har man ret til ikke at skulle arbejde.

Alligevel oplyser 46 procent af de adspurgte i undersøgelsen, at de har arbejdet hjemme indenfor det seneste år, selv om de egentlig var syge.

Det samme gør sig gældende

Prøv Vigeur


Opret en gratis Vigeur Light-profil og læs videre. Med en Light-profil får du adgang til 5 artikler pr. måned.

Er du allerede abonnent?